Forum Czas Wolny, Hobby Militaria
ZMIEŃ
      hummer

hummer

(14 wyniki)
    • Kiedy w naszej ojczyźnie kwitnie intelektualna debata na temat obrony przeciwlotniczej i antyrakietowej. W ramach której, uznaje się zaawansowane technologicznie systemy p-lot, za zwykły szrot. A podstawę nasze narodowej opl stanowi system pilica, oparty o 23mm armatkę zur. W USA podąża się innym tropem, planując uzbrajanie Hummerów w 25 do 50 kilowatowe lasery, o 'szybkostrzelności' co dwie minuty. Mają zabezpieczyć obronę przeciwlotniczą jednostek marines głównie przeciwko dronom. Opcjonal...
    • Ostatnio nieżle na stronach MON, w "Nowej technice wojskowej" i "Raporcie" pokazali, a nawet opisali hummery 18bsz, z Bielska i Białej. Ale mnie ciekawi problem polskich hummerów w Iraku. Cos znalazłem - ale to mało. Czy ktos mógłby powiedzieć jakie to są typy [M ile?] i podac linki, lub inaczej ukazać zdjecia tych pojazdów. Dotarłem do zdjęć takiej wersji [której nie moge zakwalifikować do konkretnego typu]: otwarty bagażnik, okienka pomniejszone [pewnie opancerzone], dach z breze...
    • Przed chwilą słyszałem w telewizorni (polsat) że Polska otrzyma za darmo od USA 300 tych pojazdów. Prawda li to? A jeśli tak to co dalej? Przesiadamy się z Honkerów definitywnie?
    • co z tymi humerrami mowilo sie mowilo a teraz nic nie slychac , ktos cos wie
    • wyborcza.pl/1,75248,7601527,Hummerowi_grozi_likwidacja__bo_Chinczycy_go_nie_kupia.htmlnawet chinczycy nie chca hummera niepojete;-]
    • MON: Prawdopodobnie hummery trafią do Polski jeszcze w tym roku "Życie Warszawy": Polska armia będzie pierwszym europejskim członkiem NATO, który wprowadzi amerykańskie terenowe samochody hummer do swojego wyposażenia. "Prawdopodobnie jeszcze w tym roku do naszej armii trafią pierwsze auta - potwierdza w rozmowie z "Życiem Warszawy" wiceminister obrony Janusz Zemke. MON jest zainteresowane zakupem 400 takich pojazdów w różnych wersjach. Ich nabycie będzie możliwe, dzięki ...
    • Liczebność żołnierzy Podaję za najnowszą "Polską Zbrojną": Polska - 2300 Ukraina - 1640 - 1800 Hiszpania - 1300 Bułgaria - 500 Węgry - 400 Dominikana - 300 - 400 Hunduras - -//- Salwador - -//- Filipiny - 350 Rumunia - 150 Łotwa - 145 Nikaragua - 120 Słowacja - 77 Litwa - 45 Sprzęt lotniczy 6 Sokołów, 4 Mi-8
    • Czy zauwazyliscie w TV, ze wszystkie zniszczone w Iraku amerykanskie pojazdy to Hummery. Czesc z nich jezdzi bez drzwi, zolnierze siedza na "pace". Czy to nie jest przyczyna strat? Sa przeciez wersje opancerzone, moze warto wprowadzic transportery. Dodatkowe pancerze napewno ochronia przed RPG i nie bedzie strat. Czy moze ataki sa pojedyncze i zolnierze wola siedziec w przewiewnym aucie niz dusic sie w srodku?
    • Czy mozna dostac wiecej info jaka jest roznica tych nowych Hummerow? Polacy w Afganistanie mają już bezpieczniejsze hummery Marcin Górka 2008-02-26, ostatnia aktualizacja 2008-02-25 18:33:14.0 60 nowych dobrze opancerzonych hummerów dostali od amerykańskiej armii polscy żołnierze w Afganistanie. Te, których używali dotąd, nie będą już wyjeżdżały na patrole. Kolejne hummery trafią jeszcze do bazy Gardez dla żołnierzy, którzy zajmują się szkoleniem afgańskiej armii. Star...
    • Oraz Honkera 2000, Beryla, sprzętu łączności. Ciekawe jak się sprawdzi w Iraku. Czekam na opinię pzdr
    • WP 2010(9)

Proponuję "luźny" temat - jak będzie wyglądało wyposażenie naszej armi ok 2010 roku?. Zaczynając zabawę założyłem, iż nasza przyjaźń z Wielkim Bratem będzie się zacieśniać i znaczącym źródłem pozyskiwania sprzetu będą rezerwy US Army. Poniższe liczby zaproponowałem bez jakiejkolwiek głębszej analizy, więc proszę się za bardzo nie czepiać. WP'2010: Czołgi Leopard 2 - 200 (120 A4 / 80 A6) (zakładam, że jeszcze trochę A4 wyciągniemy od Niemców i zmodernizujemy cześć do wer A6) ...
    • Sława! Dwóch polskich żołnierzy zginęło w Afganistanie Dwóch polskich żołnierzy zginęło w Afganistanie - podała telewizja TVN24. Polegli to starszy kapral Szymon Słowik i starszy szeregowy Hubert Kowalewski; kolejny żołnierz - starszy szeregowy Jacek D. został lekko ranny - poinformował Rzecznik Dowództwa Operacyjnego mjr Dariusz Kasperczyk. - Żołnierze wracali do bazy z akcji niesienia pomocy humanitarnej. Wjechali na minę-pułapkę. Zginęli na miejscu - powiedział Kasperczyk. Do ...
    • Wg lokalnej , bydgoskiej, prasy podczas ostatniej wizyty rządu polskiego , rozpoczęto rozmowy w sprawie zakupu przez nasze siły zborjne 400-600 Hummerów.
    • pytanie wiecie cos olazikach w innych armiach? np brazylijskiej, japonskiej,chinskiej? czy wszedzie przeszla koncepcja 'hamera'? w co w europie ? swoja droga vodnik fajny koncept, a wdawalo sie ze teraz jak hummer to wszystko musi byc takie same ;) www.vodnik.com/index_en.htm www.leninburg.com/gaz3937/gaz3937e.htm www.jed.simonides.org/4x4afv/golf/gaz3937_series/gaz3937-series.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się