Gość: Maks IP: *.acn.pl 10.04.03, 19:04 Przed chwilą słyszałem w telewizorni (polsat) że Polska otrzyma za darmo od USA 300 tych pojazdów. Prawda li to? A jeśli tak to co dalej? Przesiadamy się z Honkerów definitywnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wielki_czarownik Opinia o Hummerach 10.04.03, 19:33 Znajomek, który wrócił z Kosowa (misja) powiedział, że Honker lepszy!! Naewt Amerykanie woleli jeździć Honkerami na patrole! Ponoć mniej się psuły i lepiej dawały radę na śliskich podjazdach!! Kto by pomyślał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjabol Re: Opinia o Hummerach IP: *.acn.waw.pl 10.04.03, 20:03 wielki_czarownik napisał: > Znajomek, który wrócił z Kosowa (misja) powiedział, że Honker lepszy!! Naewt > Amerykanie woleli jeździć Honkerami na patrole! Ponoć mniej się psuły i lepiej > dawały radę na śliskich podjazdach!! Kto by pomyślał. Temat już przewałkowany. Ale z tymi śliskimi podjazdami to się zgadzam : na zjeździe 4x4 w Czarnorzekach Hummerowi dokopały Suzuki, Nivki i Gazy. Hummer nie poradził sobie z direttisimą stoku narciarskiego, słowem ze śliską trawą. Zadecydowały delikatne opony i spora masa. Ponad to honker ma pełne blokady mostów a hummer tylko układ samoblokujący torsena. Tak naprawdę tych dwóch pojazdów nie ma co porównywać bo hummer należy w WP do II kat. wagowej - jego nośność to 2,4 tony ( honker i defender - 1 tona) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szef Re: Hummery za darmo. IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 10.04.03, 21:48 Jeśli to prawda to fajnie , jak armia nie będzie chciała to ja bym jednego poprosił ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zulu Re: Hummery za darmo, a te abramsy i inne IP: *.telia.com 10.04.03, 22:27 to amerykanie zostawia nowej armi irackiej.Nikt nie bedzie frachtowal zlomu do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
shatek Re: Hummery za darmo. 11.04.03, 11:34 I pewnie w ramach testów fabrycznych brały udział w walkach w Iraku?NIe chce mi się wierzyć ,że dadzą nówki za darmo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks Re: Hummery za darmo. IP: *.acn.pl 11.04.03, 12:36 Zastanawiam się czy nie będą to pojazdy dla polskich wojsk nadzorujących w przyszłości pokój w Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś