inteligencja

(5 wyników)
  • Któryś raz łapie się na tym, że cofam się w rozwoju. Chociażby głupie testy na inteligencję wypadają teraz znacznie gorzej niż parę lat temu, nie mówiąc o różnicy jaka była na studiach. Mówienie płynne w języku angielskim gdzieś się podziało. Zapamiętywanie znacznie gorsze. Pozostało trochę umiejętności matematycznych, ale tu zawsze było jednak ponad. Co o tym myślicie? Czy to sprawa leków, a może depresji?
  • Witam! Ostatnio wyczytałam, że pewien gen, który prawdopodobnie odpowiedzialny jest za dziedziczenie CHAD predysponuje też do wyższej inteligencji, twórczośći itd. Czy możecie wypowiedzieć się na ten temat na przykładzie swoich obserwacji? Pozdrawiam
  • Jak czujecie sie pod wzgledem intelektualnym w fazie depresji? Ja czuje sie kompletnie pozbawiona jasnosci myslenia... brakuje mi slownictwa, nie wiem co chcialam powiedziec, nie potrafie z nikim normalnie sensownie porozmawiac - TO STRASZNE - tak jakby byla polanafalbetka, nie rozumiem czesto co czytam, prawie nic nie zapamietuje, myslenie mam totalnie spowolnione - jest to zenujace dla mnie samej:( Jakie macie doswiadczenia w tym wzgledzie???
  • Tak gdzieś wyczytalam.Przypomnialy mi się 3chromosomy x"superkobiety".Nie może być czegoś za dużo czy za moło.Może też mamy jakiś nadmiar.
  • Dobra: dostałam kilka opk. kwetiapiny 100g za darmo od niej. Następna dostawa też za free :)Boże, jak ja się cieszę! Tyle kasy w suchym. Zła: rozmawiałam o moim stanie umysłu ;) Pisanie mojej pracy...wypocin to jedna wielka porażka. Brakuje mi słów, określeń, wszystkiego. Same książki nic nie dadzą. Muszę to poskładać, nadać sens. Rok temu w kilka dni powstałoby dzieło. Dzisiaj nie wiadomo co w sumie. Teraz nie mam manii, hipo czy jak zwał tak zwał-bo tak było. Mam pustkę. Rok temu m...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się