marek9191
11.10.20, 16:56
Witam,
Czy u mojej żony może być CHAD? Była u dwóch psychiatrów i na razie są przypuszczenia CHAD. Opiszę, pokrótce sytuację:
W tym roku dowiedziałem się o zdradzie żony. Na początku pomyślałem, że to zwykła zdrada ale nie mogłem dalej tego logicznie zrozumieć bo nic mi się nie kleiło. Jesteśmy młodym małżeństwem bez dzieci ( dopiero 2 lata ). Na początku roku staraliśmy się o dziecko gdzie oboje tech chcieliśmy i byliśmy tego świadomi. Nasze życie było poukładane uczuciowo i łóżkowo. A tu nagle zacząłem coś wyczuwać, że żona mnie kłamie i wyszła zdrada. Na początku była mowa, że to częściowo moja wina z pewnych rzeczy itp. Żona zaczęła mną manipulować, kłamać itp. W ogóle nie znałem jej z tej strony ( jakby nie ona). W ogóle dziwnie się zachowywała taka jakby pobudzona, drażliwa. Też mi to nie pasowało do całości. Następnie próbowaliśmy się zejść po miesięcznej separacji, pomieszkaliśmy 2 tygodnie i ona wyszła z mieszkania praktycznie od tak sobie ( bez żadnych większych powodów ). Dochodząc do sedna upierała się, że to było tylko raz. Jak się później okazało to był to romans 3 miesięczy ale to nie jest najlepsze. Mówiła kochankowi, że go kocha i że chce mieć z nim dzieci. Po tym jak się tego dowiedziałem to poczułem, że jest coś nie tak u niej na podłożu psychicznym.
W tym momencie ona opowiada, że byłą jakby w jakimś transie itp że nie wie czemu mu tak mówiła, że go nie kocha itp.
Czytałem, że w CHAD występują takie urojone miłości, zdrady itp.
Nie wiem co mam robić? Jeśli to choroba to jestem w skłonny to małżeństwo ratować a jeśli jest to jej charakter to nie widzę szans.
Co myślicie o tej sytuacji.