Forum Regionalne Mazowieckie Pruszków
ZMIEŃ
      inwestycje

inwestycje

(45 wyników)
    • W przyszłym roku władze naszego miasta planują nowe inwestycje dla rowerzystów - budowa ścieżek rowerowych - na ten cel przeznaczy 200 000 zł - czyli maksymalnie około kilometra. wiadomosci.wpr24.pl/inwestycje_drogowe_w_2013_r Uważamy, że dobrze by było poprawić jeszcze istniejącą infrastrukturę a nową połączyć tak aby można było jedną ścieżką przejechać całe miasto - było by super :) Co do pomysłu mamy jeszcze pytanie, jak uważacie co było by lepsze? Ścieżka dla rowerów? Czy dwustron...
    • czy ktos interesował się tą inwestycja. wczoraj na ogrodzeniu przychodni dr Walla zawisl baner z info i zdjeciem.podobno maja juz pozwolenie na budowe ja sie wybiore na rozeznanie...
    • Czemu w Pruszkowie brak nowych inwestycji mieszkaniowych? To pytanie do przyszlego Prezydenta!!!
    • Czy jest na forum osoba, która kupiła/zarezerwowała mieszkanie w inwestycji BRFI na Ołówkowej 26? Sama poważnie zastanawiam się nad zamieszkaniem tam, ale mam wiele wątpliwości dotyczących szczegółów umowy dlatego poszukuję kontaktu. Podobno gdzieś obok tej inwestycji ma być budowany jeszcze jakiś blok. Nie wiecie w którym dokładnie miejscu i kto będzie inwestorem????
    • I TAK powinno wyglądać centrum, tylko z lokalami usługowymi i NIE-OGRODZONE www.brfi.eu/
    • Nie wiem jak Wy ale ja odetchnąłem jak dowiedziałem się że nowe Centrum Kultury powstanie od podstaw a nie na terenie małej hali na Zniczu. Hala ta moim zdaniem kompletnie nie nadaje się na przerobienie jej na kino z prawdziwego zdarzenia na które czekamy tyle lat. Z drugiej strony pomyślałem że możbaby ją było przebudować na inny cel- np. kręgielnia ze ścianką wspinaczkową i miejscami na gastronomię pod wynajem. Co Wy na to?- macie jakieś pomysły na inwestycje które ożywiłyby ...
    • Podozajac za miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34864,3775169.html Trzy lotniska, obwodnice, drogi, park technologiczny. We wtorek zarząd Mazowsza podzielił 1,8 mld zł z europejskiego funduszu dla regionu Do urzędu marszałkowskiego trafiło 166 projektów, które miały zostać potraktowane szczególnie. Tylko 43 przeszły szczegółową ocenę. Pozostałe w ogóle nie zostały do niej zakwalifikowane, bo np. miały znaczenie lokalne, a nie regionalne. Pieniądze nie zostały jeszcze przyznane. Na...
    • Doszły mnie (niepotwierdzone) słuchy o wyburzaniu czworaków vis-a-vis nowej inwestycji przy Armii Krajowej ( www.ebb.pl ). Ponoć na ich miejscu ma CÓŚ stanąć....
    • Byłam wczoraj na miejscu inwestycji i widziałam, że część mieszkań jest juz zasiedlona a część wykańczana. Bardzo proszę ich nabywców o opinie! Jestem zainteresowana kupnem mieszkania w budynku D, który ma być oddany w grudniu tego roku, a połowa mieszkań nadal jest niesprzedana. Trochę się obawiam, ze jak deweloperowi nie uda się ich sprzedać, to ogłosi upadłość i cześć pieśni. A może po prostu w Pruszkowie nie ma jeszcze takiego szaleństwa jak w Warszawie i to jest normalne??? Bar...
    • Czy macie moze jakies informacje na temat nowych mieszkan, blokow, domow itd w Pruszkwowie i najblizszych okolicach ? Jest w planach osiedle Agromana, PSM - blok na Wroblewskiego i osiedle przy Kamelskiego No i wlasnie czy cos jeszcze ? Jakies plany ??
    • Wokół toru kolarksiego są ciekawe terenty, których znaczenie z pewnością wzrośnie po zakończeniu tej inwestycji. Ostatnio zauważyłem, że tuż obok basenu zaczyna się jakaś kolejna inwestycja. Czy wiecie co to będzie? Ciekawe też, co zrobią z pozostałością po bazenie (powstało tam nieiwelkie bajoro). A może macie jakieś pomysły, co mogłoby tam powstać?
    • Urszula Butlewska Dodany: 19 03 2006 10:57:23 Pytanie: Szanowny Panie Prezydencie. Chciałabym uzyskać informację o uruchomieniu lini kolejowej łączącej PKP Pruszków z WKD Komorów. Kiedy nastąpi jej uruchomienie? Gdzie projektowane są przystanki? Czy na tej trasie będą obowiązywały bilety PKP czy WKD ------------------------------------------------------------------------------ -- Odpowiedź Prezydenta: Szanowna Pani! W planach kolejki WKD, jako jedna z pierwszych inwestycji prz...
    • (niektóre zdjęcia ładniejsze niż w naszym albumie) www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=439450
    • "Podwarszawska gmina Stare Babice postanowiła... sięgnąć po słońce. Władze zapytały mieszkańców, czy są zainteresowani instalacją paneli słonecznych. - Większość kosztów poniesie Unia Europejska - zapowiada Krzysztof Turek, wójt gminy Stare Babice." www.tvnwarszawa.pl/-1,1638963,0,,stare_babice_stawiaja_na_energie_sloneczna,wiadomosc.html
    • (mój - subiektywny) RZECZOWA polemika mile widziana :-)) 1/ Przy Pałacu Lokalizacja - 9 Standard - 9 Wrażenie artystyczne - 8 Stosunek cena/jakość oferty - 7 2/ Lipowa Ostoja Lokalizacja - 7 Standard - 8 Wrażenie artystyczne - 7 Stosunek cena/jakość oferty - 7 3/ Osiedle Zdrój Lokalizacja - 7 Standard - 6,5 Wrażenie artystyczne - 6 Stosunek cena/jakość oferty - 7 4/ Atrium Pruszków Lokalizacja - 7 Standard - 6 Wrażenie artystyczne - 6 Stosunek cena/j...
    • a to ciekawostka.... warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,9492924,Gigantyczny_park_rozrywki_we_wsi__Bunt_mieszkancow.html
    • www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=486204 Kibicujmy zatem Otwockowi ;-) W Otwocku zaczynają się pierwsze prace nad budową galerii handlowej z multipleksem. Będzie to pierwsze kino wielosalowe zbudowane pod Warszawą od czasu kina w Jankach. W Otwocku zaczynają się pierwsze prace nad budową galerii handlowej z multipleksem. Będzie to pierwsze kino wielosalowe zbudowane pod Warszawą od czasu kina w Jankach Centrum handlowe o nazwie Galeria Otwock zbuduje w centrum 42...
    • Pytanie konkretne i treściwe - gdzie i ile buduje się tzw. mieszkaniówki w Pruszkowie?
    • Co sądziecie Państwo o tej inwestycji oraz o deweloperze
    • Czy w związku z poniższymi informacjami w 2011 roku rozpocznie się poszerzanie Alei J. do 3 pasów pomiędzy Pruszkowem, a granicą Warszawy i czy rozpocznie się poszerzanie do 2 pasów od Pruszkowa do Milanówka? Szanowna Pani Proces przygotowania dokumentacji niezbędnej do rozbudowy, budowy czy modernizacji drogi nie trwa miesiąc czy rok. Przygotowanie dokumentacji najczęściej trwa około 3 lat. Na tak długi okres wpływa bardzo dużo czynników: m.in.: uzgodnienia z lokalnymi samorządami, lic...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się