inwestycje

(46 wyników)
  • Czy wiadomo coś nowego w tej sprawie? Stare tematy forum zostały już zarchiwizowane. 3 lata temu ziemię oddano elżbietankom. Rok temu wyszły na jaw mętne biznesy z przedsiębiorcą z Pomorza. Sprawą zainteresowała się ponownie prasa i na chwilę zrobiło się głośniej. A gdzie znajdujemy się teraz?
  • Ci, którzy byli na spotkaniu w ratuszu z wiceburmistrzem Piotrem Smoczyńskim przypominają sobie jak twierdził on, że nie ma pieniędzy ani na szkoły, ani na parki, ani na tereny sportowe na ZB. Poniżej projekt uchwały Rady Dzielnicy na najbliższą sesję o ODPŁATNE przejęcie gruntu przy ul. Fleminga (ponad 37 tys. m. kw) od miasta z przeznaczeniem na boisko rezerwowe Euro 2012. Na to pieniądze się znajdą, pomimo, że z boiska tego niewiele osób skorzysta (nawet dla Tarchomina jest t...
  • zamieszkaliśmy na zielonej białołęce 5 lat temu; doskonale pamietam jak do Carfora można było bezpiecznie przejechać rowerem ale to co się ostatnio dzieje; ilość nowych nie kotrolowanych inwestycji deweloperskch jest ... - przy kompletnym braku rozwoj infrastruktury drogowej - horror - dawniej gdy budował się kolejn dom cieszyliśmy się = wjece ludz może drogę zrobią może wodę doprowadzą - ale to ... marzenia mam taką myśl: gdy teraz dostniecie zawadomienie z gminy o nowej inw...
  • Jakie osiedla budują się AD 2009 na ZB?
  • Jestem po długiej i szczegółowej rundzie po ZB. W porównaniu z minionymi latami zauważam marazm. Poza Regatami i blokowiskami w okolicach Skarbka z Gór reszta okolicy śpi. Buduje się kilka domów indywidualnych i nic poza tym. Wszędzie tabliczki "sprzedam", inwestycji w infrastrukturę też stoją w martwym punkcie. Czyli wszystko co się budowało było na krechę, a władze miasta poza stadionem niczego nie widzą. Nie wiem czy to dobrze, że jest taka cisza. "Wsi spokojna, wsi wesoła..."
  • Czy ktoś słyszał o kolejnej inwestycji na Białołęce (okolice Kobiałki) J.W. Construction?
  • jogger007 napisał: > (...) Otóż mało kto wie (ciekawe czy ma tę informację dzielnica) > ale na ZB realizowana jest NOWA, POTĘŻNA INWESTYCJA MIESZKANIOWA. > W samym północno-wschodnim krańcu Warszawy > mniej więcej na wysokości pętli autobusowej Olesin jest równoległa > do Olesina uliczka Ostoja z kilkoma domami. Dalej już tylko tereny > zielone ze stopniowo zagęszczającymi się laskami przechodzące w > kompleks Puszczy Słupeckiej. Pojechałem tam ostatnio...
  • Zauważyłem, że pod piłę poszły piękne - chełmońskie rzekłbym ;-) - wierzby na ul.Brzeziny... Z kolei na ul. Ruskowy Bród, przy rowie w pobliżu ul.Kobiałka pojawiła się sterta podkładów kolejowych... Ktoś wie coś o tych inwestycjach? Pozdr S.
  • Witam, poszukuję osób które kupiły lub zamierzają nabyć segment w mini osiedlu segmentów Krzysztofa Wnuka - www.domki.waw.pl Jestem nabywcą jednego z segmentów mam zamiar stworzyć forum dla mieszkańców oraz chętnie zasięgnę/wymienię informację nt. tej inwestycji. Pozdrawiam Slavecky4 slavecky@go2.pl
  • Ostatnia lektura gazety "Echo Białołęckie" nr.202 z dnia 27 pażdziernika 2006 skłaniła mnie do kilku refleksji, szczególnie w tych sprawach, które bezpośrednio dotyczą naszego najbliższego obszaru. Pan Burmistrz przedstawił podział budzetu gminnego na inwestycje w nadchodzacym okresie. Głośna jest sprawa budowy Gimnazjum na ul. Ostródzkiej, dlatego pozwolę sobie zacytować te informacje, które tego dotyczą. Cyt. co mówi P.Burmistrz ."...Szkoła gimnazjalna będzie budowana przy u...
  • Mam pytanie do naszych Radnych, a właściwie do Wszystkich, Któzy Mogą Coś w Opisanych Sprawach Wiedzieć: 1. Co słychać z Trasą Olszynki Grochowskiej? 2. Co słychać z remontem Płochocińskiej i jaki ma być zakres tej inwestycji? 3. Co słychać zapowiadanym przez p. W.Roszaka tramwajem na Zieloną Białołękę?
  • Jak wynika z ostatnich informacji, ekspansja developerów w naszej okolicy przybrała rozmiary zastraszające. Mowa jest nie o budownictwie domów wolno stojących czy bliźniaczych, lecz o domach szeregowych, czy wręcz o osiedlach mieszkaniowych. Do wiadomości wszystkich podaję, że Dom Development zamierza wybudować osiedle mieszkaniowe 20 000 osób - to nie pomyłka - za szkołą przy ulicy Kobiałka w stronę Nieporętu. Proszę sobie wyobrazić komunikację na naszym terenie bez wcześniejsz...
  • Dzień dobry, Chcę otworzyć na Zielonej Białołęce lokal usługowy. Proszę Was drodzy mieszkańcy (sąsiedzi) o sugestie czego Wam najbardziej brakuje, z czego byście chętnie korzystali: siłownia-fitnes, restauracja, klub, sklep, itp. Z góry serdecznie dziękuje. Monikk
  • Witam, czy ktoś z szanownych forumowiczów słyszał o planach firmy Adamet, która ma jakoby szykować budowę bloków przy skrzyżowaniu Zdziarskiej i Ostródzkiej? Podobno mają kilka hektarów koło JW Construction.
  • [b]TRAMWAJEM NA ZIELONĄ BIAŁOŁĘKĘ[/b]:) :) :) Gdy 5 lat temu zacząłem prezentować swój pomysł budowy linii tramwajowej na Zieloną Białołękę, spotykałem się zazwyczaj z uśmiechami niedowierzania. Dziś, po kilku latach różnych działań, ta koncepcja powoli przebija się do realności i staje się rozwiązaniem, które jest poważnie rozpatrywane. Pojawia się szansa na to, że kiedyś rzeczywiście szybko i wygodnie dojedziemy tramwajem do osiedli Derby i jeszcze dalej. Zapraszam do mojego artykułu ...
  • który znajduje się tutaj bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/45E9FFFE-0572-4E72-A685-4D3E2B7C1F4D/718654/BIAOKA.pdf moim ulubionym punktem od dzisiaj jest budowa dróg powiatowych i dzielnicowych: przebudowa Głębocka/Małej Brzozy = 2,05 mln PLN droga dojazdowa do Centrum Hal Targowych (pisownia oryginalna) = [b]3,2 mln PLN[/b] dodam, że te 3,2 mln to 28% budzetu na budowe dróg na całej Białołęce (od Wisły do Marek) w roku 2010. To się nazywa zadbać o mieszkańców. Chyba, że czegoś nie wie...
  • Jak być może zauważyliście w kilku miejscach na naszym forum, to sprawy inwestycyjne i drogowe trochę mnie interesują. Jeśli to Was zaciekawi, to mogę bardzo chętnie umieścić (w wolnej chwili) na naszym forum kilka nowych wątków na ten temat. Oczywiście ze skupieniem się na drogach, które będą przebiegać w pobliżu naszych domów i z pewnością, w przyszłości, całkowicie odmienią układ komunikacyjny w naszych okolicach. Myślę tutaj między innymi o następujących sprawach: Wielka p...
  • Chodzi mi o dzialke na przeciw Kosciola. Jest tam z 4-5 tys m2. Ostatnio powstal niski azurowy plotek, a z ziemi wystaje skrzynka jakiegos przylacza(woda, gaz, ele?) Pomyslalem sobie, ze cos sie bedzie budowac, bo przeciez nikt nie stawial by takiego plotka dla ozdoby (wyglada tymczasow). Pozdrawiam Jak tak dalej pojdzie, to nakleje sobie z tylu samochodu naklejke "Jestem trendy bo jestem z Bialoleki" :-) Zaulczanin
  • Myślę, że warto zebrać sprawy istotne dla mieszkańców ZB i sformułować je w formie pytań, na które odpowiedzieli by nam radni - pytania należałoby formułować tak, by uniemożliwić udzielanie wykrętnych odpowiedzi :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się