Forum Regionalne Śląskie Zabrze
ZMIEŃ
      inwestycje

inwestycje

(46 wyników)
    • Ta inwestycja zrujnuje nasze finanse sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnowiec/1,93867,10633770,Prezydent_Sosnowca__Zakladamy_sobie_petle_na_szyje.html?bo=1
    • obok makro rozpoczęta budowa OBI, a na Franciszkańskiej w nieużtkowanym w ostatnim czasie pawilonie trwają prace remontowe, a po ich ukończeniu pojawi się kolejna w mieście Biedronka
    • Ach te wysokie ambicje i marzenia. Choc w Zabrzu, czesciej sie mowi: "wyzej s... niz d...e ma". I tak oto, po Ciputrze i Wielkim Stadionie przyszedl czas na inwestycje na miare Zabrza: - LIDL kolo kopalni GUIDO - taka nasza Wieliczka w Zabrzu (pani prezydent tak lubi opowiadac o japonczykach, ktorzy ja zwiedzaja, ze az ich musiala tutaj sciagnac bo jej nikt nie wierzyl - lacznie z tymi, ktorzy tam pracuja i widza kto zjezdza i ile z tego jest kasy), - BIEDRONKA na terenie po bylym mlynie (a...
    • Orientujecie się co za inwestycja powstaje w Mikulczycach ul. Szczęście Ludwika/Moniuszki. Market (Biedronka), osiedle czy coś innego? Nie jechałem tamtędy dawno (ponoć jest tablica informacyjna), a roboty budowlane już trwają. Ciekawe, ciekawe.
    • Zastanawiam się, czy nowo wybudowane (bądź te na ukończeniu) drogi pobudzą nowe inwestycje? Do niedawna inwestorzy skarżyli się na brak infrastruktury drogowej. Teraz skrzyżowanie autostrad A1, A4, DTŚ-ki - stwarza idealne warunki dla potencjalnych inwestorów. Mamy przecież w Zabrzu podstrefę Gliwickiej Strefy Ekonomicznej. Jeśli coś Wiecie o nowych inwestycjach w Zabrzu i okolicznych miastach piszcie. Z tego co wiem w Gliwicach niebawem rusza budowa Hali Podium, kompleksu handlowo-usługoweg...
    • a w Zabrzu odpicowano nowa siedzibe UM. Zabrzanie beda w Zabrzu spac, a w Gliwicach lub Katowicach pracowac. No, oczywiscie poza "skutecznymi", ci maja prace w UM i spolkach miejskich zapewniona.
    • Za wysokie progi Przemierzałam ostatnio miasta europejskie i podziwiałam jak ciekawie wygląda ich stara i nowa zabudowa. Wracam, a tu proszę mamy projekt wielkiego osiedla. Czytam na stronie UM: „ Budowę osiedla dla ok. 20 tys. mieszkańców wraz ze szkołą, szpitalem, hotelem, biurowcami, centrum konferencyjnym, budynkami usługowymi i polem golfowym przewiduje projekt, zaprezentowany wczoraj zabrzańskim radnym przez indonezyjską firmę Ciputra oraz jej partnera - firmę ...
    • Polecam strony: gkw.katowice.pl oraz skyscrapercity.com - praktycznie wszystko o inwestycjach w naszym regionie, kraju oraz na świecie. A to dla naszych włodarzy: W Tychach powstaje centrum z prawdziwego zdarzenia Marta Płoskońska 22-07-2005 , ostatnia aktualizacja 22-07-2005 19:44 Już jesienią Tychy będą miały swoje centrum. Przy al. Jana Pawła II powstają pasaże handlowe, galerie, eleganckie restauracje, kluby muzyczne i multikino. Nowe centrum miasta powstaje wo...
    • dlaczego w zabrzu nic sie nie dzieje wladze nie zachecaja przedsiebiorcow do inwestycji w naszym pieknym miescie dlaczego zachowuja sie tak jakby wszystko bylo ok
    • Czy ktoś z Was zna plany dotyczące naszego miasta? ( mam na myśli oczywiście inwestycje ) Ps: Czy obecna władza ma zamiar coś zmienić?
    • mieli budować sortownie. Dalej aktualne ?? dlaczego nie budują ??
    • Proponuję aby w tym temacie były poruszane i wpisywane zmiany zachodzące w naszym mieście pod kątem wszelkiego rodzaju inwestycji. Nie możemy ciągle narzekać! Musimy również docenić te prace, które są obecnie prowadzone w Zabrzu. Każdy z nas mieszka w innym rejonie miasta a to oznacza, że nie wszyscy będziemy się orientować jakie zmiany zachodzą w Zabrzu. Na początek: Rejon ul.Wolności i Al.Monte Cassino. - modernizacja i odnowienie kamienicy ceglanej (siedziba kokso-projektu) - moder...
    • Dlaczego buduje sie dwa nowe hipermarkety w Zabrzu? Champion-Carrefour. Nie wszyscy o tym wiedzą, zle już niedługo otwarcia !!! Dlaczego chcą budować hipermarket na miejscu po starej brykietowni. Osobiście zawsze byłem za wielkimi sklepami, ale w naszym mieście to przesada. To juz ile? hmmm raz , dwa, noo już prawia 10 wielkich sklepów... Dla mnie inwestycje pierwszorzędne to np: Remont stadionu Górnika, budowa jakiegoś Cargo w okolicach DTS czy A4, przedłużanie piłsudzkiego, fab...
    • Kazimierz Ladziński to kolejny kolorowy spadochroniarz z SLD ? Kto zna kolejnego fachowca Gołubowicza ?
    • ...tak jak np: w Gliwicach? Co prawda nie ma tutaj Specjalnej Strefy Ekonomicznej, ale pojawila sie duza szansa zwiazana z wykupionymi od Archidiecezji terenami, ktore jezeli beda umiejetnie zarzadzane i rozreklamowane w srod potencjalnych inwestorow moge stac sie nawet konkurencja dla gliwickiej SSE. Chyba warto podzialac w tym kierunku...szczegolnie ze wzgledu na panujace bezrobocie.Prezydent i Rada Miajska maja poile do popisu!!!A wyborcy rozlicza te persony przy okazji wybor...
    • www.dziennikzachodni.pl/stronaglowna/278910,w-centrum-zabrza-powstaja-nowe-mieszkania,id,t.html No znowu MMS się chwali o nowych mieszkaniach w Zabrzu. Cena okazjonalna bo jedyne 4,5tyś za m2.....
    • nareszcie jakieś konkrety www.um.zabrze.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=703&Itemid=133
    • Widziałem mocno zapracowane ekipy geodetów . Kto wie co nowego ma powstać na ul. Sobiwskiego? Pozdrawiam Marek
    • Los zrządził że przypadkowo zostałem posiadaczem dość znacznej gotówki. Chciał bym zainwestować w centrum Zabrza przy ulicy Wolności wolne miejsce między nr 271 a 279 ale nie mam pomysłu co by to miało być. Z tego co wiem to w tamtym roku miało tam powstać jakieś centrum handlowo rozrywkowe ale inwestor podobno zrezygnował. W związku z tym mam pytanie do Was Co byście najchętniej widzieli w tym miejscu ? a może lepiej zainwestować w innym miejscu lub mieście ?
    • Tramp – postawił kolejny magazyn typu drzymała w postaci olbrzymiego kontenera pod samym płotem. Półokrągła hala wybudowana parę lat temu tylko w papierach w UM jest magazynem, gdyż w rzeczywistości jest i od samego początku była Nielegalną drugą halą produkcyjną i Lakiernią natryskową do malowania aut ciężarowych i zatruwania środowiska. Gdzie jest ten ochronny pas zieleni który urząd kazał zrobić. Do dzisiaj od dziesięciu lat te i inne wymogi Tramp nie spełnił. Ale jak...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się