Forum Regionalne Łódzkie Piotrków Tryb.
ZMIEŃ
      inwestycje

inwestycje

(43 wyniki)
    • Co uważacie za najwieksze i najważniejsze inwestycje w Piotrkowie ??
    • Ciągle czekamy na informację, która miała nas zaszokować po 26 sierpnia. Póki co znalezłem taką oto notatkę na stronie Radia Piotrków. NAPŁYWAJĄ INWESTORZY? 15.09.2004 "Zaczyna się boom inwestycyjny dla miasta" - twierdzi rzecznik prasowy prezydenta Marcin Pampuch. Napływ inwestorów oznacza stworzenie wielu miejsc pracy. Dobra lokalizacja przyciąga do miasta kolejnych inwestorów - 240 milionów dolarów pochłonie inwestycja firmy Poland Central zlokalizowana w Woli Bykowskiej...
    • Na stronie UM znalazłem taką oto informację. Czy ktoś wie, jaki inwestor z branży motoryzacyjnej szuka terenów pod Piotrkowem i i dokładnie w którym miejscu? Władze Urzędu Miasta w Piotrkowie Trybunalskim prowadzą obecnie rozmowy z pięcioma inwestorami zagranicznymi na temat wsparcia ich działań w celu wybudowania nowych fabryk i centrów logistycznych. Ponad miesiąc temu prezes jednej z sieci hipermarketów rozmawiał z prezydentem Waldemarem Matusewiczem na temat lokalizacji na...
    • "Kolejny Focus Park w Piotrkowie Trybunalskim Parkridge CE Retail wspólnie z firmą Emerson wybuduje w Piotrkowie Trybunalskim galerię handlowo-rozrywkową Focus Park. Inwestycja powstanie pomiędzy ulicami Kostromską, Słowackiego i Modrzewskiego. Rozpoczęcie budowy nastąpi w tym roku, po uzyskaniu zamiennego pozwolenia na budowę. Całkowita powierzchnia centrum wyniesie 70 tys. mkw. Projekt Focus Parku wykona firma architektoniczna MOFO z Krakowa. " Zaczyna się robić ciasno ;) Sigmate...
    • Czy ktoś słyszał jakieś nowinki na temat planowanych inwestycji w bliższej i dalszej perspektywie w Piotrkowie? Mam na myśli markety ale i również jakieś zakłady, centra logistyczne, inwestycje drogowe, restauracje, itp. Czekam na wiadomości.
    • Panie Prezydencie mam nadzieję,że Piotrków "strzeli gola" Skierniewicom i przechwyci inwestycję(park rozrywki),bo tereny mamy wspaniałe,okolice Bugaja.Dział promocji miasta chyba się postara,żeby przekonywać długo,intensywnie i skutecznie pana Moshe Greidingera ,iż Nasz Gród jest również atrakcyjny,by taką działalność gospodarczą rozpocząć na naszym terenie.W budżecie przeznaczono przecież na oczyszczalnię ścieków 76mln,13,3mln na inwestycje drogowe(infrastruktura w miarę zapewniona:)),a i en...
    • Mam pytanko, czy wiecie może co "się stawia" obok firmy Polanik przy trasie szybkiego ruchu oraz przed wiaduktem na ul. Łódzkiej po lewej stronie od Piotrkowa ?
    • Gdzie woleli byście mieszkać w centrum dużego osiedla czy na uboczu w spokoju i ciszy na obrzeżach miasta ? Bo wydaje mi sie że wszystkie inwestycje mieszkaniowe w Piotrkowie sa w centrum (szczególnie jak powstanie Focus Park to bedzie to szok komunikacyjny i niezły hałas)
    • Ciekawa jestem opinii nt. nowej inwestycji w miejscu dawnego więzienia przy Wojska Polskiego. Jak to ma wyglądać, widać np. tutaj: www.epiotrkow.pl/artykul/artykul,4472 czy tutaj www.piotrkow.pl/portal.php?aid=news&news=12729741784be00b62a55a8 Mnie zastanawia kilka spraw: 1. Kto pozwolił, by na Starym Mieście, naprzeciw XV-wiecznego kościoła dominikanów, postawiono pawilon handlowy w stylistyce lat 70.? 2. Dlaczego z harmonogramu prac nie wynika, że będą przeprowadzane jakie...
    • Ciekawe...W piątkowym DŁ (dodatek 7 dni)jest mowa, że IKEA jest zainteresowana powrotnym włączeniem do Piotrkowa terenu, który należy obecnie do gminy Moszczenica. Rzekomo z uwagi na brak porozumienia z włazami gminy... Ale chyba bardziej prawdopodobne wydaje się to, że skończył chyba się lub kończy okres ulg podatkowych, a umieszczenie terenów IKEA ponownie w granicach administracyjnych Piotrkowa stwarza szansę na włączenie tych terenów do SSE. Może się mylę... Ponoć IKEA szykuje...
    • Piotrkowska spółka Emerson, która buduje Logistic City - największe centrum logistyczne w centralnej Polsce - podpisała wczoraj z firmą M&M 5-letnią umowę na dzierżawę pierwszej hali magazynowej o powierzchni 21 tys. mkw. Praktycznie od zaraz M&M potrzebuje 180 pracowników. M&M to firma szwajcarska, jej polski oddział wyspecjalizował się w obsłudze logistycznej sieci handlu detalicznego (m.in. dla "Żabki"). W piotrkowskim Powiatowym Urzędzie Pracy firma złożyła zapotrzebowanie na: ...
    • Rok 2004 pomimo tego, że jeszcze się nie zakończył, okazał się rokiem niezwykle zakręconym. Piotrków Trybunalski stał się członkiem Unii Europejskiej. Nastąpiło otwarcie granic, zwiększyły się szanse gospodarcze nowych i starych krajów Wspólnoty. Umysły menadżerów stały się bardziej otwarte, chłonne na wiedzę, globalne. Podczas gdy menadżerowie miast Wspólnoty drążą rynek poszukując nowych inwestycji, pieniędzy dla swoich zakładów pracy... Gospodarz Piotrkowa siedzi we więzieni...
    • W ostatnim numerze tygodnika napotkałem na ciekawy artykuł o strategii rozwoju miasta , zacytuję go najpierw : *** Program na lata - Po raz pierwszy chyba prace nad tak ważnym dla miasta dokumentem zostały uspołecznione - mówiła podczas prezentacji programu Małgorzata Majczyna, dyrektor Wydziału Rozwoju Miasta. -, Skierowaliśmy do mieszkańców Piotrkowa apel, aby zgłaszali najważniejsze i najpilniejsze dla nich inwestycje, które należałoby zrealizować w mieście. Swoje propozyc...
    • Dzisiaj przeczytałem taki oto artykuł w Dzienniku Łódzkim. Głośno chwalono się ostatnio, że Haring ma zainwestować w Piotrkowie w poszerzonej ŁSSE. Okazuje się jednak co innego... Niestety znów porażka... Kapitał chodzi koło Łodzi Środa, 28 kwietnia 2004r. Nowy Józefów między Łodzią a Konstantynowem ma szansę stać się zagłębiem nowoczesnych technologii. Niemiecki koncern Haring złożył właśnie nową ofertę, przebijającą o kilkadziesiąt milionów euro pierwsze zapowiedzi. Tuż o...
    • Coś mi się nie chce wierzyć, ale warto poczytać... Czy Rzecznik może nam coś zdradzić? Piotrków królestwem magazynów Poniedziałek, 11 października 2004r. Piotrków Trybunalski ma szansę stać się drugim w Polsce, po Warszawie, centrum logistycznym. Pod warunkiem że wykorzysta swoje pięć minut i powiodą się dwie wielkie inwestycje, których budowa wkrótce się rozpocznie. Piotrkowska firma „Emerson Polska”, największy w Europie producent papieru komputerowego, ...
    • Sto dni prezydenta Waldemar Matusewicz: Praca u podstaw Najtrudniejsze były pierwsze dni: wytyczanie pracy organizacyjnej, zmiana struktur Urzędu Miasta. Przyjąłem wówczas taką koncepcję, że uśmiechnięty urzędnik to zadowolony interesant. Budżet Przejęty od poprzedniego Zarządu Miasta, był słabo czytelny. Włożyliśmy dużo pracy w naniesienie poprawek (ok. 10-15%) Sporo wysiłku kosztowało nas przeorientowanie zamówień publicznych. Chcę, by przetargi były jeszcze bardziej pub...
    • Z Radia Piotrków JAKIE DROGI W TYM ROKU? 10.02.2003 Jakie inwestycje przeprowdzone będą w tym roku na drogach w naszym regionie, zrzadzanych przez Generalną Dyrekcję Dróg Krajowych i Autostrad? Czy plany Genrelnej Dyrekcji są bieżne z oczekiwaniami mieszkańców naszego regionu? Czy potwierdzą się wcześniejsze założenia, dotyczące budowy autostrady w naszym województwie? Watpliwości wyjaśnią się zapewne na konferencji, którą jutro ogranizuje GDDKiA. Początek o 14.00./E.Jarszak/...
    • dlaczego w radomsku peugeot byc moze zbyduje fabryke, a nie w piotrkowie. czy jest to wola francuzow, czy moze niudolnosci pola i jego bylych pracownikow, ktorzy nie potrafia zrobic tego co zrobiono w radomsku. no nich mi ktos to wytlumaczy dlaczego piotrkow nie ma przygotowanych terenow pod takie inwestycje i nie ubiega sie o takie inwestycje ....
    • Jeśli możecie to piszcie czy korzystaliście/macie zamiar skorzystać(lub ktoś kogo znacie) z łodzkiego lotniska. Jeśli nie z łodzkiego, to z którego polskiego lotniska. pzdr, ww_lodz
    • W/g przelicznika per capita samorzad.pap.com.pl/dokumenty/2006/05/605081458101858_mnaprawachpowiatuzaca_yrok2005.xls Dobre, co? Ja tego bogactwa jakoś nie widzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się