jaki lekarz

(43 wyniki)
  • od 2 tygodni nie ustannie boli mnie głowa, niby ból wychodzi od zatok ale najsilniej kumuluje sie z tylu głowy. Do jakiego lekarz powinnam sie z tym skierować. Do neurologa który ogólnoe zajmuje sie głowa, do laryngologa -bo może to zatoki czy do lekarz pierwszego konatktu ktory moze rozpozna powod tego bolu ale moze tez nie miec potzrebnej wiedzy ztej dziedziny Poradzcie
  • Proszę powiedzcie mi do jakiego lekarza się udać żeby zrobić badania krwi i hormonalne. Bardzo wypadają mi włosy, jestem już zmęczona tym problemem. Mam przeczucie ze dermatolog niewiele mi pomoże, próbowałam juz setki kosmetyków i tabletek i nic.:(
  • Hej:) Mam problem, otóż zraniłam się jakiś czas temu w głowę. Ranka niewielka, ale "babrała" się pewien czas. Został mi po niej, gdy się w końcu zagoiła, mały guzek. Nie boli, nie zmienia się, ale też nie znika. Macie pomysł co to może być i do jakiego lekarza powinnam się udać?? Dziękuję za podpowiedzi. Karolina.
  • Jedna się kończy a kolejna zaczyna. Już nie wiem co zrobić. Kuracja heviranem nie przyniosła skutków. Do jakiego lekarza powinnam się zgłosić?
  • Do jakiego lekarza powinnam pójść z brzydkim znamieniem barwnikowym żeby od razu je wyciąć i otrzymać wynik badania histopatologicznego? Dermatolog, chirurg, onkolog? czy takie znamię usuwa się ambulatoryjnie czy trzeba iść do szpitala? a może polecicie sprawdzonego lekarza w warszawie?
  • witam, przyszła do mnie dziewczyna brata, zebym przemówiła mu do rozsądku, ale zanim to zrobię potrzebuję informacji. Brat z dziewczyną czasami (w tzw. bezpieczne dni - bez komentarza...) uprawiają seks bez zabezpieczenia i po takich razach, ona odczuwa pieczenie. była u lekarza i lekarz zapisał jej globulki. natomiast obie uważamy że nie tylko kobieta powinna sie leczyc a przynajmniej zbadac i brat tez powinien gdzies isc... pytanie do jakiego lekarza? do ogólnego? czy na jak...
  • Bardzo czest mi puchly nogi. Zaszlam w ciążę - wiadmo, pod koniec ciąży były one jak balony. 2 miesiące temu urodzilam, a nadal mam nogi spuchniete. Czas sie wybrac do lekarza, a nie wiem do jakiego. Wyniki moczu caly czas mam w zasadzie ok, znaczy całą ciążę, duzo piję wody, sikam w zasadzie tez... Zatem jaki lekarz?
  • Witam. Mam pewien problem. Jutro jestem umowiona na wizyte u mojego ginekologa. Mialam miec badania kontrolne i chcialam dostac recepte na tabletki antykoncepcyjne. Niestety z pewnych przyczyn osobistych musze wyjechac. I wizyta mi przepadnie. Staralam sie dodzwonic do gabinetu niestety nikt nie odbieral. I stad tez moje pytanie : czy np. lekarz rodzinny moze wypisac recepte na tabletki antykoncepcyjne? Jutro mija 7 dniowa przerwa czyli mam zaczac nowy blister. Badania nie zajac nie...
  • Od jakiegoś czasu mam bóle kręgosłupa na odcinku szyjnym. Do jakiego lekarza mam się wybrać i czy potrzebne jest skierowanie od lekarza rodzinnego? Mam na pewno jakieś zwyrodnienia więc co może pomóc mi?
  • witam, od pewnego czasu mam silne skorcze lydek, czesto przez to budze sie w nocy, mozna powiedziec ze praktycznie kazdego dnia rano przed wstaniem z lozka dostaje tak silnego skorczu ze az wykrecam sie z bolu. do jakiego lekarza mam sie udac? tylko prosze nie piszcze ze do rodzinnego bo juz bylam dostalam leki na pobudzenie krazenia ktore wogole mi nie pomagaja :(
  • Mam kiepskie wyniki morfologii. Czy powinnam pojsc z tymi wynikami do lekarza pierwszego kontraktu czy do hematologa? Nie jestem ubezpieczona, wiec bede placic za kazda wizyte...
  • No właśnie, do jakiego lekarza powinnam się udać? pzdr
  • Zupełnie przypadkiem usłyszałam w tv o objawie Raynauda, charakteryzującym się skurczem naczyń krwionośnych dłoni, bieleniem i drętwieniem palców, występującym najczęściej u kobiet. Zdarza mi się to każdej zimy od jakichś 3 lat, do jakiego lekarza z tym iść? dermatologa, internisty?
  • Mam kilka włókniakow na łydkach i przedramionach. Dziś zauważyłam że pojwia się kolejny. Mam już ich dość, ale nie bardzo wiem do jakiego lekarza się zgłosić. Chyba do dermatologa, co? Czy któraś z was miała usuwane te guzki a innych miejsc niż pierś? Jak wygląda zabieg i czy zostaje po nim blizna? Z góry dzięki za odpowiedzi.
  • Dziewczyny poradżcie mi proszę. Zauważyłam u siebie w okolicy odbytu mala fałdke, podejrzewam, że to może byc poczatek hemoroidów. Do jakiego lekarza powinnam iść? Czy ginekolog mógłby mi to zdiagnozować? dzieki za odp. Pozdrawiam, Magda
  • Od kilku tygodni piecze mnie "dziurka kupowa", tylko na zewnątrz. Wokoło jest zaczerwienienie. Poradźcie mi proszę do jakiego lekarza mam się z tym udać??? Do ogólnego? Kto się tym zajmuje? Wolałabym z miejsca iść do konkretnego specjalisty. No ale to dopiero w przyszłym tygiodniu, niestety :( Poradźcie, co mogę sama z tym zrobić. Taki krem na bazie nagietka czy rumianku NIC nie daje :(, nasiadówki w rumianku i szałwi tez nie... . Znacie jakąś maść którą dostanę bez recepty a mogłaby mi...
  • No właśnie. Boli mnie staw szczękowy - to miejsce gdzie się schodzi górna i dolna szczęka (nie wiem jak to się fachowo nazywa). Myślę, że nie jest to ból od zębów, to jest jakby w środku tego stawu a jak boli to nie mogę zgryźć porządnie. Do jakiego lekarza mam się wybrać z tą przypadłością?
  • od jakiegos czasu mam dziwne objawy zwiazane z sercem. troche szybko bije czasem i bardzo plytko. poza tym bola mnie kosci, rwa mnie tak jakby nad kolanami, nad nadgarstkami, pod opuszkami palcow u rak i stop, na ramionach itp.kosci bola mnie od paru lat, odczuwam od czasu do czasu takie rwanie, ale rodzinny lekarz to zbagatelizowal.boli mnie tez glowa czasem..
  • Proszę o pomoc - z krwiomoczem lepiej iść do lekarza pierwszego kontaktu czy do ginekologa?!
  • Właśnie podczas kąpieli wykryłam guzek w piersi. Jestem młoda, mam 20 lat więc mam nadzieję, że to nic groźnego, ale jutro idę z tym do lekarza. I tu moje pytanie. Mam z tym iśc od razu do onkologa? Potrzebne jest do niego skierowanie? Czy może lepiej na początek do ginekologa lub lekarza I kontaktu? Praktycznie nie choruje i nie miałam kontaktu ze służbą zdrowia, a poza tym kompletnie nie znam się na tej biurokracji (gdzie ze skierowaniem, gdzie bez itp.)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się