jerozolima

(11 wyników)
  • bede dwa tygodnie w Jerozolmie, czy sa tam lokalne biura wycieczkowe które organizuja wycieczki jedno lub dwu dniowe do Nazaretu, jez Genezaret, morza Martwego, Sodomy itd.Jakie sa ceny i czy znacie jakies fajne biuro? Nie opłac mi sie wynajmowac samemu samochodu
  • Moze ktos ma ta podroz za soba? Chce ja odwiedzic we wrzesniu.
  • Wiem ze jak wymienia sie na lotnisku w Tel Awiwie to placi sie 10% taksy czy tak samo jest jak sie korzysta na lotnisku z bankomatow i jak sie dostac z lotniska do Jerozolimy i ile to kosztuje +- pozdrawiam arek
  • Witam grupowiczów poniewaz postanowiłem wyskoczyć na 2 dni do Izraela a miejsce jest dosyć specyficzne - chciałbym prosić osoby które tam były o parę wskazówek. Pierwsze pytanie dotyczy odprawy przylotowej - czy rzeczywiście jest ona bardzo rygorystyczna i 2 dniowy pobyt trampingowy może się spotkać z odmową wjazdu? Teraz o wylocie - PLL Lot wyjatuje z Tel Awiwu o 5tej rano - czy jest szansa dostać się (jak?) z Jerozolimy o tej porze do lotniska? Jeśli nie to czy mozna cze...
  • Prosze o pomoc w wyliczeniu kosztow pobytu w Izraelu, maj-czerwiec, ile kosztuja tanie noclegi (jakies sugestie?), drobne zakupy: chleb, owoce, obiad w barze, kawa, bilet autobusowy etc. Niektore z tych rzeczy znalazlam w przewodniku ale stawiam jednak na "zywy" i swiezy przekaz :) Ewentualnie prosze piszcie na coomassie9@gazeta.pl. Bede wdzieczna, Ewa
  • Czy wyjazd do Izraela w polowie grudnia na 9-10 dni ma sens? jaka jest wtedy pogoda? prawdopodobnie pojade sama (jakies uwagi? madre to czy niefrasobliwe?). Jakies namiary na sensowne i tanie noclegi dla pojedynczych turystow - cos innego niz hostele i sale dzielone z 20 innymi turystami. Czego unikac czego szukac? Bede wdzieczna za kazda wskazowke, ewa
  • Jadę na zorganizowaną wycieczkę więc nie pytam co warto zobaczyć. Niewiele wiem wiem o tym kraju więc interesuje mnie czego nie warto oglądać. Bo za wejściówki może lepiej dokupić sobie jakąś fajną wycieczkę, pamiątkę , przyprawy ?
  • Witam! Jestem zainteresowana wyjazdem do Izraela - podróż po kraju na własną rękę. Czy był ktoś z grona miłych FORUMOWICZÓW na takiej wyprawie w ostatnim czasie i jest wstanie udzielić pewnych informacji? Pozdrawiam. Moje gadu-gadu 4867103 roszek33@gazeta.pl
  • Israel(4)

Planuje Jerusalem w maju indywidualnie Pare pytan do forumowiczow. Jak sie dostac publicznym transportem z BG Airport o 1 w nocy do Jerusalem. Ewentualnie jaki jest koszt taxi? Jak sie poruszac po Israelu autobusami. Strony internetowe operatorow autobusowych sa po hebrajsku (Metropolitan Connex). Jak teraz sie jezdzi do Autonomii (Betlehem)publicznym transportem? Za ewentualne inne aktualne wskazowki beda dzwieczny
  • Czy ktoś był z Biurem ewentualnie z pielgrzymką w Izraelu pomijając Triadę
  • witam Was, czy ktos z Was moze opowiedziec o wrazeniach z tej wycieczki - wiem ze pierwsze turnusy juz wyjechaly i jestem ciekawa Waszych opini...z gory dziekuje za odpowiedz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się