Forum Turystyka Świat Izrael Turystyka
ZMIEŃ
      jerozolima

jerozolima

(24 wyniki)
    • Jaką linią "Eggedu" z Ben Guriona do Jerozolimy bezpośrednio bądź przez El-Al junction, i za ile i z jakiego stanowiska, bądź inne rozwiązania, najlepiej opisowo, dzięki z góry.
    • wyjezdzam do jerozolimy w koncu kwietnia na 7 dni prosze ekspertow o wskazowki - jak sie ubrac - co zobaczyc - gdzie zjesc i inne z wlasnego doswiadczenia dziekuje!
    • W pierwszym kwartale przyszłego roku chciałem z Mamą - w ramach upominku urodzinowego dla Niej - pojechać do Ziemi Świętej. Ale ponieważ mama ma swoje lata, jest schorowana, ma kłopoty ze stawami, cukrzycę itp itd - to obawiam się, że nie podołała by kondycyjnie trudom "gonitwy po zabytkach", które proponują klasyczne "objazdówki" z biura podróży. Ja mam "dopiero" 40 lat, ale jak byliśmy z żoną na takiej 10- dniowej "objazdówce" po Egipcie, to wróciliśmy tacy zmasakrowani (f...
    • Witam. Czy zna ktoś z was jakieś dobre hostele lub B&B w Jerozolimie , Betlejem , Tel Aviv?? Lece za miesiąc do Izraela i rozglądam się za jakimś przyzwoitym ( głównie cenowo ) noclegiem dla 2 osób... Przeglądałem już portal jerozolima.pl aczkolwiek z doświadczenia wiem że wiele a to wiele hoteli , hosteli czy B&B nie ma reklamy w internecie , dlatego pytam na forum tych którzy mogliby polecić coś sprawdzonego lub miejsce gdzie mogę sie udać aby znaleźć w miarę tani nocleg dla 2 osób. ...
    • Ziemia Swieta to jest od dawna moje marzenie. Ale nie lubie wycieczek, ich napiety program i zwiazane z tym "zaliczanie" miejsc mnie odstrasza. Wpadlem wiec na pomysl, aby poleciec do Izraela na wlasna reke, na wiosne. Podroz samolotem, mieszkanie w Domu Polskim w Jerozolimie u polskich siostr elzbietanek...... Tydzien to nieduzo, wiec ograniczylbym sie tylko do Jerozolimy, moze Morze Martwe, moze jednodniowy wyskok do Tyberiady. Ale nie wiem, czy to dobry pomysl, nie znam tamty...
    • Na początek - kilka zdjęć. fotoforum.gazeta.pl/72,2,739,54762599.html
    • Z kim, Kiedy i za ile Podstawowe pytania na temat tej wycieczki, postaram sie odpowiedziec pozdrawiam David
    • www.youtube.com/user/78dario?feature=mhum#p/u/1/t3QsxlXNuiE www.youtube.com/user/78dario?feature=mhum#p/u/0/OlrUHmlPOM4 Macie jakieś swoje - chętnie zobacze Dario.
    • Mam nadzieje ze ci z was którzy odwiedzili Izrael odwiedzili również i to miasto będące jego stolicą ciekaw jestem waszych spostrzeżeń na jego temat.
    • Laduje rano o o 4 am i teraz pytanie jak dostac sie do Jerozolimy i ile potrzeba mi forsy? Wiem, ze sa dwa warianty I taksówka zbiorcza czyli minibus nie wiem skad odchodzą i ile kosztuja II to pociagiem do TA i potem autobusem do Jerozolimy tez nie wiem ile kosztuje Nie mam duzego bagazu dwa male plecaki Nocleg mam w Tower to podobno w centrum
    • a tam znowu robi się niespokojnie: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13324255,Izrael_zaatakowal_wojskowy_cel_w_Syrii__Wedlug_Damaszku.html?lokale=warszawa#BoxWiadTxt Boję się, że podczas naszego pobytu zaczną się tym razem ostrzeliwać z Syrią. Jakoś wcale się nie cieszę na ten wyjazd... Czy ktoś teraz jest w Izraelu i mógłby napisać jak to wygląda naprawdę?
    • witam proszę podzielcie się sprawdzonymi adresami na niedrogie, sensowne hotele, pensjonaty, kibuce(? nie wiem czy oni też prowadzą działalność agroturystyczną??) okolice TA, Jerozolimy, MOrza Martwego, Hajfy 2 dorosłe osoby i dwoje dzieci, planujemy samodzielnie zwiedzić Izrael w sierpniu myślę nocować w 3-4 miejscach plus dłuzej-czyli ok 5 dni zostać w jakimś miejscu wypoczynkowym na wybrzeżu dziękuję za pomoc
    • Witam wszystkich serdecznie,w grudniu wylatuje z moim chlopakiem do Izraela,wylatujemy na wlasna reke wiec tam na miejscu bedziemy szukac noclegu,prosilabym o wskazowki ewentualnie namiary sprawdzonych noclegow,w Izraelu bedziemy trzy tygodnie wiec bedzie duzo czasu na zwiedzanie,prosilabym wiec zyczliwych o jakiekolwiek informacje Z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam:-)
    • Planuję w przyszłym roku zabrać swoją mamę i parę znajomych do Izraela nie wiem jednak kiedy najlepiej się wybrać.Moja manager poleca wiosnę,ja myślałam też o początku lata lub wrześniu.Zaznaczam,że lubię słoneczko więc może być gorąco :)
    • Ze jest tam gorąco to wiem ale ze nie tak aby wyginely komary to tez wiem. Ale czy w sierpniu nalezy wziąc cos cieplego sweter kurtka? i czy moze padaść deszcz?
    • Nigdy nie byłem w Synagodze nie licząc Prahy ale tam jest ona muzeum. Czy do Synagogi można wejść i czy w trakcie nabożeństwa ( modlitw)kiedy czy kobiety oddzielnie , czy na głowie trzeba mieć czapkę? Przepraszam za naiwne pytania ale w przewodnikach nic o tym nie piszą a znajomych którzy chodzą do Synagogi nie mam Aha i jakie Synagogi należy w Jerozolimie zwiedzić? Pozdrawiam jasio
    • Witam. Udało sie mi zwiedzić na własną rekę Jerozolimę, Betlejem, Massadę, Ein Gedi, Tel Aviv, Jaffę, Akko, Nazaret, Rosz Hanikrę i Ejlat. Jak ktoś ma jakies pytania to zapraszam Dario.
    • Wyjazdy do Eilatu, nad Morze Martwe, gdzie kiedy, jak Pytajcie odpowiem David
    • Witam. Czy ktoś z was przechodził granice Izraelsko Jordanska?? Jeśli tak to jak to wygląda w praktyce.... Chciałbym na 2 dni podjechać i zwiedzić Amman aczkolwiek zastanawiam się jak długo mnie przetrzymają na granicy i jakie mogą być problemy z powrotem do Izraela ( z Izraela mam lot do domu )... Dzięki za pomoc
    • witam. bylam w Izraelu w 98, zakochalam sie w tym kraju. niestety jeszcze wtedy moja przygoda z magnesami byla w powijakach (dzis 1 lodowka to juz malo), wiec nie mam magnesu z tego pieknego kraju. czy ktos sie wybiera w te wakacje?? moze by mi przywiozl?? zwracam oczywiscie wszelkie koszty. chodzi mi o magnez z jakiegos konkretnego miejsca typ TelAwiv, Jerozolima, morze martwe ... dzieki :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się