Gość: jan IP: *.chello.pl 21.03.05, 17:14 Czy ktoś był z Biurem ewentualnie z pielgrzymką w Izraelu pomijając Triadę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jan Re: Ziemia Święta IP: *.chello.pl 23.03.05, 20:49 Widze że mało Katolików jest na tym Forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Ziemia Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 21:41 Ja byłam w Izraelu w lutym b.r. z Biurem Pilegrzymkowym Księży Pallotynów z Warszawy. Super organizacja, świetny pilot, wszystko dopięte na ostatni guzik, uczestnicy wyprawy na poziomie, wspaniałe, niezapomnine wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Ziemia Święta IP: *.chello.pl 25.03.05, 16:07 Właśnie z nimi mam zamiar jechać w czerwcu powiedz mi jakie tam są hotele w czasie przejazdów bo konkurencja mi ich odradzała.Przy pielgrzymce nie jest to najważniejsza rzecz ale lepiej miec znosne warunki,poza tym ile warto wziąc dolarów i jakies podstawowo ceny w Izraelu z góry dzieki za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mala Re: Ziemia Święta IP: 212.69.68.* 25.03.05, 19:09 Od tego jestkonkurencja zeby odradzac ;). A Palotyni sa rewelacyjni. Szczegolnie wyjazd z ks. Chrostowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Ziemia Święta IP: *.chello.pl 26.03.05, 16:22 Powiedz mi czy oprócz ceny pielgrzymki są jeszcze dodatkowe opłaty typu napiwki dla kierowców ew.przewodnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Ziemia Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 21:32 Ja byłam z Pallotynami od 17 do 26 lutego b.r. Była to wersja, która obejmowała samą Ziemię Świetą. Na trasie przejazdu są tylko 2 hotele:jeden w Jerozolimie, drugi w Nazaret. W Jerozolimie mieszakliśmy w hotelu 7 łuków na Górze Oliwnej. Hotel ma cudowne położenie, z okien rozpościera się przepiekna panorama Jerozolimy.Hotel (nie wiem jakiej katergorii) jest prowadzony przez Arabów. Wyposażenie trochę zniszczone, ale duże przestronne pokoje i łazienki, jedzenie niezłe, przy dużej liczbie gości w postaci stołu szwedzkiego, jeżeli jest mniej turystów posiłki serwowane. Hotel dość duży, z ładnie zagospodarowanym terenem wokół, spokojnie i cicho położony. W Nazaret hotel Św. Gabriel też ładnie położony, wypada moim zdaniem trochę gorzej od tego w Jerozolimie, ale wszysko czego potrzeba turyście jest: ciepła woda, niezłe jedzenie, czysta pościel.Tam spaliśmy tylko 2 noce. W ogóle moim zdaniem hotele nie mają większego znaczenia, liczy się bardziej to co się zobaczy i przeżyje. A jest co zobaczyć i wrażenia też są niesamowite, niezapomniane. Czas tak jest wypełniony, że do hotelu wraca się tylko spać. Jeżeli chodzi o ceny, to w zasadzie trzeba dokupić tylko wodę do picia (trzy posiłki wystarczają. Biuro nawet zapewnia drobne pamiątki dla uczestników i zdjęcia grupowe. Ceny są zróżnicowane, ale nie są zbyt wygórowane(trzeba się targować). Poniżej podam kilka przykładów: woda, kawa, herbata ok. 1-4 $ pocztówki bardzo tanie książki, płyty, kasety ok. 10$ wino w Kanie Galilejskiej ok. 5-7 $ butelka różańce od 1 do 20$ kosmetyki znad Morza Martwego dość drogie, ale gorąco polecam, dobre menory od 7 do 100 $ Napiwki dla kierowcy, nie są wymagane. Kierowca jest sprawdzony przez biuro, bardzo dobry. Ogólne wrażenie z pobytu bardzo dobre. Organizacja perfekcyjna, bez żadnych przykrych niespodzianek. Jest to bardzo dobre (chociaż drogie) biuro. Podróżowałam z Pallotynami już 6 razy i dlatego z całą pewnością polecam. Naszym pilotem był Pan Kozłowski. Człowiek o ogromnej wiedzy, kulturze osobistej, bardzo życzliwy, pomocny. Stworzony do takiej pracy. Życzę miłych, niezapomnianych wrażeń z Ziemii Świętej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szirka Re: Ziemia Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 17:21 Ja bywam w Izraelu dosyc czesto. Wrocilam tydzien temu. Nie jezdze jako turystka, wiec trudno mi powiedziec, ktorego biura podrozy oferta jest atrakcyjna. Jesli chodzi o ceny waluty to ostatnio $=4,5zl, a funt GB = 8zl. Niezly posilek (falafel, szoarme, czyli israelskie fast foody) mozna zakupic i najesc sie do syta juz za 15 szekli (ok. 12 zl) wszedzie dogadasz sie po angielsku Jesli chodzi o pogode to o tej porze roku polecam juz kremy z wysokim filtrem :) i przyzwoite ubranie do Jerozolimy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś