Dodaj do ulubionych

Ziemia Święta

IP: *.chello.pl 21.03.05, 17:14
Czy ktoś był z Biurem ewentualnie z pielgrzymką w Izraelu pomijając Triadę
Obserwuj wątek
    • Gość: Jan Re: Ziemia Święta IP: *.chello.pl 23.03.05, 20:49
      Widze że mało Katolików jest na tym Forum
    • Gość: Aśka Re: Ziemia Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 21:41
      Ja byłam w Izraelu w lutym b.r. z Biurem Pilegrzymkowym Księży Pallotynów z
      Warszawy. Super organizacja, świetny pilot, wszystko dopięte na ostatni guzik,
      uczestnicy wyprawy na poziomie, wspaniałe, niezapomnine wrażenia.
      • Gość: jan Re: Ziemia Święta IP: *.chello.pl 25.03.05, 16:07
        Właśnie z nimi mam zamiar jechać w czerwcu powiedz mi jakie tam są hotele w
        czasie przejazdów bo konkurencja mi ich odradzała.Przy pielgrzymce nie jest to
        najważniejsza rzecz ale lepiej miec znosne warunki,poza tym ile warto wziąc
        dolarów i jakies podstawowo ceny w Izraelu z góry dzieki za odpowiedz.
        • Gość: Mala Re: Ziemia Święta IP: 212.69.68.* 25.03.05, 19:09
          Od tego jestkonkurencja zeby odradzac ;). A Palotyni sa rewelacyjni.
          Szczegolnie wyjazd z ks. Chrostowskim.
          • Gość: jan Re: Ziemia Święta IP: *.chello.pl 26.03.05, 16:22
            Powiedz mi czy oprócz ceny pielgrzymki są jeszcze dodatkowe opłaty typu napiwki
            dla kierowców ew.przewodnika
        • Gość: Aśka Re: Ziemia Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 21:32
          Ja byłam z Pallotynami od 17 do 26 lutego b.r. Była to wersja, która obejmowała
          samą Ziemię Świetą. Na trasie przejazdu są tylko 2 hotele:jeden w Jerozolimie,
          drugi w Nazaret. W Jerozolimie mieszakliśmy w hotelu 7 łuków na Górze Oliwnej.
          Hotel ma cudowne położenie, z okien rozpościera się przepiekna panorama
          Jerozolimy.Hotel (nie wiem jakiej katergorii) jest prowadzony przez Arabów.
          Wyposażenie trochę zniszczone, ale duże przestronne pokoje i łazienki, jedzenie
          niezłe, przy dużej liczbie gości w postaci stołu szwedzkiego, jeżeli jest mniej
          turystów posiłki serwowane. Hotel dość duży, z ładnie zagospodarowanym terenem
          wokół, spokojnie i cicho położony. W Nazaret hotel Św. Gabriel też ładnie
          położony, wypada moim zdaniem trochę gorzej od tego w Jerozolimie, ale wszysko
          czego potrzeba turyście jest: ciepła woda, niezłe jedzenie, czysta pościel.Tam
          spaliśmy tylko 2 noce. W ogóle moim zdaniem hotele nie mają większego znaczenia,
          liczy się bardziej to co się zobaczy i przeżyje. A jest co zobaczyć i wrażenia
          też są niesamowite, niezapomniane. Czas tak jest wypełniony, że do hotelu wraca
          się tylko spać.
          Jeżeli chodzi o ceny, to w zasadzie trzeba dokupić tylko wodę do picia (trzy
          posiłki wystarczają. Biuro nawet zapewnia drobne pamiątki dla uczestników i
          zdjęcia grupowe. Ceny są zróżnicowane, ale nie są zbyt wygórowane(trzeba się
          targować). Poniżej podam kilka przykładów:
          woda, kawa, herbata ok. 1-4 $
          pocztówki bardzo tanie
          książki, płyty, kasety ok. 10$
          wino w Kanie Galilejskiej ok. 5-7 $ butelka
          różańce od 1 do 20$
          kosmetyki znad Morza Martwego dość drogie, ale gorąco polecam, dobre
          menory od 7 do 100 $
          Napiwki dla kierowcy, nie są wymagane. Kierowca jest sprawdzony przez biuro,
          bardzo dobry.
          Ogólne wrażenie z pobytu bardzo dobre. Organizacja perfekcyjna, bez żadnych
          przykrych niespodzianek. Jest to bardzo dobre (chociaż drogie) biuro.
          Podróżowałam z Pallotynami już 6 razy i dlatego z całą pewnością polecam.
          Naszym pilotem był Pan Kozłowski. Człowiek o ogromnej wiedzy, kulturze
          osobistej, bardzo życzliwy, pomocny. Stworzony do takiej pracy.
          Życzę miłych, niezapomnianych wrażeń z Ziemii Świętej. Pozdrawiam.
    • Gość: nmb Re: Ziemia Święta IP: *.chello.pl 26.03.05, 22:02
      up
      • Gość: Szirka Re: Ziemia Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 17:21
        Ja bywam w Izraelu dosyc czesto. Wrocilam tydzien temu. Nie jezdze jako
        turystka, wiec trudno mi powiedziec, ktorego biura podrozy oferta jest
        atrakcyjna.
        Jesli chodzi o ceny waluty to ostatnio $=4,5zl, a funt GB = 8zl.
        Niezly posilek (falafel, szoarme, czyli israelskie fast foody) mozna zakupic i
        najesc sie do syta juz za 15 szekli (ok. 12 zl)
        wszedzie dogadasz sie po angielsku
        Jesli chodzi o pogode to o tej porze roku polecam juz kremy z wysokim filtrem :)
        i przyzwoite ubranie do Jerozolimy

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka