jeziora

(31 wyników)
  • Wybralismy się nad nasze Jezioro. Po chwili spędzonej na plaży ruszyliśmy zarzyć kąpieli w wodach Jeziora. Jakież było moje chwilowe przerażenie, gdy wynurzyłem sie obok pływającego psa. Nota bene pies wcale nie reagował na krzyki właścielki nakazującej mu powrót na brzeg i bawił się świetnie. Moje przerażenie nie było spowodowane lękiem na widok psa. lecz samym pojawieniem się psa wśród kąpiących się. Jest to dopuszczalne w Polsce ? W Kornwalii wyprowadzenie psa na plażę dla ludzi k...
  • A trenerzy i zawodnicy nadal nawet na konferencji prasowej mówią Siarka Tarnobrzeg a nie Jezioro...he he kto wymyślił tą nazwę, kto to po tylu latach zmienił. Dla mnie też była jest i będzie Siareczka TBG a nie jakieś bajoro.
  • Czy ktoś wie ile będzie wynosila [b]opłata za łowienie ryb [/b]na "machowskim" ??? Słyszałem, że 100 złotych miesięcznie - [b]mam nadzieję, że to żart !!![/b]
  • Dzień dobry. W sobote zamierzam wybrać się nad Jezioro machowskie. Czy jest tutaj jakiś życzliwy mieszkaniec Tarnobrzega który mógłby mi wytłumaczyć kilka spraw? Czy za wstęp jest płatny? Czy jest gdzie zaparkować samochód (parking strzeżony mile widziany). Czy w soboty dużo ludzi tam jest (nie lubie tłumów)? Czy woda jest zdatna do pływania? Byłbym wdzięczny za jakieś informacje :)
  • Po ostatnich pomysłach na super imrezy sportowe nad jeziorem proponuję zrobic następne. Np. Sztafeta z pawim piórkiem w dupce, pragnę tu zwrócić uwagę na ten szczególny rodzaj biegów jakim jest SZTAFETA, pałeczkę zastąpiłbym owym piórkiem .
  • straz miejska ma teraz żniwa nad jeziorem lepia mandaty jeden za drugim ratujac kase miasta Norbiego to jest porażka UM nigdzie tak niema zamiast sciagac plażowiczów to ich okradaja
  • Czy tylko Radni podjęli taką decyzję bo coś mi się wydaje że nadal jest to Jezioro/Zalew Machowski Dla mnie logiczne - Kopalnia Siarki "Machów" S.A. - Zalew Machowski. A może by tak zmienić Kopalnia Siarki "Tarnobrzeg" S.A. ? pl.wikipedia.org/wiki/Jezioro_Machowskie
  • Jakie plany ma władza zagospodarowania jeziora tarnobrzeskiego w tym roku. Co z gospodarką wędkarską, kiedy będziemy mogli tam łowić ryby? Jeśli chodzi o łowienie to powinny byc ustanowione dolne i górne granice wymiaru ryby jak w Klimontowie tak aby chronic największe okazy. Kto się tym zajmie?
  • Wydaje się ze mamy potwora, coś ogromnego przypominającego suma widziane było na środku jeziora! Piszcie jeśli to coś zobaczycie i róbcie zdjęcia, to coś wydaje się przyjaźnie nastawione do ludzi, ba.. jest chyba nawet odrobine płochliwe.
  • dzisiaj byłem nad Jeziorem Tarnobrzeskim kupiłem bilet wstępu i co? machów wpisany a nie Tarnobrzeg i jak tu wierzyć w promocję miasta ... a tyle się mówi np. Zamek Tarnobrzeg - tenis, chyba jezioro koszykówka itp. ciekawe czy OSIR bo oni bilety rozprowadzają zdają sobie sprawę ze zmian jakie Rada Miasta Tarnobrzeg i Prezydent wprowadziły w tym roku
  • jezioro zarosło trzciną i roślinami wodnymi, na których gromadzi się śmierdzący muł. Dlaczego basen letni w Tarnobrzegu jest nieczynny. Kto jest za to odpowiedzialny ?
  • Nie zalew a Jezioro Machowskie, taka jest ogficjalna nazwa
  • Hej ! Wybieram sie nad jezioro Machowskie i mam takie pytanie : Czy jest takie miejsce nad jeziorem gdzie mozna przechowac cenniejsze rzeczy , mam na mysli telefon , pieniadze itp. ?????? Z Gory dziekuje za odpowiedz.
  • Maraton w Tbgu: "Zawodniczki i zawodnicy będą mieli do pokonania 4 okrążenia wokół Jeziora Tarnobrzeskiego (ponad 42 km), mającego spełniać wedle działań władz rolę wizytówki miasta. Jednym z działań promocyjnych zbiornika jest organizacja biegu maratońskiego.Jednym z działań promocyjnych zbiornika jest organizacja biegu maratońskiego. Jednak dla Pań, które skontaktowały się z naszą redakcją, już od samego początku organizatorzy powielają złe stereotypy przy nierównym traktowaniu kobiet i męż...
  • Witam Wlasnie przeczytalem sobie jakis watek w ktorym poruszano sprawe podniesionych wod gruntowych i ponoc wydobywajacego sie z jeziora siarkowodoru. Powiem szczerze, ze sie troche zaniepokoilem tym. Czy moze ktos madry sie na ten temat wypowiedziec i stwierdzic jak sie sprawy maja naprawde? Pozdrawiam PEPE PS. sory za brak polskich liter
  • Czy aktualnie trwa napełnianie? Widział może ktoś?
  • Czy to prawda że, jest plan aby za wędkowanie na jeziorze w tym roku zrobic opłate w wysokości 500zł???
  • Dlaczego wjazd nad jezioro w Machowie jest zamknięty ? Co i komu szkodzi żeby można było tam jeździć rowerem ? Słyszałem, że miasto miało wielkie plany zagospodarowania tego terenu i co ?
  • Byłam wczoraj: zielska nie skoszone, samochody wjeżdżają na trawę, pełno na plaży rowerów bo nie ma gdzie przypiąć, grille oczywiście wszędzie i pijanych małolatów mnóstwo ...rozmawiałam z Panią sprzedającą w barze i mówiła, że jest dużo gorzej niż w zeszłym roku, i że mniej ludzi przyjeżdża. Czy ktoś wie gdzie jest to pole namiotowe, bo widziałam namiot rozbity ale to chyba tak "na dziko". Jedyny plus to cieplutka woda, ale wydaje mi się, że już nie taka czysta.
  • Aby Was trochę ucywilizować i żebyście nie srali po całym forum mleczni, zakładam Wam ten temat, plujcie ile wlezie ale tylko tutaj, poniali?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się