jeziora

(14 wyniki)
  • Jestem w końcówce 23tc, uwielbiam wodę i trudno mi się pogodzić z myślą że miałabym tego lata nie popływać:( wiem może być ciężko z brzucholkiem ale ja tak bardzo bym chciała.... a jakie są wasze doświadczenia z wodą? chodzi mi tu o kąpiel w jeziorku. Kąpałyście się w czasie ciąży? czy było tylko polegiwanie na plaży? Dodam że miałam trochę problemów z pęcherzem, zdarzyło mi się zapalenie, więc trochę się też obawiam że mogę znów złapać jakąś infekcję:( Pozdrawiam!!! :)))
  • Witam, jestem w 5 mc i chciałabym się zapytać czy swobodnie kapiecie się w jeziorze(czystym)dopuszczonym przez sanepid itp. swobodnie czy też jakieś zabezpieczenia(tampony wkładki)cokolwiek?
  • Czy wypada (lub w ogóle można ze wzgl.zdrowotnych)w dwóch ostatnich miesiacach ciaży kąpać sie w morzu lub jeziorze?
  • dziewczyny jakie macie zdanie na teamt kapieli w jeziorze w czasie ciazy ? bylam dzis nad jeziorem i taka ciepla woda az sie chce wejsc poplywac ale nie wiem czy mozna ? jak jest z tym u was czy kapalyscie sie w czasie ciazy w jeziorze ? Pozdrawiam tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;11;30/st/20050920/dt/7/k/fff9/preg.png
  • Te upały są straszne dla kobiet w ciąży. Ja przez jakiś czas leżałam plackiem w domu bo chłodniej troche było. Ale ile można siedzieć w domu!!! Zwłaszcza jeśli należy się do osób aktywnych. No i po jednodniowym kryzysie zbuntowałam się i pojechałam nad wodę. Wcisnęłam się jakimś cudem w dwuczęściowy strój kąpielowy, rozłożyłam koc w cieniu, wzięłam książkę do czytania i czas minął super. Siędząc w cieniu nawet w taki upał nie było mi gorąco. Później poszłam się troszke przejść po ...
  • Cześć, pojutrze jedziemy z Mężem na kilka dni na Mazury. Jestem w 33 tc i czytałam (tak mi się kojarzy), że chyba nie powinno się kąpac w jeziorze, bo można złapać coś, a nawet zwykłe przeziębienie może być przecież groźne.Co o tym myslicie? Pozdrawiam, Agata
  • dziewczynki wybieramy sie z mezem na wakacje na mazury i wlasnie nie wiem jak to jest z tymi kapielami w jeziorze.czekam na wasze opinie na ten temat.Pozdrawiam!!!!!!!!!!Jestem w 17 tc.
  • Dziwczyny czy są jakies przeciwskazania co do kąpieli w jeziorze bądź morzu w ciaży (zarówno w początkach jak i końcu)?
  • Nurtuje mnie pewne pytanie, czy aby uchronić się przed ewentualnymi infekcjami kąpiąc się w małym jeziorze, można sobie założyć tampon? Czy ów tampon rzeczywiście uchroni przed infekcjami, czy nic nie da? Z drugiej strony czy ów tampon nie zaszkodzi? Bo przecież można wepchnąć go sobie głęboko i podrażnić szyjkę m. Za wszystki odpowiedzi z góry dziękuję Czy któraś z Was robiła tak może podczas kąpieli na otwartym powietrzu?
  • Drogie Dziwczynki! Zbliżają się wakacje i na pewno wiele z nas wybiera się na jakiś wodno- słoneczny wypoczynek. Mnie też to czeka (wizyta nad morzem i nad jeziorem) i zastanawiam się, czy nie będą szkodliwe kąpiele w takich akwenach. Wiem, że pływanie na basenie jest zalecane, ale w zbiornikach naturalnych? Jestem ciekawa Waszych doświadczeń i przemyśleń na ten temat. Pozdrawiam słonecznie, mamanowa z październikowym brzuszkiem
  • Cześć dziewczyny :) Może Wy mnie czymś zainspirujcie. Zaczynam planować wakacyjny wyjazd, który odbędzie się w lipcu. Termin porodu mam na ok 26.08. Z przyczyn wiadomych odpadają wyjazdy dalekie z samolotem. Myślałam, żeby pojechać nad nasze morze jednak znając mojego męża, który jest człowiekiem aktywnym długo nicnierobiąc nie wytrzyma. Wiadomo, że leżenie plackiem na plaży dla mnie też nie jest wskazane. może Wy podpowiecie jakieś ciekawe rozwiązania na udane wakacje we dwoje w...
  • Niedlugo jade nad morze. Uwielbiam wode. Nie wyobrazam sobie aby odmowic sobie tej ogromnej przyjemnosci. Oczywiscie jesli bedzie odpowiednia pogoda i nie bedzie zakazu kapieli. Juz nie raz slyszalm,ze nie wolno ciezarnym kapac sie w morzu,rzece,jeziorze bo mozna cos zlapac. Pewnie mozna ale jesli nie bedzie zakazu kapieli to chyba moge sobie poplywac? Co myslicie?
  • Tak się zastanawaim czy w lecie można popływać w jeziorze lub na basenie. Przecież tak łatwo o zakażenie pochwy. Nie mam jakoś odwagi. W wodzie można złapać też rzęsistka, chlamydię, paciorkowca i wiele innych świństw.
  • w sobote miałam zakładany krążek na szyjce macicy - lekarka stwierdziła że nie powinnam go odczuwać a ja jednak w pewnych sytuacjach go jednak czuje ( np przy siusianiu)nie wiem czy jest to normalne po drugie czy również macie obfitą wydzieline (wodnistą - przepraszam za takie pytania ale do lekarki ide dopiero w piątek:( aha i czy jest możliwość aby krążek wypadł?? aha i czy można się kąpać - chodzi mi wakacje - jezioro, morze?? bede wdzięczna za odp aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się