Forum Turystyka Turystyczne Porady
ZMIEŃ
      jordania

jordania

(4 wyniki)
    • Jordania - co warto zobaczyć, czyli klucz mojego całego wywodu (z tego wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=743&w=66753382) Nie będę opisywał szczegółowo wszystkich miejsc (to znajdziecie w przewodnikach), zwrócę tylko uwagę na niektóre kwestie i uszereguje atrakcje według mojej subiektywnej opinii. 1. Petra – skalne miasto Nabatejczyków, zbudowane około 300 lat p.n.e, zapomniane na wieki i odkryte ponownie w 1812 roku przez szwajcarskiego badacza. Za rekomendację Petry ni...
    • Wstęp Jordania to kolor skał Petry i piasku na pustyni Wadi Rum. Jordania to aromat bardzo słodkiej miętowej herbaty. Jordania to dotyk leczniczego błota i wody z Morza Martwego. Jordania to wzrok pięknej księżniczki Rani. Jordania to kraj całkowicie bezpieczny, choć znajdujący się w jednym z najniespokojniejszych rejonów współczesnego świata. Zdecydowałeś/aś się, by go odwiedzić? Być może moje rady pomogą Ci w podjęciu decyzji i zaplanowaniu swojej podróży.
    • Witam - znalazlam twoja informacje o Syrii - super!!! Planujemy Syrie/Jordanie na wiosne 2008. Czasu ok 3tyg. Co radzisz - robic oba kraje, czy rozdzielic na dwie wycieczki? Od lat jezdzimy indywidualnie-plecakowo, ale na bliskim wschodzie jakos dotad nie bylismy ... Kiedy tam byles? jak to jest z tym bezpieczenstwem - mam na mysli sprawy polityczne, bo jesli chodzi o drobnych zlodziejaszkow, to mysle ze wiem jak sie zachowac :-) Arabskiego oczwiscie nie znamy, angielski bez pro...
    • Witam, czy moglby mi ktos doradzic z jakim BP najlepiej sie wybrac do Izraela? (Ziemia Swieta , pobyt na M. Martwym etc) A moze lepiej na tzw pielgrzymke zorganizowana przez biura franciszkanow lub pallotynow? Czy ma ktos doswiadczenie? jakies uwagi? rady? itp bardzo prosze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się