-
Witam. Czy ktoś z was przechodził granice Izraelsko Jordanska?? Jeśli tak to jak to wygląda w praktyce.... Chciałbym na 2 dni podjechać i zwiedzić Amman aczkolwiek zastanawiam się jak długo mnie przetrzymają na granicy i jakie mogą być problemy z powrotem do Izraela ( z Izraela mam lot do domu )...
Dzięki za pomoc
-
Czy ktoś ma doświadczenie w przekaraczaniu granicy jak w temacie?
Dokładnie chodzi mi o to czy przy przekraczniu granicy Jordansko -
Izraelskiej mogę poprośić o nie wstawianie mi pieczątek w paszport
gdyż wracam przez Syrie - w której jak wiadomo nie mogę mieć
pieczątki z przeiśc granicznych jordansko - izraelskich?
-
śledzę oferty wielu biur i widzę,że ceny na lato 2012 są bardziej "kosmiczne"niż racjonalne.Czy znawcy tematu mają jakieś własne spostrzeżenia w tym temacie?Może jeszcze za wcześnie na decyzje?Może warto przeczekać " apetyty" biur podróży na wielką kasę?Będę wdzięczny za dobre rady od doświadczonych podróżników.
Pozdrawiam
A&A
-
Mam pytanie do forumowiczy- czy gniazdka elektryczne sa takie same jak u nas czy trzeba cos kupować -jakis łacznik aby naładować kamerę czy akumulatorki od aparatu foto ???
a przy okazji może ktos wie jak to jest w Jordanii ???
-
Z Ejlatu jest sporo ciekawych fakultetów, wśród nich najbardzij mnie interesuje Petra ale Rainbow podaje że kosztuje 200 dolców plus 50 dolców jakiejś opłaty granicznej! Czy to ma jakiś związek z opłatą za wyjazd z Izraela - 20USD? Czy rezydenci chcą w ten sposób dorobić wyciągając od nas 50USD przy tej okazji? Petra nie jest szczególnie daleko od Ejlatu więc cena wydaje mi się kosmiczna. Polecacie załatwić tę wycieczkę samemu z lokalnego biura z Ejlatu? Co do innych wycieczek - był ktoś na p...