karty

(25 wyników)
  • Czy kartami visa elektron można płacić w Anglii? Jak robić z Anglii do Polski przelewy zeby nie zapłacic za to fortuny? pozdrawiam
  • ostatnio kolega mi powiedział ze najlepiej jadąć do Irlandi mieć kartę ISIC niż euro 26 bo niby z euro 26 można ale nie za bardzo czy to prawda że rzeczywiście jest o wiele lepiej mieć kartę ISIC ?
  • Piszę w imieniu znajomego, który przebywa aktualnie w Paryżu i szuka tam pracy m.in. w restauracjach. Tyle, że gdziekolwiek się udaje, to pytają się go czy ma kartę pobytu. Nie ma, ale czy ona aby na pewno jest potrzebna do podjęcia tam pracy w sytuacji, gdy jesteśmy już ponad 2 lata w UE? Proszę o merytoryczne odpowiedzi, za które z góry dziękuję.
  • bankomatowych?
  • Mam pytanie dotyczace kart startowcyh sieci O2 w Angli. Podobno karta startowa kosztuje 10 funtów?czy to prawda?a jesli tak to czy po aktywowaniu jest pare funtów na wygadanie czy raczej konto jest puste?Na allegro taka karte mozna kupic za 34 zł wiec troche sie dziwie ze jest 2 razy tansza niz w Angli
  • hej wszystkim, w poniedziłek lecę do anglii, na okres ok 9 m-cy. pewnie nie opłaca mi się bać ze sobą polskich kart do telefonu na ten czas, akurat ja mam Sipmlusa;) bo napewno smsy będą znacznie droższe niz jakbym kupiła tam jakąś inną kartę w innej sieci. Naturalnie chyba jeszcze musze tu zdjąć dziś sim=locka;) byłabym naprawdę bardzo wdzieczna za wskazówki dot. tych najtańszych sieci komórkowych w Anglii. dodam jeszcze, że zalezy mi na tanich połączeniach z Polską(sms czy tel) ...
  • W jakiej sieci najlepiej kupić telefon, żeby najkorzystniej dzwonić do Polski? Wiecie, gdzie się kupuje zestawy startowe i jak się taki zestaw startowy nazywa po angielsku?
  • witam przyjezdzam euroLAJNSEM do londynu na victoria green line station ok 14, natomiast po 23 jade national express'em w inna mniejsza miejscowosc UK. czy sensowne jest zaraz po wyjsciu z autobusu w londynie na tej stacji rozgladac sie gdzies za ta karta pay as you talk ? chyba ta najpopularnijesza wsrod polakow czyli O2? czy moze poczekac az przyjade do tej mniejszej miejscowosci i tam spokojnie kupic w jakims kiosku/na doworcu ? zapewne w londynie bedzie drozej ale czy tylko ? czekam...
  • Mam maly problem z kupnem biletu. Probowalem przez ich strone internetowa ale trzeba miec jakas specjalna karte kredytowa. W zwiazku z tym czy ktos zna moze jakies biuro w Poznaniu przez ktore mozna by dokonac rezerwacji? 19 kwietnia mialem leciec do Cork w Irlandii. Ale teraz moze sie to przedlozyc. Prosze o pomoc.
  • jak jedziesz do pracy do Anglii - to na zasadzie "pozwolenia na pracę". A czy mozna ubiegać się o karte stałego pobytu?
  • Witam Czy ktoś może wie jak najtaniej mój mąż może dzwonić do domu albo który operator ma najkorzystniejsze karty (startery) ja myslałam o t-mobile ale niestety nieznajomość języka mnie ogranicza. a On właśnie jest w drodze do holandii pierwszy raz będzie w 70 km. od amsterdamu. z góry dziękuje
  • Chodzi o to żeby rozmowy z Polską były jak najtańsze...na komórki i stacjonarne również. Czy polecacie jakieś inne rozwiązanie? Pozdr
  • Nie mam karty kredytowej. Czy jest jakis sposób. Słyszałem że mozna otworzyć konto w jednym z banków internetowych i tam sie dostaje kartę umozliwiajacą zakup przez internet np. biletu na samolot.prosze o rady.
  • czy ktos sie teraz orientuje jak to wyglada w praktyce - czy jesli ktos nie ma zadnego kwitka z adresem zameldowania, to jak moze zalozyc konto? Moze istnieja jakies banki internetowe jak mBank albo Inteligo? Czy moze ktos cos slyszal o Yellow Card - jakas karta zwiazana z przychodnia / lekarzem..?
  • Witam. Jaki znacie najtańszy sposób na telefonowanie z zagranicy )Niemcy Wschodnie)z budki telefonicznej do Polski? Jak wyniuchałem to najlepiej poprzez karte Globtroter TPSA 1,20 zł/min. Inna opcja to Direct TP- dzwonisz na koszt odbierającego w Polsce 1,46 zł/min + opłata za połączenie 1,22. Karty typu telegrosik nie wchodza w rachubę bo działąją tylko na połączenia z Polski za granicę.
  • no własnie na dłuzszy czas musze wyjechac do Niemiec, jak najtaniej dzwonic do Polski, niestety na poczatku nie bede miała dostepu do internetu:( czy lepiej dzwonic z budki, czy kupic karte jakiegos operatora, a moze sa jakies tansze numery podobnie jak w Anglii? Prosze o pomoc......
  • Mam pytanie jeśli chodzi o ubezpieczenie zdrowotne w Anglii- Wyjeżdzam do pracy na rok (na czarno). Co musze zrobić żeby miec ubezpieczenie??? Czy karata euro-26 wystarczy? Bo formularz E-111 ważny jest tylko przez 2 miesiące.
  • Niemcy...(17)

Mam pytanko, czy ktos moze mi powiedziec, gdzie mozna kupic karte do telefonu (i jak sie to w niemczech nazywa)cos w takim rodzaju jak jest w polsce telegrosik czy jakos tak, ze jest na niej duzo minut do rozmowy a kosztuje niewiele i dzwoni sie z obojetnie jakiego telefonu tylko jakis tam kod sie najpierw wykreca... Za podpowiedzi bede bardzo wdzieczna Pozdrawiam
  • jak najtaniej dodzwonić się z Uk do Polski? Podobno są jakieś karty do komórek ( typu TAK TAK w Polsce) i na nich wychodzą całkiem tanie połączenia. Doradźcie proszę, niedługo wyjeżdżam:-) Dzieki z góry.
  • ...co wymagane jest by zawrzec umowe z operatorem komorkowym ? ....telefon komorkowy oraz karte do laptopa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się