karty

(5 wyników)
  • Witam od dwoch lat mam zadluzenie na karcie kredytowej w banku, nie spalacalem regularnie i bank w zeszlym roku przekazal sprawe firmie windykacyjnej. Owa firma wydzwania do mnie w niedziele po 22 i "straszy" w przypadku nastychmastowego nie splacenia zadluzenia przekazaniem sprawy na droge sadowa i podwojeniu mojego dlugu. Zadluzenie wynosi okolo 7000 zl, ale listopadzie splacam ok 5000-6000 zl, pomimo tego od pol roku splacam zadluzenie po ok 400zl/m-cznie Moje pytania sa nas...
  • Dziś odebrałem na poczcie wypowiedzenie umowy o kartę kredytową . Wysłane listem poleconym ale bez zwrotnego potwierdzenia odbioru . W piśmie z banku jest tylko nieczytelna parafka , brak stempla pracownika ani oddziału banku tak więc nie wiadomo kto to sporządził . I tu pytanie bardziej do prawnika : czy wiarygodność takiego pisma można podważyć , czy istnieje jakiś przepis prawny regulujący formę w jakiej powinno wyglądać i jak powinno być doręczone wypowiedzenie umowy kredytu ? . Jednocześ...
  • Witam wszystkich W Lukasie miałem 2 pożyczki, które po pewnym okresie spłacania zamieniłem na jedną, plus pare złotych dodatkowej kasy. Miła Pani podczas podpisywania umowy wręczyła mi kartę kredytową. Nie była mi potrzebna i jej nie chciałem. Pani powiedziała, że karta jest obowiązkowa, więc ją wziąłem. Czy tak można? Czy faktycznie miałem obowiązek ją wziąć? Czy mogę ponosić jakieś koszty z tym zwiazane (karty nie używam, nie aktywowałem i nie zamierzam w ogóle z niej korzysta...
  • Witam! Moje pytanie jest trochę nietypowe- chciałabym zasięgnąć opinii i porady kogoś, kto posiada odpowiednią wiedzę. Mam niespłacony kredyt z karty kredytowej - tzn regularnie wpłacam minimalną kwotę, ale końca spłat nie widać. (Wiem, że tego typu kredyty są niekorzystne i ciężkie do spłacenia-kwestię tę w tym momencie pomijam). Niestety moja sytuacja finansowa pogorszyła się do tego stopnia, iż ciężko jest wygospodarować pieniążki nawet na te minimum. Czy w związku z tym, pom...
  • Dostałam pismo z firmy windykacyjnej o spłatę zadłużenia z tytułu niezwróconych książek w ilości szt 2 wkwocie dokłądnie 62 zł. Zdziwiłam się bo od lat nie korzystałam z danej biblioteki i sadziłam, ze mam sprawe uregulowana. Niestety po burzliwej wizycie w biblotece okazłao się, że na mojej karcie"wiszą" dwie książki, których tytułów nie znam - od lat czterech i co ciekawsze wypozyczone w terminie kiedy fizycznie nie mogłam tego zrobic - bylam w ostatnim tytgodniu ciąży "z prob...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się