karty

(13 wyniki)
  • Jade na wakcje do USA. Nie mam jeszcze żadnej karty kredytowej, czy ktoś mógłby mi doradzić jaka karta jest obecnie najkorzystniejsza? Mam konto tylko w PKO SA, ale rozwazam tez założenie konta internetowego, moze znacie jakieś dobre oferty na karetę kredytową?
  • Przysylaja mi od dosc dawna roznego rodzaju wstepne zatwierdzenia na roznego rodzaju karty kredytowe. Posiadam jedna od samego poczatku pobytu w stanach do tego jest to karta kredytowa tzw. "Secured" czyli posiadam wlasne 2000$ zdeponowane w banku i tylko z tego limitu korzystam. Oferuja mi roznego rodzaju – Gas Rebates, Airline Miles, Cash Back, Hotel Points... Widze, ze czesto sie powtarzaja z tych samych bankow tylko oferuja na przemian raz system visa a innym master card ...
  • Czesc, Chcialem sie zapytac ludzi, czy ktos mial podobny przypadek. Jestem w Stanach od 4 lat niestety na nielegalu. Trzy lata temu zalapalem dzieki kumplowi super platna prace. Wtedy mi toche odbilo niestety i, zaczalem kupowac na karty kredytowe jak wariat. Najpierw to splacalem wszystko potem mniej na koncu tylko minimum. No i sie nazbieralo tego mnostwo krotko mowiac ponad 45 tysiecy . Dalej bylo jeszcze gorzej bo sie zwachali ze pracuje nielegalnie to znaczy ktos mnie podka...
  • Czy karty bankowe typu Visa Electron dzialaja w USA (np. mBank), czy trzeba miec karte Visa Classic wypukla? Jacek
  • Witam. Jestem w USA. Czy móglby mi ktos dac namiary na jakas osobê, która sprzedaje niezadrukowane karty social security. Mam juz swój numer, tylko na mojej jest napisane, ze nie mogê pracowaæ, wiêc bym sobie wydrukowal numer na tej czystej. A dlaczego? Pracodawca domaga siê, abym pokazal kartê SS. Móglbym ja sobie samemu zeskanowac, podkrecic, a potem wydrukowac, ale podobno oryginalne karty SS maja jakies zabezpieczenia, dlatego np. nie pozw...
  • Slyszalem, ale nie wiem jak jest w praktyce, ze posiadacze green card podrozuja po swiecie na tych samych zasadach co obywatele amerykanscy. Mam na mysli np wyjazd na kilka tyg do australii z polskim paszportem i ziel karta w kieszeni... czy faktycznie moge odpuscic sobie australijski konsulat i podanie o wize ?
  • Witam chcialem sie dowiedziec czy w tym roku odbywa sie losowanie green kart ?? Jak tak to kiedy mozna skladac aplikacie....... Niestety nieznlazlem nic na stronie gov ...... A tam gdzie ostatnio skladalo soe podania jest tylko link do poprzednich ....... Dziekuje za odpowiedz
  • Czy jest mozliwosc wyrobienia karty kredytowej bez historii,slyszalem ze wplaca sie pewna kwote w banku i mozna na ta kwote otrzymac karte kredytowa- moze ktos zna taki bank w miare bez oplaty rocznej.
  • Chce sobie zobic na miejscu jakies fotografie do dokumentow, zeby miec z tym juz spokoj. Wiecie moze jaki uklad twarzy i rozmiar zdjecia jest potrzebny do prawka i innych dokumentow? Oni maja jakis standard jak u nas tzw. "paszportowe", ktore mozna do wielu dokumentow uzyc?
  • Co trzeba wystukac przed np.???????600-XXX-XXX I jakie sa ceny tych rozmow , moze mi ktos powiedziec?????
  • Czy ktos z Panstwa wie, jak uzyskac SSN w New Jersey, bedac na turystycznej wizie? Jest mi on potrzebny do uzyskania prawa jazdy i karty kredytowej. Dziekuje za odpowiedzi.
  • Dostalem pre-approved na American Express® Preferred Rewards Gold Card kosztuje to 125$/rok, pierwszy rok za friko. Ktos uzywa? Czy warto?
  • Czy moze mi ktos powiedziec jak najtaniej dzwonic z USA do Polaski? Sa moze jakies specjalne numery zeby mozna bylo dzwonic z komorki, a moze trzeba jakas karte kupic?? Poradzcie cos dzieki za odpowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się