kofeina

(9 wyników)
  • w ulotce od ww leku znalazłam uwagę: "Należy zasięgnąć opinii lekarza w przypadku równoczesnego stosowania: inhibitorów MAO, leków przeciwzakrzepowych (np. pochodne kumaryny, heparyna), [b]kofeiny[/b], chloramfenikolu, probenecydu, leków zwiększających metabolizm wątroby (np. fenytoina, fenobarbital, karbamazepina), ryfampicyny, izoniazydu." jeśli nie mam kłopotów z nerkami, wątrobą i chcę pić kawę jednocześnie stosując theraflu zatoki, to mam się czegoś bać?
  • jak to jest z tą kofeiną?? czy przenika przez łożysko do dzidzi? Pytam ponieważ wszędzie jest napisane że nie wolno stosować preparatów z kofeiną( np.na cellulit) w ciąży...a moja siostra studiowała chemię kosmetyczną na renomowanej uczelni i tam została "nauczona" że wcale kofeina nie przenika...a jeśli już to naprawdę w minimalnych ilościach niegroźnych dla dzidzi.A niestety pojawił się okropny cellulit na moich do niedawna nieskazitelnych udach i nie wiem czy "mam coś z nim rob...
  • Czy Apptrim ( www.pliva.pl/aktualnosci_press_041202a.html, L-tyrozyna, cholina, kwas glutaminowy, kofeina, wyciąg z owoców kakaowca, histydyna, hydrolizat białka, L-seryna, wyciąg z nasion winogron, dwutlenek krzemu, sterynian magnezu, żelatyna) wpływa jakoś na skuteczność 'zwykłych', dwuskładnikowych, trójfazowych pigułek antykoncepcyjnych? Na żadnej z ulotek nie ma słowa, ale...
  • Pije dziennie ok 10 filizanek kawy. Pierwsze 3 dla efektu reszta dla smaku. co pic zamiast kawy? chodzi o efekt. bo smakowo to sobie poradze kawa bez kofeiny. wysypiam sie, nie wstaje zmeczona. ale potrzebuje kawy z rana, zeby zaczac dzialac :) inaczej chodze jak potluczona a kontakt ze mna jest utrudniony :)
  • jakie macie sposoby na niskie cisnienie? wczoraj przelezalam caly dzien polprzytomna tak mnie glowa bolala, dzisiaj tez mam jakas ciezka glowe a troche spraw do zalatwienia i musze sie jakos zebrac a nie chce sie faszerowac tabletkami przecibolowymi, kawa pomagala tylko na godzine poltorej a pozniej bylo znowu to samo, moze sa jakies inne preparaty , kiedys slyszalam o jakis kropelkach z kofeina ale nie wiem co to bylo.
  • Czy pijecie kawę w ciąży? Jak na Was działa i ile można jej wypić aby było bezpiecznie?
  • uda mi sie kupic bez, czy muszę isc do lekarza i prosic o powtórzenie recepty?
  • Mam drobne pytanie. Jestem w 8 miesiacu ciązy i zamierzam zaczac ponownie stosowac kremy antycellulitisowe. W tym celu poradzilam sie firmy produkującej tego typu kosmetyk ZIAJA LipoCELL Bloker-żel wyszczuplajacy. W odpowiedzi poinformowano mnie, iz mozna stosowac ten zel bez wzgledu czy jest sie w ciazy czy nie, poniewaz zawarte w nim skladniki nie szkodza dziecku.Jednak nie upewniono mnie czy ze względu na zawartosc kofeiny do konca jest on bezpieczn...
  • moje drogie proszę o radę jak zacząć walke z cellulitem/cellulitisem -własnie zobaczyłam go ns swoich udach-zawał;-))Jakie kremy, tabletki, ćwiczenia i dieta-moze cos wypróbowane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się