sonia30live 31.07.09, 08:33 Czy pijecie kawę w ciąży? Jak na Was działa i ile można jej wypić aby było bezpiecznie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda010 Re: Kawa a ciąża 31.07.09, 09:18 Mozna podobno 1 filizanke slabej dziennie. Odnosnie kawy chodzi nie tylko o przenikanie kofeiny do organizmu dziecka, ale tez o to, ze moze powodowac starzenie sie lozyska. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Kawa a ciąża 31.07.09, 09:42 Nie piłam kawy ani napojów gazowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Kawa a ciąża 31.07.09, 11:04 pilam kawe bedac w ciazy. gdy 2 lata temu czekalam na wizyte u gina przed jego gabinetem, slyszalam, jak polozna mowila jednej z pacjentek, ze w ciazy moze spokojnie pic po 2 filizanki kawy z mlekiem, o ile ciaza przebiega prawidlowo. pilam kawe z mlekiem prawie codziennie, dziecko zdrowe. w listopadzie skonczy 2 lata Odpowiedz Link Zgłoś
korniz Re: Kawa a ciąża 31.07.09, 11:15 ja piłam od 3 miesiąca ciąży jedną filiżankę tchibo sypaną.Od 3 bo czekałam aż się rozwinie płód wolałam dmuchać na zimne niż żałować,bo juz swoje przeżyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 32 tc Re: Kawa a ciąża IP: *.aster.pl 31.07.09, 14:52 dopiero teraz piję, wcześniej nie, jakieś takie namiastki tylko, zawierające max.10% prawdziwej kawy. ale moja ciąża jest uznawana za trudną więc ze strachu wolałam ją po prostu odstawić. mój gin zezwala na jedną dziennie z mlekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
deszcz.ryb Mleko? 01.08.09, 15:57 A czy jest jakaś różnica, gdy pije się np. kawę sypaną z 3 łyżeczek względem kawy sypanej z 3 łyżeczek - ale z mlekiem? Pytam, bo pijam taką bez mleka i wątpię, żeby dodanie do niej mleka miało jakieś dobroczynne skutki. Moim zdaniem kawa z mlekiem tylko "wydaje się" słabsza - tak samo, jak "wydaje się" słabsza herbata z cytryną w porównaniu do herbaty bez cytryny. To jak to w końcu z tym jest? Odpowiedz Link Zgłoś
erivela Re: Kawa a ciąża 01.08.09, 08:13 Ja piję po dwie, a nawet trzy filiżanki, ale tylko i wyłącznie astry, bo jest pozbawiona wszelkich substancji szkodliwych i przebadana klinicznie jest, także uważam, że nie przesadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: Kawa a ciąża IP: *.aster.pl 02.08.09, 17:04 A ile takiej kawy mozna pic dziennie ? Czy ona ma jakąs obniżoną wartość kofeiny ? Odpowiedz Link Zgłoś
deszcz.ryb Re: Kawa a ciąża 02.08.09, 19:08 No właśnie pytam, dlaczego KONIECZNIE ta kawa musi być z mlekiem - bo na zdrowy rozum mleko nie wpływa na zawartość kofeiny. Odpowiedz Link Zgłoś
budyniowatowe Re: Kawa a ciąża 02.08.09, 21:08 deszcz.ryb napisała: > No właśnie pytam, dlaczego KONIECZNIE ta kawa musi być z mlekiem - bo na zdrowy > rozum mleko nie wpływa na zawartość kofeiny. Nie musi byc z mlekiem. Ja dodaje mleko bo lubie. Trzeba tylko zachowac umiar, zreszta jak we wszystkim :o) Odpowiedz Link Zgłoś
erivela Re: Kawa a ciąża 04.08.09, 10:48 Astra posiada pełną zawartość kofeiny, ale nie drażni i nie powoduje przykrych dolegliwości nawet po długotrwałym spożywaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
zolza78 Re: Kawa a ciąża 02.08.09, 21:44 Piłam bezkofeinową. Podświadomie działała na mnie tak samo, jak kofeinowa. Jak karmiłam, tylko inkę. Odpowiedz Link Zgłoś
moniak7 Re: Kawa a ciąża 06.08.09, 15:03 W pierwszej ciazy mialam "kawowstret" i szerokim lukiem omijalam miejsca , gdzie parzono kawe, bo sam zapach powodowal, ze lecialam do kibelka....W drugiej kawa "wchodzila" jak zloto i pilam bez oporow, tym bardziej, ze mam i w ciazy tez mialam b. niskie cisnienie. Jedno i drugie dzieciatko zdrowe, odpukac.... Odpowiedz Link Zgłoś
perlitek Re: Kawa a ciąża 07.08.09, 21:51 piję max. 2 szklanki (filiżanki) kawy rozpuszczalnej. Czasami zbożówki jak mam ochotę na 3. Piłam, piję i nawet jak karmię piersią. Odpowiedz Link Zgłoś