konie

(4 wyniki)
  • Planujemy przenieść się z Warszawy do Gdańska, obecnie syn jest rehabilitowany na Niekłańskiej (tam też miał operacje stóp końsko- szpotawych).Szukamy w Gdańsku dobrego chirurga-ortopedy, który mógłby nas "przejąć", a także lekarza rehabilitacji i rehabilitanta. Niestety nie jesteśmy zamożni i musimy oprzeć się na tym co oferuje NFZ. Jak to wygląda w Gdańsku, i gdzie powinniśmy się zgłosić?
  • Nasza rehabilitantka poleciła nam dla mojego synka koniki. Franek ( 29 tc , 1350 wylew I/II stopień ,leukomalacja okołokomorowa)Rozwija się wolno.Ma onm w części brzusznej co utrudnia mu siedzenie, ale posadzony nie przewraca się już.O raczkowaniu nie ma jeszcze mowy bo nie jest w stanie podnieść się na rączkach. Pojechaliśmy wczoraj na zajęcia z hipoterapii ale rehabilitantka nie przejawiła zachwytu możliwością pracy z Frankiem. Twierdzi ,że jest za mały, i może lepiej poczekać. Opróc...
  • zakladam nowy watek, dla porzadku, chociaz nie ja zalozylam to forum, ale jak mami wie lubie porzadek :) co wiem o hipoterapii: 1.kon musi byc przeszkolony 2. terapeuta musi byc przeszkolony 3. lekarz stwierdza czy nie ma przeciwskazan (dot. to np. epilepsji) dziecko jezdzi na koniu na oklep, dzieki temu czuje dokladnie ruchy ciala konia; bodzce te powoduja u dzieci ze wzmozonym napieciem rozluznienie a u dzieci wiotkich zwiekszaja napiecie miesni; z boku wyglada to niewinnie i ...
  • cześć, czy chodzicie ze swoimi dzieciaczkami na hipoterapię? Czy widzicie rezultaty?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się