Forum Dom Kuchnie i łazienki
ZMIEŃ
      kuchenka

kuchenka

(92 wyniki)
    • Mamy mieć ogrzewany dom gazem i nie wiem, jaka kuchenkę do takiego domu wybrać indukcyjną, czy elektryczną? Jakie macie doświadczenia?
    • Zawsze korzystałam z gazowej, znam jej wady i zalety. W niedalekiej przyszłości mam zamiar kupić nową kuchenkę i nie wiem na co się zdecydować. Sprzedawcy namawiają na indukcyjną, bo łatwiej utrzymać w czystości, bezpieczniejsza itd. Mnie też te kuchenki się bardzo podobają, ale zastanawiam się czy dużo droższe będzie gotowanie na indukcyjnej niż na gazowej. Jakie są wasze doświadczenia?
    • Czy jakieś przepisy zabraniają ustawienia kuchenki gazowej w rogu kuchni (ściana z tyłu i z boku)?. Mieszkanie w bloku więc proszę nie pisać czy to wygodne czy nie ;-) Pytanie czy WOLNO tam postawić kuchenkę z gazowymi palnikami? dzięki za odzew
    • przenosimy się ze sporej, jak na bloki kuchenki do maciupkiej 168 na 220. Ze względu na położenie okna i drzwi, szafki ustawione zostaną w literkę L. Na dłuższy bok przypadnie w kolejności: lodówka oraz zlewozmywak,blat; a na krótszej blat i kuchenka. Chodzi mi właśnie o krótszy blat: po co dawać kuchenkę <szer 50 cm>, na środku i dzielić już i tak krótki blat? czy nie można dać płyty od kuchenki na narożniku między blatami? Co Wy na to???????
    • czy mozna postawić zlewozmywak koło kuchenki gazowej? planuje remont małej kuchni i chciałabym mieć około 100 cm wolnego blatu do pracy. rozdzielając kuchenkę od zlewu strace cenny dla mnie blat :( dodam, że meble planuję pod zabudwoę w/w sprzetu
    • Witam wszystkich, może Wy mi pomożecie. Przyjechałam do mamy żeby pomóc jej wysprzątać dopiero co urządzoną kuchnię. I złapałam się za mycie kuchenki gazowej. Gąbka + Ajax. I na całej powierzchni zrobiły się rysy!!! Chciałam pomóc a wyszło odwrotnie: ( Czy jest jakaś szansa żeby to naprawić? Proszę pomóżcie. Dziękuję i pozdrawiam
    • Nie mogę kupić nowej kuchenki, bo wydałam kupę kasy na remont. W jakiej odległości od szafek mogę ustawić moją kuchenkę (która nie jest do zabudowy), aby nie zniszczyć szafek (gorący piekarnik). Piszcie i podpowiadajcie!
    • do gniazdka na 380v, gniazdko jest przysłonięte zatyczką, kupiłam już gniazdko ale nie jest napisane jakie kable gdzie trzeba podłączyć, czy może ktoś ma schemat lub istrukcje . Na razie jak się włączy kuchenkę to wyskakują korki
    • Mam do dyspozycji ok. 2,5 tys. - który model kuchenki Amici z płytą ceramiczną (do zabudowy) wybrać? Pogubiłam się, bo widzę, że są rózne serie, silver, prestige, platinum... ceny w różnych sklepach też są rózne... funkcje podobne. Na co szczególnie zwrócić uwagę - czy np. teleskopy sa niezbędne? Jaki system czyszczący powinien być? Lepszy inox czy stal nierdzewna? Mnóstwo pytań i jestem ugotowana... Może kupowaliście ostatnio Amicę, który model macie? Zaproponujcie mi który wy...
    • Nie wiem czy to forum to właściwe miejsce na takie pytania, ale będę zobowiązana jeśli ktoś wyjaśni mi czy koszt zakupu kuchenki można odliczyć w związku z uilgą bud.-remontową? Czy ma znaczenie czy jest to kuchenka elektryczna czy gazowa lub czy jest to przyłącze gazu ziemnego czy z butli? Z góry dziękuję dobrej duszy, która rozjaśni mi ten problem. mk
    • W trakcie planowanego remontu kuchni zamierzam zrezygnowac z gazu i zamontować płytę elektryczną. Mieszkanie znajduje się w bloku z lat 60, wszyscy sąsiedzi mają kuchenki gazowe. Dowiedziałam się jednak, że będę musiała wystąpić do STOEN-u o przyznanie dodatkowej mocy. Mam więc pytanie. Czy jest to konieczne w przypadku każdej płyty, a może są takie, które tego nie potrzebują, no i może ktoś wie, ile kosztuje to przyznanie mocy. Samą instalację zrobiłby mo tata, więc przyłączenie ...
    • Poradźcie, jaką kuchenkę zainstalować w budowanym domu, gazową czy elektryczną, oprócz elektrycznego piekarnika. Która jest praktyczniejsza, jakie są wady i zalety obydwu rozwiązań? Macie jakieś doświadczenia?
    • bardzo proszę o opinie dotyczące kuchenek wolnostających firmy AEG. Noszę sie z zamiarem kupienia i nie wiem, czy to dobry wybór. Pozdrawiam, Ania
    • Witam. Mam pytanie dotyczące ulgi remontowej - czy można odliczyc od podatku kuchenkę elektryczną wolnostojąca (w mieszkaniu, w którym nie ma gazu - TBSy). Pytam, bo jeśli można to szybko pojade kupic a jeśli nie to poczekam jeszcze 2 tyg. Pozdrawiam.
    • Czy są jakieś przeciwskazania do postawienia zmywarki tuż przy kuchence gazowej z piekarnikiem? Może ktoś ma takie doświadczenia. Czy "upał" z okolic piekarnika nie wpłynie negatywnie na żywotność zmywarki i jej zewnętrze instalacje? Pozdrawiam
    • Witam, Zepsula nam się kuchenka firmy Amica, 5-letnia.Wyglądało to na brud albo jakieś zanieczyszczenie, kurki od gazu nie dawały się włączyć a kiedy się włączały, nie można było ich wyłączyć przez co gaz się ulatniał i sytuacje bywały niebezpieczne. Trwało to kilka tygodni aż w końcu trzeba było zacząć używać - w granicach rozsądku - metod siłowych (kombinerki) żeby można było odkręcić gaz, podkreślam-po 5 latach użytkowania(poprzednia kuchenka działa przez lat 16 i ani razu się...
    • Witam Czy ktos z was ma kuchenkę AEG 41056VH-MN? Co o niej sądzicie? Warto kupić? Wizualnie bardzo mi się podoba ale co ze stroną "techniczną"? Ponizej link do tego produktu www.hoopla.pl/product_info.php/cPath/109_111/products_id/4341
    • Mam problem z wyborem kuchenki, nie wiem z której firmy kupić kuchnię gazowo- elektryczną? Chcę żeby miała termoobieg, rożen itp. ma być wypasiona. Macie jakieś doświadczenia z użytkowaniem tego typu sprzętu? Może jest coś na co trzeba zwracać uwagę. Pzdr.
    • Mam zamiar kupić kuchenke gazowa z piekarnikiem elektrycznym. Poradzcie mi na co mam zwracać uwagę i kuchenki jakich firm polecacie i dlaczego. To będzie moja pierwsza kuchenka więc mam lekki młyn w głowie. Pozdrawiam
    • Wynajelam wlasnie mieszkanie (umeblowane) i tak sie zastanawiam, czy wlascicielka nie popelnila przypadkiem bledu, wieszajac nad kuchenka gazowa szafki... Czy to stanowi problem? Czy opary i cieplo moga zniszczyc szafke? A jesli tak, to co moge w takim razie zrobic, zeby jakos ja zabezpieczyc? Zdjecie szafki niestety nie wchodzi w gre.;) Z gory dzieki za rade! Dee

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się