kuchenka

(4 wyniki)
  • Czym czyścić żeliwne ruszty?- nie wiem jak to się dokładnie nazywa. Chodzi mi o to na co stawiamy garnki na kuchence gazowej? Próbowałam zwykłym płynem do naczyń ale nie bardzo sie doczyściły. Kasia
  • Czasem podczas gotowania zdarza mi się, że coś wykipi (ostatnio mleko i kasza jęczmienna) i od razu się przypala na gorącej powierzchni kuchenki. Potem ciężko to zmyć. Macie jakieś złote sposoby jak to zmyć bez szorowania? Nie chcę porysować kochenki. Próbowałam już namaczania płynem do naczyń i mleczkiem typu CIF. Troszkę pomogło, ale bez rewelacji. Mam wrażenie, że każde kolejne nagrzanie palnika utrwala te zaschnięte "plamy". HELP
  • domino mieszanka ( indukcja+gaz+tepanyaki) mi sie zamarzyla no i wraz z remontem zalozylam toto. JezusMaryjoMatkoBosko ja juz mam dosc mycia tych czornych szklanych plyt. Nie wazne jak myje to zawsze sa smugi. Czy znacie jakies godne polecenia srodki jakie nie pozostawiaja smug na szkle? A juz nie wspomne ze czarny granit blatu stolu to nastepny element gdzie ciagle mam smugi...
  • Mam kuchenkę gazową z elektyrycznym piekarnikiem, ma kilkanaście lat i sprawuje się nienagannie poza jednym - piekarnik kaby "wolniej" piecze. Nastawiony na określoną temperaturę żeby upiec ciasto sprawdzone wiele razy i z tej samej ilości składników zamiast 40 minut jak kiedyś potrzebuje dobrze ponad godzinę, kurczak wagi około 1,5-1,8 kg piecze się 3 godziny, a kiedyś 2 wystarczało, że świat. Poza tym nie mam zastrzeżeń, piecze równo, co ma się rumienić, to się rumieni - tylko wolno. Czy t...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się