Dodaj do ulubionych

jaka kuchenka

IP: *.mybigcity.net / 62.233.249.* 03.06.04, 09:19
Mam zamiar kupić kuchenke gazowa z piekarnikiem elektrycznym.
Poradzcie mi na co mam zwracać uwagę i kuchenki jakich firm polecacie i
dlaczego. To będzie moja pierwsza kuchenka więc mam lekki młyn w głowie.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Jola Re: jaka kuchenka IP: *.mybigcity.net / 62.233.249.* 04.06.04, 13:21
      Czy nikt nie jest w stanie mi pomóc?
    • jk Re: jaka kuchenka 04.06.04, 20:24
      Matko, wybor jest przeogromny!
      tego jest mnostwo :)

potrzebujesz kuchenke o szerokosci 50 czy 60?
      to na poczatek, dopiero potem mozna cos powiedziec :)
      • Gość: Jola Re: jaka kuchenka IP: *.mybigcity.net / 62.233.249.* 08.06.04, 11:30
        dokładniejszy opis tego czego szukam: góra na gaz, dół elektryczny, szerokość
        50, cenowo dobre, ale nie drogie, bezawaryjna, ładna :) (cóż jestem kobietą),
        nie musi być do zabudowy...
        Funkcje piekarnika wystarczą podstawowe (ogrzewanie całości piekarnika, a nie
        tylko od spodu, termoobieg...)
        • Gość: AiP Re: jaka kuchenka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.06.04, 15:50
          Generalnie kuchenki chyba nie są bardzo awaryjnymi sprzętami. Jeżeli nie kupisz
          płyty ceramicznej, to nie ma jakiś szczególnych kłopotów z codzienną
          pielęgnacją i czystością. Idź do sklepu i kup co Ci się po prostu podoba. Ja
          sobie wybrałam Gorenje inox 50 cm szerokości, za chyba około 1400 - 1500 zł
          góra gaz, dół elektryczny, wg mnie jest ładniutka, ma jeszcze dodatkowy bajer -
          wyświetlacz, trochę trudno się utrzymuje w czystości inox, ale akurat taki mamy
          wystrój, że nam taki kolor pasował
          Agata
        • jk Re: jaka kuchenka 08.06.04, 20:47
          zazwyczaj porzadne kuchenki maja juz termoobieg (przydatny zreszta) i wyswietlacz :)
          te bez tych bajerow sa taniutkie, kosztuja kolo 1k, ale nie sa najladniejsze :/

moza ta:
          www.mastercook.pl/produkty_szczegoly.php?productID=197
          o ile dobrze pamietam inox kosztuje 1699 (w sklepach w realu, gdzies w necie pewnie taniej)
          ma wszystko co powinna miec dobra kuchenka :)

w cenie ok. 1500 jest juz spory wybor, chocby tutaj:
          www.mastercook.pl/produkty_lista.php?categoryID=22
          kuchenki marek Mastercook, Indesit, , Gorenje, Amica i Ariston beda w podobnych cenach :)

poszukaj na www innych producentow (zwlaszcza jesli chodzi o wyglad!)
    • Gość: Jola Re: jaka kuchenka IP: *.mybigcity.net / 62.233.249.* 09.06.04, 09:23
      Dokładniej chodziło mi o to czy mozecie polecić mi konkretnie firmy, których
      kuchenki nie są awaryjne lub odwrotnie - awaryjne. Z których jesteście
      zadowoleni a z których nie. Ja słyszałam, że kuchenki Mastercooka są słabe ale
      nei wiem czytak jest w rzeczywistości...
      • chaneczka Re: jaka kuchenka 09.06.04, 10:39
        Gość portalu: Jola napisał(a):

> Ja słyszałam, że kuchenki Mastercooka są słabe ale
        > nie wiem czy tak jest w rzeczywistości...

niestety musze to potwierdzic, chodzi o szczegolny przypadek - tylko blat, bez
        piekarnika, po roku zapalniki przestaly dzialac, kurki sie rozklekotaly i w
        koncu nastapila wymiana na rzecz Boscha (tu juz od 2 lat bez zarzutu).
        za to cala kuchenka (blat na gaz, piekarnik na prad) sprawuje sie bardziej
        przywoicie, ale zapalniki tez coraz czesciej maja kryzys....
      • jk Re: jaka kuchenka 09.06.04, 21:54
        Gość portalu: Jola napisał(a):

> Dokładniej chodziło mi o to czy mozecie polecić mi konkretnie firmy, których
        > kuchenki nie są awaryjne lub odwrotnie - awaryjne. Z których jesteście
        > zadowoleni a z których nie. Ja słyszałam, że kuchenki Mastercooka są słabe ale
        > nei wiem czytak jest w rzeczywistości...

trudno mi mowic o awaryjnosci akurat Mastercooka, bo pracujac juz od od jakiegos czasu w sklepie rtv/agd, mam wrazenie, ze kazda firma jest tak samo awaryjna :/

niestety - tak to juz jest, kupisz super kuchenka za 2k i ci sie moze zepsuc predzej niz taka za 1k :)

tak czy siak, chodzi mi o to, ze nie sugeruj sie _za_ _bardzo_ doswiadczeniami innych :)
    • Gość: ela Re: jaka kuchenka IP: *.toya.net.pl 09.06.04, 20:46
      mam ten sam problem... jaka kupic płyte ceramiczna, czy metalową? Czje sie na
      kuchenke Elektoluxa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka