atagha 24.09.05, 08:19 Myślicie że to nie błąd i naprawdę mam użyć kwaśną śmietanę? Czy ona mi się ubije? Proszę o pilną odpowiedź bo planuję dziś zrobić ten tort Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kola Re: Tort biały z malibu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 21:20 myśle że kwasna sie ni ubije po co ryzykować lepiej dac kremową tylko jak ona zachowa sie z malibu??? Odpowiedz Link Zgłoś
jl76 Tort biały z malibu 08.02.07, 12:51 Na wszelki wypadek dodałabym śmietankę kremową 30%. Właśnie przygotowuję ciasto na biszkopt. Do masy kupiłam taką właśnie śmietankę. Myślę, że kwaśna śmietanka, taka w kartonikach, płynna - 12%, ale dobrze schłodzona powinna się ubić dobrym mikserem. Odpowiedz Link Zgłoś
jl76 Re: Tort biały z malibu 10.02.07, 17:22 Zobaczcie jak wygląda mój tort malibu... fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,57084783.html Dla bezpieczeństwa dodałam śmietankę 30%, ubiła się oczywiście bez zarzutu. Biszkopt pięknie wyrósł, więc podzieliłam go na 3 części, a nie na dwie jak w podanym przepisie. Dzięki temu ciasto nie łamało się po ukrojeniu w miejscu łącznia masy z biszkoptem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Tort biały z malibu IP: *.telprojekt.pl 06.04.07, 10:32 Wydaje mi się, że dwie szklanki mąki to zdecydowanie za dużo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Tort biały z malibu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 21:51 kwaśna śmietana dobrze się ubija,ale musisz uważać żeby jej nie przebić,bo wtedy zrobisz z niej masło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kora Re: Tort biały z malibu IP: *.aster.pl 31.08.07, 18:01 Sami specjaliści... Za dużo mąki? Do 7 jaj? A śmietanę to tylko kwaśną można przebić na masło czy może słodką też? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Tort biały z malibu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 15:00 to z tą śmietaną to straszny błąd, jak kwaśną śmietanę można dać do masy i jeszcze ją ubić na sztywno,ogólnie przepis fajny, napewno go wypróbuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Tort biały z malibu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 12:46 Kwaśna śmietana to pomyłka.widać , że nigdy nie robiła tego tortu.ma kwaśną minę jak psuje pyszny tort! Odpowiedz Link Zgłoś