Forum eDziecko edziecko Małe dziecko
ZMIEŃ
      latanie

latanie

(696 wyników)
    • wszyscy dookoła sie dziwią,ale ona nie woła.Jak się ją wysadzi to robi ,ale jak nie to robi w majtki.Ja powoli mam załamke bo mam dość tych mądrych rad. Co zrobić?
    • Hej! mam pytanie dla rodziców, którzy mają dzieci z różnicą trzech lat, z tym że pierwszy chłopczyk. Co myślicie o takiej różnicy, czy dzieci się chętnie bawią, czy to już dwa światy?
    • Dziewczyny planuje 2 dziecko - i chce i boje sie :> da sie ogarnac 2 maluchow z roznica mniejsza niz 3 lata i nie osiwiec :> Dajcie znac jak to u Was wyglada
    • Sama nie wiem czym to może być spowodowane. Otóż od 2tyg moja córka tak jakby się uwsteczniła w swoim rozwoju a jak na swój wiek jest bardzo rozwinięta i dojrzała emocjonalnie. Jej zachowanie trochę mnie zaniepokoiło a mianowicie dwa razy zamknęła się w swoim pokoju i po cichutku z premedytacją załatwiła się w majtki (normalnie szok bo odkąd skończyła 1,5 roku jej się to nie przytrafiło), raz się schowała pod kołdrę na łóżku i tam się zsikała oraz zaczęła wstawać w nocy po 2 razy. Z mężem nie...
    • witam niedawno dowiedziałam się że będę miała drugie dziecko. Cieszę sie z tego powodu bo planowaliśmy to z mężem różnica między dziećmi będzie 3 lata. Chciałam sie dowiedzieć jak to wygląda w praniu wkońcu to dwójka malutkich dzieci. Jak jest z zadrością bo tym mnie wszyscy straszą a mała teraz rozpieszczona bo mały rodzynek w rodzinie. Chcę ją dać od wrzesnia do przedszkola drugie ma sie urodzić w sierpniu czy to nie za dużo stresów? Mam dużo pytań i wątpliwości czasem martwie sie na z...
    • Witam, wiem, że pewnie mój problem był już tu kiedśs poruszany ale ja naprawdę nie wiem co mam robic. Córka we wrześniu skończy 3 lata, idzie do przedszkola i ciągle sika podczas spania, co gorsze jak się już zmoczy to się wcale nie budzi, nie przeszkadza jej mokra piżamka, dalej sobie słodko śpi. Próbowałam różnych sposobów-ograniczałam picie przed pójściem spac, wysadzałam ją na wpół śpiącą ale wiadomo nie zawsze udawało mi się ją zastac jeszcze suchą :-( Dodam, że z odpieluchowaniem w dz...
    • Nie Wy ;-) tylko Wasze dzieci? Moja córka od kilkunastu dni rozbiera się, a to tylko dół, a częsciej jednak całosc do golasa i tak lata. Na moje pytanie czemu tak robi, mowi ''bo mogę '' albo ze chce byc golasem i tyle. Nie robie z tego afery, pozwalam, albo odwracam uwagę i ubieram. Czy Wasze dzieci też tak miały? Na szczęscie robi to tylko w domu ;-)
    • Skończyła 4 lata i od miesiąca jest non stop jęczenie. Do 4 lat złote dziecko, nagle się popsuło. Od pobudki do zaśnięcia nic nie pasuje, wszystko jest źle, nie wie sama o co jej chodzi. Bo rajstopy są czerwone, a kubek stoi uszkiem w stronę okna. Nic nie boli, nic się nie zmieniło w otoczeniu. Drogie mamy, stawiam na jakiś dziwaczny skok rozwojowy, chwilową (już 5 tygodni) fanaberię, więc kiedy to dziadostwo przechodzi i czy przechodzi?
    • Wczoraj byłam z córką na bilansie - wzrost mnie zaskoczył - 98 cm! Wyskakuje ponad 97 centyl. Wagowo jest trochę poniżej 50 centyla - 11,6 kg. Jak jest u Was?
    • może mi poradzi ktoś mój synek ma 2 latka i 9m-cy, za 3,5 miesiąca do przedszkola idzie, a wciąż nie woła, a w zasadzie nie chce wołać kupy!!! Naukę wysadzania zaczęliśmy w zeszłym roku, jak miał 2 latka, ale nic z tego nie wyszło, więc odpuściłam (nauczona doświadczeniem ze starszym synem, że nic na siłę) i powtórzyliśmy jak miał 2 lata i 3 miesiące i wtedy załapał w mig - w dwa dni już wiedział co i jak, ale tylko z siusiu. jeśli chodzi o kupkę od pół roku jak woła siusiu, kupę zaw...
    • Ma już cztery lata i od roku zgrzyta w nocy zębami, jak się obraca lub poprawia. Odrobaczałam, czekałam, że może przejdzie, ale nic. Nie wiem co z tym zrobić. Zgrzyta przeokropnie. Co z ząbkami?
    • Zaczynam się niepokoić synkiem który skończył 2 latka a nie umie nic mówić tylko mama , baba i pojedyncze sylaby "ga,ja," może to wstyd ale do dziś dnia nie powiedział Tata :( choć wychowuje się z ojcem .Rozumie co się do niego mówi. Pediatra zalecił żeby kazać mu mówić a nie to co pokarze to mu dawać , bo tak było dotychczas .efektów jak na razie żadnych , bo jak mi daje butelkę do picia to ja mu mówię powiedz piciu chcę , to On wtedy rzuca się na podłogę i płacze . A ja w końcu po kil...
    • Drogie MAMY! Na wiosnę zostanę po raz drugi mamą. Nasz pierwszy synek będzie miał wtedy 2 latka i 7 m-cy. Zastanawiam się czy nie urzadzić mu już pokoiku? Obecnie śpimy w trójke w jednym pokoju, nasz synek w łóżeczku. Kiedy urodzi sie druga pociecha oczywiście będzie spała w łóżeczku, a synek, no właśnie??? Mam dwie opcje - czy tak jak na wstępie urządzić mu pokoik, wstawić łóżko - w tym pokoiku spałby sam, czy też ja z maluszkiem przeniosę się do tego pokoju (jest blisko kuchni...
    • Moja córka w listopadzie kończy 3 latka. Od stycznia biega bez pieluchy. Pół roku trwało zanim zaczęła wołać. Zawsze wołała po popuszczeniu, reśztę robiła na nocnik. Teraz już w domu woła zawsze. Niby jest ok. Problem pojawia się na dworzu. Jak jesteśmy na spacerzelub poprostu gdzieś poza domem, w samochodzie. Tam jakoś nie może zawołać i sika. Chodzi do przedszkola od 2 tygodni. Po przedszkolu biega bez pieluchy. Woła. Ale na dworzu zawsze się posika. Oni często wychodzą na ...
    • Moja córka ma prawie 2 i pół roku. Jest fajnym, pogodnym dzieckiem, bez większych problemów. Zdrowa, ruchowo rozwinięta super, samodzielna, prawie zupełnie odpieluchowana. Zwykły dzieciak. Moim zdaniem słabo mówi jak na dziecko w jej wieku: pojawiają się nowe słowa, coraz więcej i coraz szybciej ale zdań jeszcze nie ma. A teraz do meritum: jakiś czas temu narysowałam jej kilka samogłosek; a, o, e i, u. Duże, kolorowe, rysowałam je, wymawiałam, ona powtarzała, super zabawa. Potem doszły in...
    • W co i jak bawicie się, mamy, z waszymi dziećmi w podobnym wieku? Widzę, że córce nudzi się powoli oglądanie książeczek, tańce do muzyki, zabawa kuchnią fisher-price. Klocki drewniane też poszły w kąt, siedzenie naprzeciwko siebie i turlanie piłki przerobiłyśmy. Wyczerpały mi się pomysły, a chciałabym zainteresować czymś córkę. Przyznam, że ciężko pogodzić opiekę nam niemowlaczkiem z wymyślaniem nowych zabaw z córką. Podpowiecie? :)
    • No właśnie, planujemy powiększyc rodzinkę w niedługim czasie i tak się właśnie zastanawiam.. Proszę o wypowiedzi mamy, które mają pociechy z taka róznica wieku. Trochę boję się przebiegu ciąży (ze będę np. musiała lezec plackiem, nic nie dzwigać itd) więc pewnie to przemawiałoby za wiekszą róznicą wieku, bo starsze dziecko jest bardziej samodzielne, więcej się zajmie sobą itp. Z drugiej strony nie jestem już pierwszej młodości i odwlekanie ciąży w czasie też nie jest dobre.. Co...
    • Witam, moja córeczka ma 3 latka i 3 m-ce i nie jest odpieluchowana w nocy. W dzień z pieluchą pożegnałyśmy się, gdy miała ok. 1,5 roku - praktycznie w jeden dzień. Chyba trochę przegapiłam sprawę, bo parę m-cy temu był okres, gdy pielucha rano była sucha, ale czekałam, aż cały tydzień będzie sucho. Nie doczekałam się. A potem zaczęło się sikanie regularne, tzn. suchych pieluch praktycznie nie ma. Dodam, że pielucha jest zasikana szybko, tzn. mała jest w łóżku o 19.00, zasypia ok. 19.30...
    • jestem mama Oli która w marcu skończy 2 lata i cóż nie jest teraz najfajniej!!delikatnie pisząc. wszystko na nie sama nie wie czego chce, nie chce sie bawic w zasadzie niczym sama a nawet ze mną wygania babcie tate mnie na szczęście nie. Wymusza wszystko na każdym kroku. Wiem, że to normalne weszła w bunt dwu latka. Małe pytanie do Was drogie mamy czy to trwa wiecznie czy kiedys skapitulują ??i zacznę znów się z nią bawić, zacznie mnie słuchać choć troszkę jak ją o coś poproszę. Jak si...
    • Hej Mamuski doradzcie prosze moja cora ma 20 miesiecy wiec tak pomyslalam, ze moze mozna juz powiedziec pieluszkom pa pa... i tu zaczyna sie problem - Mloda chyba boi sie nocnika - ubrana siada bez problemu, czasem wrecz sama go przynosi i siada, kiedy ja ide do ubikacji tez siada, ale kiedy ja rozbiore i chce posadzic jest placz... dzis zostawilismy ja bez pieluchy - 2 razy siku w spodnie - 2 razy pokazywala ze ma mokro i chciala sie przebrac ale na nocnik nie siadla. Tlumaczymy Jej, ze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się