Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      lekarz pierwszego kontaktu

lekarz pierwszego kontaktu

(9 wyników)
    • Pamiętacie "za komuny" kolejki po mięso? W końcu ktoś jednak nie wytrzymał i kopnął ten "najlepszy z możliwych" ustrojów w diabły. Dało się? Dało! A co mamy teraz? jest taki towar po który ludzie bez szemrania ustawiają się w kolejce o 5 rano(!!!) i bardzo często odchodzą z kwitkiem: TO WIZYTA U LEKARZA PIERWSZEGO KONTAKTU. (nie sieję defetyzmu i nie zmyślam. dziś mój mąż z gorączką i infekcją górnych dróg oddechowych udał się do przychodni rejonowej o 6rano ale bynajmniej już numerka nie d...
    • jeśli ktoś z Was zna się na sprawach formalnych, to poproszę o wyjaśnienie, czy jeśli pacjent jest pod opieką hospicjum domowego, to czy w świetle przepisów NFZ przysługuje mu lekarz pierwszego kontaktu czy też nie?
    • Jak sie dowiedziec kto jest moim lekarzem pierwszego kontaktu? Przez ostatnie kilka lat miałem szczeście nie korzystać z polskiej służby zdrowia i zapomniałem kto jest moim lekarzem. Zmieniłem miejsce zamieszkania i chce miec lekarza blisko domu. Najpierw muszę sie jednak wypisać od poprzedniego, jak się dowiedzieć kto nim jest?
    • Na jakie badania kontrolne może skierować mnie lekarz pierwszego kontaktu w ramach funduszu? Chciałabym sprawdzić stan swojego zdrowia zanim zacznę się leczyć.
    • mam pytanie ,czy ktos sie orientuje ,cz w prywatnym gabinecie laryngologicznym wykonuje sie plukanie ucha? Ile to moze kosztowac? Strasznie zalezy mi na czasie ,bo normalnie to chyba dlugo sie czeka? no i jeszcze skierowanie.Z gory dziekuje za odpowiedz.
    • Mam to szczęście, że od kilku lat nie korzystam praktycznie z państwowej służby zdrowia, dostęp do podstawowych badań, internisty i kilku specjalistów finansuje pracodawca. Tak się składa, że powinnam wybrać się do endykrynologa, za wizytę u którego muszę w pracowniczej przychodni zapłacić... (do tego będę pewnie musiała zrobić dodatkowe badania, np. TSH) I zastanawiam się co zrobić... Mam takie opcje: 1) Iść do internisty w pracy, dostać skierowanie do endykrynologa - czy to sk...
    • Od 6 lat mieszkam w krakowie (5 lat studia) postanowilismy z mezem osiasc tutaj, kupilismy mieszkanie. Oboje jestesmy "przyjezdni". Nie wiem, jak rozwiazac problem lekarza rodzinnego, jakie sa przychodnie w krakowie, jakie dokumenty potrzebne? Nie za bardzo sie w tym orientuje, a chcialabym zmienic lekarza rodzinnego zapisac sie do jakiejs przychodni (nie prywatnej), gdzie moznaby liczyc na porade fachowcow w pelnym zakresie (lekarz pierwszego kontaktu, stomatologia, ginekologia itd......
    • 1. Endokrynolog - leczę się u niego od dłuższego czasu, u niego mam wyniki biopsji, badań, usg. Teraz dowiedziałam się, ze lekarze odeszli z przychodni, pozostał jeden. Od początku roku próbuję się dostać na wizytę kontrolną i usg, najpierw nie było miejsc a teraz wogóle się nie dostanę (najbliższy termin u jedynego lekarza za trzy miesiące i też nie wiadomo) 2. Okulista (jaskra)- ciśnienie znacznie wyższe, powinnam być leczona ale skierowanie, które dostałam skradziono mi razem ...
    • >Lekarze, a przede wszystkim ordynator, którzy odmówili badań prenatalnych mimo jednoznacznych przesłanek powinni być przykładnie ukarani. Pewnie gdyby dostali kopertę, nie byłoby problemu. Nie ma koperty, to mogą obłudnie zasłonić się katolicką moralnością, która nie przeszkadza im unieszczęśliwiać inne osoby.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się