litwa

(4 wyniki)
  • To naprawde interesujacy artykul. Ja jestem zdziwiony, ze takie opinie pojawiaja sie publicznie. To dosyc nietypowe. Trzeba to jednak rozwazac, poniewaz przyklad Dubaju wskazuje, ze najlepsza metoda na kredyty jest wyprostowany srodkowy palec. www.huffingtonpost.com/ellen-brown/eu-imf-revolt-greece-icel_b_389409.html Fragment: Iceland, Latvia and Greece are all in a position to call the bluff of the IMF and EU. In an October 1 article called "Latvia - the Insanity Continues," Marsh...
  • Chcę zwrócić Waszą uwagę na bardzo istotny ekonomiczny kontekst rozpoczynającej się dzisiaj wizyty prezydenta Federacji Rosyjskiej w Polsce (polityczny sami omówicie). "Najbliższe dni będą kluczowe dla polityki energetycznej naszego regionu i krajów nadbałtyckich – Litwy, Estonii i Łotwy. Postawa polskich władz może okazać się decydująca. Trwa bowiem swoisty bój „na elektrownie atomowe” między Litwą i Rosją. Stanowisko i poparcie Polski może przesądzić o tym, który z pro...
  • Ma ktos link do takiego wykazu lub ewentualnie moglby podac? Ciekawi mnie w ktorych krajach parlamenty sa wybierane w takiej formie, a ktore maja mniej demokratyczna, podobna do nas, forme wyborow.
  • Jak wiadomo, historia nie zna trybu warunkowego. Dlatego zamiast rozważań o przeszłości, spójrzmy na teraźniejszość i przyszłość. Dwie krwawe wojny światowe przyniosły byłej Rzeczy Pospolitej nieoczekiwane konsekwencje i nawet korzyści. Najważniejszy cud – wykończone wojną Rosja i Niemcy straciły swoją bezpośrednią kontrolę nad krajem. Samej Rzeczy Pospolitej, co prawda, też już nie ma. Na jej miejscu powstali 5 państw narodowych: Białoruś, Łotwa, Litwa, Polska i Ukraina...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się