Forum Turystyka Europa Europa
ZMIEŃ
      litwa

litwa

(5 wyników)
    • Jade za tydzien do krajow nadbaltyckich. moze ktos mi poleci ciekawe miejsca i niedrogie noclegi? najchetniej gdzies dalej, bo Wilno juz mam sprawdzone. Dziekuje i pozdrawiam.
    • Czy ktos tam byl? Prosze o praktyczne rady- jak tanio jechac, gdzie spac, jak ceny, ludzie, bezpieczenstwo? I w ogole wszystko co wazne. Dzieki
    • Z wlasnych bolesnych doswiadczen wiem, ze dzwonienie przy pomocy telefonu komorkowego z Litwy do Polski jest bardzo drogie. Tym razem chcialbym kupic na Litwie karte prepaid i uzywac ja w czasie urlopu. Czy ktos moze mnie poinformowac, jaka karte najlepiej kupic i z jakimi kosztami to sie wiaze?
    • Interesuje mnie gdzie najlepiej nabyć litewską walutę, w Polsce czy może na Litwie? Kupować od razu lity czy może wpierw euro lub dolary? I druga sprawa. Czy na przejściach granicznych nie będę miał żadnych opłat jadąc samochodem osobowym? Czy długo trzeba czekać na granicy? Którym prześciem lepiej; Budzisko czy Ogrodniki?
    • Chciałbym wybrać się na krótkie wczasy na Litwę. Zawsze nocuję w prywatnych kwaterach i tym razem też bym tak chciał, czy jest to możliwe na Litwie? Chętnie spędził bym tych kilkanaście dni u jednej z polskich rodzin mieszkających pod Wilnem. Może udałoby się jednocześnie im w czymś pomóc. Jak myślicie są takie możliwości? Ile kosztował by taki nocleg od osoby? Co warto byłoby obejrzeć oprócz Wilna i Troków? Czy są problemy przy przekraczaniu granicy samochodem, lub jakieś dodatko...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się