Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      lustro

lustro

(37 wyników)
    • Planuję remont łazienki, w której będzie kabina prysznicowa (narożna, dwie szklane ściany). Jednym z problemów jest lustro. Ma być duże, zlicowane z płytkami na ścianie. Ale będzie zaparowywało. Czy ktoś ma sprawdzone rozwiązanie? Pomyślałem o tym, by lustro było podgrzewane, ale nie wiem, jak to rozwiązać - przecież nie musi być grzane cały czas. Będę wdzęczny za sugestie od zorientowanych w temacie. Burro
    • Czy ktoś z Was przyklejał lustro w łazience do kafelków silikonem ? Pytam, bo chciałbym uniknać kucia, bo z lustrem rożnie bywa... może się stłuc, zmatowieć itd... a chcę je przykleić, żeby w razie czego spokojnie można było je odłączyć od ściany i w miejsce starego przykleić nowe, niekoniecznie o tych samych gabarytach. Dziekuję za opinie
    • Dzień dobry. Chciałabym się poradzic w kwestii przyklejenia lustra na kafelki w łazience. Początkowo chciałam wkleić lustro w kafelki, ale ekipa remontowa nie chciała się tego podjąć i przekonała mnie (teraz tego żałuję, ale już za późno!), że można przykleić lustro na kafelki. Z tego tytułu, po historiach jakie sie działy podziekowałam tej ekipie "fachowców", ale temat pozostał. Czy są jakieś specjalistyczne firmy, które się tym zajmują, czy możecie polecić kogoś konkretnie? Rz...
    • pękło mi lustro w łazience - wymiary 100 cm na 80 cm. Lustro jest naklejone na ścianę, bez dekorów, pękło w prawym górnym rogu jakieś 10 cm od brzegu, oczywiście jak mniemam z naszej głupoty - opierała się o to lustro żarówka-prowizorka, którą mieliśmy dziś wymienić na reflektor ścienny. No i tak sobie myślę, czy można to lustro odzyskać (odkleić) bez straty i obciąć ten kawałek... mąż mówi, że nie, ale może ktoś próbował...
    • Witam. Czy ktoś podpowie jak sa mocowane lustra w łazienkach, które sa wpuszczone w kafelki? Coraz częściej widac takie kompozycje w salonach łazienek, tylko zastanawiam się czy nie popęka bo mieszkam na ślasku a u nas domy niestety dośc fajnie lubię się ruszać.
    • pytanie jak w temacie: fachowiec ( w tym przypadku niestety w cudzysłowie ) położył mi glazurę. Poprosiłem go żeby zostawił miejsce (dziurę) na lustro. I teraz pytania: na co przykleić lustro czy pomiędzy lustrem (kiedy już je przykleję) można użyć normalnej fugi ? pozdrawiam p.
    • Witam! Mam pytanie do kogos kto zna sie na flizowaniu a dokładniej na przyklejaniu lustra do ściany w łazience. Mam w łazience takowe ale strasznie popękało praktycznie na calej długosci w poziomie i w pionie po ok 5 cm. Juz przy odbiorze zauważyłam pękniecia ok 3 cm ale fachowiec stwierdzil ze nie jego wina ze to moze budynek osiada. I tak przez 4 lata lustro całkowicie popękało. I pytanie. Czy to wina źle założonego lustra czy jakis inny powód. Lustro zostało dookoła wyfugowane...
    • Wkrótce czeka mine remont łazienki i nie wiem jakie rozwiązanie wybrać, czy lustro wkomponować na stałe w płytki i ewntualnie jakieś obramowanie z listew ceramicznych ,czy na całości położyć płytki o lustro zamontować potem np. w drewnianej oprawie? pozdrawiam
    • Witam, Powiedzcie w jaki sposob wkeic lustro w plytki. Tzn galura jest juz polozona i zostalo miejsce na lustro. Czym najlepiej przykleic lustro do tynku? Czy musze je jakos izolowac? Lustro nie jest duze (ok 62 na 42 cm). Dzieki
    • Mam nietypowy problem - potrzebuje duzych przenosnych luster (do studia fitness). Moge kupic lustra akrylowe, ale sa dosc cienkie (2-3 mm) i musze pod spod dac jeszcze usztywniajaca plyte (dowolnej grubosci). Jak to razem oprawic? Bedzie to mialo rozmiar 2x1.5 metra. Moze wstawic w jakies profile, jak szyby w prysznicu? Gdzie sie to kupuje (w Warszawie?) i jak wstawia, czy mozna to zrobic samemu czy trzeba komus zlecic?
    • Czy to trudne przykleić takie lustro do glazury w łazience? Dodam, że jest dość spore bo 80 x 110 cm z fazami . Szklarz dał mi silikon w tubie, tylko , czy osoba bez dośwaidczenia da sobie radę ( no może dwie osoby bez dośwaidczenia )?
    • Byłabym wdzięczna za rady. Nie chce wydac majątku, jednak zalezy mi tez na jakości. Widziałam u koleżanki lustro z kropkami od spodu - brązowych przebarwień jest coraz więcej.
    • Mam w łazience duże lustro przyklejone do glazury. Teraz administracja będzie przeprowadzać remont kanalizacji i boję się, że zostanie ono uszkodzone. Czy ktoś zna sposób aby takie lustro odzyskać czy też jest ono definitywnie spisane na straty? Bardzo mi go szkoda. Z góry dziękuję za rady.
    • Witam, Gdzie w Warszawie kupić lustro do przedpokoju? Ikea i Obi odpadają - nie mają niczego ciekawego. Pozdrawiam C>
    • Cześć, Czy ktoś z Was mógłby podzielić ze mną swoimi doświadczeniami z lustrem wbudowanym w glazurę. Słyszałem, że takie lustra mogą podchodzić parą i robić się brzydkie, ale to chyba takie nie podszlifowane na brzegach. Tak przy okazji czy możecie polecić mi miejsce, gdzie mogę takie lustro kupić i czy musi to byc jakieś specjalne lustro. Pozdr. Marcin
    • Sluchajcie, W lazience bede miała duze lustro 2 x 1,2 m Co sie montuje najpierw kafle czy lustro? Kafle, co nie? I czy wiecie gdzie mogę kupic fajne, dobre i w rozsądnej cenie lustro w Warszawie? Buziaki!
    • Nie bardzo wiem jak powiesić w łazience lustro na ścianie obłożonej glazurą. Lustro jest bez ram i jest dość spore. Nie wiem czy kleić je do ściany (jeśli tak to czym) czy może jest jakiś inny sposób.
    • witam, mam zamiar w łazience wmurować lustro w ściane. Słszałam opinie, ze nowy blok z czasem "siada" co jest wynikiem pekających płytek i luster. czy spotkaliście sie z podobnym przypadkiem?
    • w drewnianej ramie, ma ktoś? można? jak się zachowuje? nie chcę standardowego z lampami ani naklejonego na ścianie a moze ktoś poradzi jeszcze jakieś inne rozwiązanie? pozdrawiam
    • Mam pytanie do bardziej "obcykanych" w tym temacie. Jak nazywa sie takie tynk wewnetrzny ktory swoja fakturą przypomina lustro. Jest gładki (wrecz błyszczacy) i nadaje sie do mycia na mokro. Z gory dziekuje za odp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się