Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      martwy

martwy

(4 wyniki)
    • Uslształem nie zły teskt od zakaźnika, że PCR pokazuje włacznie martwe krętki i wtakim prztpadku nie ma boreliozy.... ! Ha Ha... dobry tekst.
    • Bardzo Was proszę o informację w pewnej sprawie. U mojego syna w poniedziałek zauważyłam kleszcza na plecach koło łopatki. Świętokrzyskie jest chyba mało narażone, ale myślę, że syn złapał go w sobote kiedy była na wycieczce koło Nowego Sącza. Przestraszyłam się i pojechałam z nim do szpitalika, gdzie lekarka stwierdziła, że jest martwy (??!!) i wyciągneła go, a w zasadzie urwała, a potem igłą wyskrobała resztki (!!!), odkaziła, zapsikała antybiotykiem i założyła opatrunek. We wt...
    • * Jeszcze kilka miesięcy temu spotkałem się na forum z opinią, że martwe bakterie mogą dać PCR+ przez co najmniej 6 m-cy i więcej * Ostatnio rozpowszechniła się opinia, że jest to możliwe przez maks. 1-1,5 m-ca * Jak przebiega proces eliminowania "trupów" z krwi - jedni mówią makrofagi, inni neutrofile Co sądzicie o tej kwestii? Czy znacie konkretne źródła (najlepiej naukowe)omawiające to zagadnienie?
    • Rok temu zauważyłem rumień na nodze. Konsultowałem u dwóch lekarzy, ale żaden z nich nie podjął tematu. Po roku przypadkowo zrobiłem testy western i okazało się, że mam wysokie stężenie przeciwciał igg. Pani dr zleciła kuracje doksycykliną 2x100 przez 15 dni. Po dwóch miesiącach zaczęły dziać się ze mną dziwne rzeczy - łamanie w kościach, skoki ciśnienia, brak czucia w palcach u nogi, nerwowość połączona z huśtawką nastrojów. Wybrałem się do poradni chorób odzwierzęcych i kolejna pani d...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się