martwy

(8 wyników)
  • witam!mój mąż zrobił badanie nasienia i powiedział,że ma martwe plemniki.Czy to znaczy,że wogóle nie może mieć dzieci czy jest szansa,że można pobrać np z jąder?
  • Czy ktoś miał taki problem - nadmiar plemników martwych i tym sposobem ruchliwość procentowa mniejsza i złe wyniki. Jak je ożywić lub zwiększyć ilość tych ruchliwych, nie zwiększając ilości martwych plemników.
  • Właśnie obumarła mi już 2-ga ciąża-tym razem w 16-tym tyg. Musiałam to normalnie urodzić.Widziałam to maleństwo-do końca życia widok ten będzie mnie prześladował!!!! Jak pisałam znacznie wcześniej wykryto u mnie chlamedię,która mogła spowodować to samo,ale tylko do 12-go tyg. Jako iż tak się nie stało,podejrzewam,że mogę mieć toksoplazmozę,która uśmierca do 22 albo i do 24 tyg. ciąży. Stąd moje ptania: 1. Jak długo leczy się chlamedię? 2.Jak długo leczy się toksoplazmozę i c...
  • Proszę o pomoc w interpretacji wyników Czas upłynienia 20 min Objętość 3.5 ml pH 7.8 ruch postępowy szybki 1% ruch postępowy wolny 9% ruch niepostępowy 33% nieruchome 54% koncentracja 100 mln/ml w całym ejakulacie 350 mln aglutynacja - żywotność - żywe - 77,4% - martwe - 22,6% morfologia plemników: prawidłowe - 3% nieprawidłowe - 97% ( nieprawidłowość w budowie glowki - 97% wstawki - 64) ...
  • Bardzo, ale to bardzo chcemy mieć z meżem dziecko. Po roku starań zrobilismy badania, okazało się, ze mąż ma wyłąvcznie pojedyńcze martwe plemniki. Co to może znaczyć, nie wytrzymam do wizyty. Badanie powtórzyliśmy i wyszło to samo.
  • Miałam dzisiaj robione badanie na przenikalność śluzu. Niestety przeniknęły tylko trzy plemniczki i były już martwe. Podobno mój śluz jest za gęsty i biedaki mają problem żeby dalej wędrować. Czy ktoś ma podobnie i co na rozrzedzenie? Dodam że 2 miesiąc biorę olej z wiesiołka w kapsułkach. powinno być niby lepiej po tym. Teraz M musi powtórzyć badanie nasienia. Ostateczność to inseminacja pewnie. Ale mam nadzieje że może się przebiją. Czekam gorąco na wiadomości
  • Bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników nasienia generalnie rozumiem ale nie wszystko:)NIe ma podziału na typ A i B i jakoś to dziwnie skonstruowane, nie wszędzie sa podane normy a nawet nie wiem czy maja być.Oto one: Czas upłynnienia 20 min ilość nasienia 1,5 [ml] N: 2 - 8 barwa mleczna lepkość prawidłowa stopień zmętnienia prawidłowy ph 8 ilość plemników 220 [mln/ml] N powyżej 20 mln/ml plemników ruchliwych 40% N powyżej 50% plemników martwych 60% N 10-30 leukocyty 1 - 5 ...
  • witam was dziewczeta. mam pytanko. w spermatogramie mojego M napisano iż 36% zolnierzykow ma ruch hyperkinetyczny. czy to znaczy ze te sie nadaja do zaplodnienia?? jaki to wogole ruch - zbyt szybki?? znaczy sie ze co - plywaja jak szalone i nie wiedza gdzie trafic i im sie w glowach przewraca?? nie rozumiem. moze mi ktos wytlumaczy please pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się