Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      mies

mies

(6 wyników)
    • witam, informacja z gatunku dobrych: wynik CD57 to u mnie 205, natomiast OB wyniosło 2 informacje złe: ALT 78 (norma do 50, w marcu 2010 miałem 34), AST 45 (norma do 50, w marcu było 30), bilirubina 2,52 (norma do 1, w marcu było 2,5), neurrofile 2,3 (norma 2,5-7,0), limfocyty 1,1 (norma 1,4-3,5). Reszta wyników w normie, samopoczucie przyzwoite, sporadyczne objawy bb się pojawiają (a może to koinfekcje? tego nie wie nikt...) W związku z powyższym mam do Was pytanie - jakie mieliście wy...
    • Witam chorych i wspierajacych :) Proszę o poradę i sugestie. W lipcu 2007 ukąsił mnie kleszcz (jedyny objaw to okazały rumień), sierpień- wrześień to sześć tygodni z Unidoxem w dawce 400 mg dziennie. Rumień zniknął a ja niestety nie zrobiłem badań po leczeniu. Od pewnego czasu odczuwam bardzo lekkie bóle głowy i lekkie mdłości (głównie rano, część czołowa głowy) oraz niemal każdego popołudnia jestem zmęczony. Równie dobrze przyczyny mojego stanu mogą być inne (szczególnie to zmęc...
    • Jestem teraz na 2.4 mln debecyliny /7dni i tini i rifampicyna i azytromycyna, ustąpiły wszystkie bóle, schody sprawuają mi jeszcze duży problem, pęcherz też jeszcze nie pracuje normalnie ale jest znaczna poprawa. Ile to może jeszcze trwać???? Moim wyznacznikiej jest okres w jakim rozpoczołem leczenie wtedy ze schodów schodziłem normalnie i siusiałem normalnie czy dobry wyznacznik założyłem????????????
    • Witam wszystkich!! Przyszedl chyba czas zebym opisal swoja historie. Wszystko zaczelo sie, na poczatku maja 2007 podczas wizyty w parku. Nie zauwazylem ani kleszcza, ani niczego niepokajacego. Nastepnego dnia siedzac na wykladzie zlapalem sie na tym ze przez caly czas zdrapywalem sobie cos z tyłu szyi - myśląc że to pryszcz. Po obejrzeniu w lustrze, miejsce bylo troche zaczerwienione. Nie przypominalo to jednak typowego rumienia jakie mozna znalezc na zdjeciach w Internecie - nie byl...
    • Witam! Kochani, mam pytanie do odób które już są leczone (lub były i wyzdrowiały :-)) o zmiany w nasileniu bóli i o herx/y. Ja jestem 5 miesięcy leczona a teraz po 5 tygodniach leczenia debecyliną (1xtydzień po 1.200 tys). W czasie tych miesięcy przykre objawy malały, a zwłaszcza mój największzy problem: sztywnienie i "wykręcanie" w łydce. Ostatnio nawet jej prawie wogóle nie czułam, aż tu 2 dni temu poczułam sporadyczne uciski w łydce a teraz znów mnie ciągnie i boli łydka, TAK JAK PR...
    • krótki opis. jakieś 12 lat temu ugryzł mnie kleszcz bez odczynowego rumienia. mineło 10 lat i zaczeły się zawroty głowy problemy z oczami, stawami, pęcherzem. Szpital zakaźny 30 dmi cefalosporyny i wszystko ustępuje, 4 mies. przerwy i wmiarę normalnego życia i nawrót znowu zakaźny i 30 dni cefalosporyny 3G. kolejne 3 mie. przerwy i pozagałkowe zapalenie oka z zakaźnego odesłali na neurologię podali solumedrol zero poprawy odesłali na zakaźny i znowu 30 dni cefalosporyny 3G. wszystko wraca ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się