mies

(6 wyników)
  • ...Tak się zastanawiam, czy jak będziemy nosic koszlę praktycznie non stop to mozliwa jest szybsza poprawa??? Wiem, że to zależy od dziecka i przypadłości jaką się leczy, ale ciekawa jestem czy komuś udało się nosić ten "sprzęt" krócej.
  • Witajcie, moja corka zostala wyleczona z dysplazji. Do 5 mies zycia nosila ortezy (frejke i szelki) od 4 mies nie nosi ustrojstw. Teraz ma prawie 10 mies i nadal uklada nozki na zabke w pozycji lezacej i generalnie jakos tak szeroko nozki rozstawia. Raczkuje od 7 mies ż. stoi, zaczyna chodzic. Czy Wasze dzieci tez tak mialy?
  • Witam. 14.02 jade na kontrole i chcem żeby córka była w koszli. Jak mam to zrobić?? albo w nosidle od wózka będzie leżała i wtedy ewentualny mandat, bo nie wyobrażam sobie w foteliku samochodowym żeby weszłą w rozwórce. Jak sobie radzicie? Podróż trwa ponad godzine w jedna strone.
  • ... ortopedzie, który robiąc USG (prywatnie), nie opisuje go, drukuje tylko fotki, nie oznacza stawów-chodzi o klasyfikację wg Graffa(nie mam pojęcia, jaką dziecko ma wadę). Dziecko ma 5 mies., przepisał rozwórkę Koszli, jednak kazał samemu założyć, dogiąć, ewentualnie zdjęcia przesłać jakby był problem (fakt, nie mieszkamy w tym mieście, ale z tego co czytałam rozwórkę powinien założyć i dostosować lekarz). Dziwne to wszystko, mam jeszcze wizytę we wtorek u innego. próbowałam założyć k...
  • Dawno mnie tu nie było.Wina częstych chorób.Mam pytanie.Zosia ma już przeszło rok(1 i 3miesiące)i zastanawiam się kiedy powinnyśmy iśc na wizytę kontrolną.Leczenie rozwórką koszli zakończyłyśmy jak miała 8miesiecy.Chodzi a nawet biega,nic się nie dzieje,ale jednak zostaje,pytanie,czy nie sprawdzic bioderek? Pozdrawiam mama Zosi.
  • czy dysponujecie jakimś zdjęciem? Moja córcia miała dopiero w 14 mies rozpoznane wrodzone zwichnięcie lewego bioderka. Przez 5 tyg i 2 dni była na wyciągu (podejrzewam, że tak długo, bo była sama w sobie "duża" ok. 13 kg), potem 2 mies gips "żabka" i 3 mies gips "ćwiczebny". Teraz mamy robiony na miarę Aparat Graniera (byłam trochę zdziwiona, że robi go normalnie szewc) i córeczka ma go nosić przez 3 mies. Czy Wasze dziewczynki nosiły go non stop i zdejmowałyście go tylko do my...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się