mino

(65 wyników)
  • czy podawać jeszcze raz
  • Moja 3-letnia córeczka od piątku ma wysoka goraczkę 39-39,5 zaczyna się od ok 17-18, podaje nurofen ,pandaol,leki obnizają goraczke do 36,6-37.Dodatkowo ma kaszel - mokry. Byłysmy u lekarz w niedzielę- powiedział,że to wirus. We wtorek kolejna wizyta - dostała antybiotyk sumamed fort, dziś będzie 3 dzień brania leku. W ciągu dnia temperatura w normie, Boję się jednak,że wieczorem znowu wzrośnie. Za 5 dni wylatujemy do Egiptu. Denerwuję się,ze jej nie przejdzie.Moze wasze dzieci ...
  • Witam, Od jakiegoś czasu probuje nauczyc córke siusiania na nocnik. Zaznaczam ze to juz drugi raz gdyz pol roku temu juz siusiala i wolala na nocnik bez problemu potem cos jej sie odmienilo i przestala. Probowalam najrozniejszych metod przez ponad 2 miesiace - bez skutku- w koncu i jej i sobie odpuscilam. Teraz zaczelam edukacje na nowo, nie jest latwo siusia non stop w majtki i obwieszcza wesolym glosem: "siusiu"- po fakcie. Niepokoi mnie jednak to ze siusia co 20 min - nie nadaze j...
  • Witajcie. Może ktoś ma podobny problem.... Moja 2,5 miesięczna córka od pewnego czasu prawie przestała spać. Zasypia na bardzo krótko - i wybudza się z płaczem. Budzi ją każdy bączek, każda kupka. Karmię ja piersią. Jem praktycznie tylko ziemniaki, ryż, marchewkę, indyka, dżem z czarnej porzeczki i malin. Resztę poodstawiałam. Co to może być. Czy to alergia, nietolerancja czegoś, refluks? Gubię się juz w domysłach. Oczywiście codzienne kolki i kupki często zielone.... Co robić? Po...
  • Dziewczyny doradźcie. Mały od wczoraj cit marudny jest niż zwykle. Wczoraj podejrzewałam że chodzi o siedzenie w domu bo w sumie od soboty poza nocą ciągle byliśmy na dworze a wczoraj musiałam troszkę popracować i musieliśmy zostać w domu. Mały od soboty ma piaskownicę na placu i widzi ją przez okno tarasowe pokazuję na nią i marudzi a jak wyjdzie się na dwór na chwilę i wchodzi do domu to płaczę więc myślałam że w tym rzecz... ale w nocy coś nie mógł spać... budził się na pierś z ...
  • Wiem że były już takie wątki, ale chcę się jeszcze raz upewnić! Córka ma zalecone pulmicort, berodual i mucosolvan, dziewczyny w jakiej kolejności podawać te leki, żeby było najbardziej optymalnie? Bardzo dzięki za odpowiedź!!!
  • Pomóżcie,bo gdzie przyłoże ucho co innego mówią.Mam inhalować syna tymi lekami.Pulmonolog zalecała berodual+mucosolvan oklepywanie i osobno pulmicort.Nasza pediatra mówi,że można wszystko razem.Spotkałam się też z opinią,że raczej wszystko osobno.Już nie wiem co myśleć i w jakiej kolejności inhalować.
  • Moja 2 letnia córeczka tydzień temu skończyła brać Klacid na zapalenie oskrzeli, nadal bierze Pulmicort. Po zakończeniu antybiotyku mokry kaszel nie ustąpił, czasami pojawia się suchy, ale tylko w nocy. Od kilku dni obserwuję u córci przyspieszony oddech, chwilami dochodzi nawet do 40/min. W normalnym funkcjonowaniu córeczki nie jest on jednak zauważalny. Czuje się świetnie, bawi się, jest w dobrym humorze. Dopiero jak zaśnie można policzyć oddechy. Strasznie się tym martwię. Do l...
  • tiki(4)

Witam wszystkich forumowiczów. jestem tatą 3,5 letniego synka. Od około miesiąca zwróciliśmy uwagę, że dziecko wykonuje samowolne, dość często powtarzalne tiki (kilka razy/min). Są okresy kiedy te odruchy nie występują ale generalnie jesteśmy z żoną mocno zaniepokojeni. Początkowo było to częstsze mrużenie jednego oka a przyczynę upatrywaliśmy w tym, że być może dziecko zbyt długo przebywało przed komputerem (około 1 h/dobę) ale podczas tygodniowej "rozłąki" w okresie miedzyświa...
  • Moja 14 miesięczna córeczka od urodzenia ma problem ze spaniem i samodzielnym zasypianiem.Zasypia przy piersi lub intensywnym kołysaniu.W nocy budzi się z płaczem co godzinę, a nawet co 30 min.,dostaje pierś i dalej śpi.Poza tym strasznie sie kręci, rzuca, stęka i w końcu budzi z płaczem.Nie wiem czy coś ją boli (ząbki wychodzą cały czas, brzuszek miękki)czy to może sny,czy tylko uzależnienie od piersi? w dzień śpi bardzo nieregularnie.Może ktoś miał podobny problem.Jesteśmy bezsi...
  • witajcie mam pytanie do mam które podawały dziecia inchalacje z Pulmicoryu moj 4 latek tez ma go przepisany, kupilismy inchalator-nebulizator i rozpylenie 2ml według lekarki ma zajmowac ok 10 min całosci natomiast my po 40 minutach rozpylania nawet nie mam połowycałosc 2 ml by zajeło ponad godzine nie mieszamy tego z sola bo to mieszanki było by pond 4 ml niewiem czy to jakas nieprawidłowosc urzadzenia czy tak długo sie to rozpyla. po 40 minutach wychodzi na to ze dziecko nie ma pr...
  • Czy ktos sie orientuje jaki moze byc najkroszy i najdluzszy okres pomiedzy szcepieniami, oczywiscie pomijajac to na zoltaczke, ktora ma okreslone terminy?
  • Moja 6-miesięczna niunia dostała na noc gorączki ok.38,3 st.C, podałam jej paracetamol w czopku i temp. spadła ale mała i tak jest rozdrażniona, nie ma apetytu(tylko pierś ), wybudza się często. Wydaje mi się teraz że tę temp. podwyższoną musiała mieć już wczorajszej nocy bo budziła się co 2 godziny i była cieplutka a w dzień chłodna (pewnie osłabienie) ale dopiero wieczorem coś mnie tknęło żeby jej zmierzyć temp. Nic poza tym co opisałam się nie dzieje- brak katarku, biegunki k...
  • może ktoś wie ile prawidłowo powinny trwać inhalacje.dziękuje za odpowiedz
  • Czy ktoś z was był z 2-letnim dzieckiem na przesdtawieniu "Tygryski" w Warszawie? Warto? Albo na innym. Jak z reakcją takiego malca? Nie bało się ciemności?
  • witam, moja córcia (18m-cy) w ubiegłym tygodniu zachorowała. Zaczęło się od gorączki. Dostała antybiotyk (augmentin), we wtorek bylam u pediatry , powiedziałą że wszytsko jest już w porządku ale mała ma jeszcze katar i kaszle, a czasem przed tym kaszlem charczy jej w klatce piersiowej. Lekarka mówi że osłuchowo jest okej. Idę dziś znowu bo się martwię, a to charczenie takie niepokojące. Nie wiem czy to dlatego ze jest mała i czasem moze nie umieć odkaszlnąć czy coś się może dzi...
  • Juz raz pisalam tu na forum o porade moja 4 letnia coreczka miala kaszel krtaniowy itp..okazalo sie ze to zapalenie krtani tak jak tu drogie Panie napisalyscie...ale to zapalenie krtani wyszlo po 2 tyg.zle leczenia i z piatku na sobote jak na ostry dyzur z mala pojechalam bo zaczela mi sie dusi i goraczkowac tam lekarz pomogl zastrzyk mala dostala i leki przepisal ,wczoraj poszlam do pediatry na katrole wszystko ok..dzis rano corunia mowi ze ja ucho boli..jestem juz zalamane:(dz...
  • Mam jutro zrobić Wojtusiowi to badanie i bardzo bym prosiła o jakieś informacje na ten temat. Jak wygląda badanie, jak się do niego przygotować, ile czasu trwa itp. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Grażyna
  • wcoraj moje córci 3,5 roku postawiła bańki (4 bańki ~ 5 min). I co dalej? kiedy widać jakąś poprawę? dziś wydaje mi się, ze ma większy zielony katar i więcej pokasłuje. Stawiała pierwszy raz więc nie wiem co dalej robić. Słyszałm też że można powtórzyc stawianie baniek. Czy wtedy gdy brak porarawy, czy "profilaktycznie" raz jeszcze. z góry dziękuę za Wasze cenne rady

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się