mino

(189 wyników)
  • Dzień dobry! Córeczka mojej siostry była ułożona miednicowo,w związku z czym czekało ją cesarskie cięcie.Mała była jednak osadzona dość nisko,tak,że lekarze nie mogli jej wyciągnąć.W pierwszej minucie po urodzeniu miała jedynie 2 pkt w skali apgr,a w drugiej już 10.Upewnijcie mnie,że nie ma czym się denerwować,bo to pierwsze dziecko mojej siostry i na pewno bardzo jej pomogę zapewniając,że nie ma powodów do obaw.Pozdrawiam serdecznie!! Dziękuję z góry za odpowiedź!!
  • Mam pytanko,czy moje wysokie tetno nie wplywa negatywnie na dziecko,cisnienie mam zawsze nie wieksze niz 115/60 a puls ciagle wysoki,ostatnio moj rekord to 96/min. dziex za odp
  • Jestem 2 tygodnie po porodzie,urodzilam sliczna zdrowa dziewczynke,ale nie potrafie cieszyc sie macierzynstwem,ciagle poplakuje,czuje sie beznadziejna matka(slaba laktacja zmusza mnie do dokarmiania dziecka butelka),wydaje mi sie ze nie mam do dziecka tyle cierpliwosci ile miec powinnam.Wiedzialam ze kiedy pojawi sie dziecko bedzie ciezko,ale nie sadzilam ze az tak bardzo....mam duzo wsparcia i w swoim partnerze i swojej rodzinie a mimo wszystko ciagle jestem skwaszona i nie potrafie od...
  • Prosze bardzo o wasze opisy jak to bylo u Was i jak jest od kad wiecie ze jestescie w ciazy.Bardzo chcialam miec dziecko i sie staralismy o nie z moim partnerem,teraz nadszedl ten moment,jestem w 5 tygodniu.Trudno mi jest w to uwierzyc,ale wpadlam w depresje i lèki,zawsze bylam i jestem strachliwa,zawsze bylam tez podatna na depresje i lèki,ale nie spodziewalam sie ze mnie tak wezmie w ciazy ,gdzie tak bardzo chcielismy dziecko.Teraz jak klamka zapadla,obawiam sie wszystkiego ...
  • HEj Dziewczyny co robic kiedy skurcze sa co 10-8min.m ? jak oddychac? co robic?
  • dzidzi ma 1 tydz i coś się stało z jej jedzeniem i spaniem .śpi tylko przy cycu, tak od wczoraj. piersi już nie czuję z bólu- co robić żeby się najadła więcej i nie zasypiała tak szybko przy piersi?
  • Witajcie dziewczyny. Jestem już po porodzie w domu z małą 8 dniową Dominisią i mam problem. Odkąd małą zaczął boleć brzuszek (ok 5 dnia) i nie możemy jej uspokoić do 1 -2 w nocy nasiliły mi sie objawy baby blues. To już nie tylko zmienne nastroje ale jakaś paniczna obawa, że ona będzie płakać i że nie potrafię jej uciszyć. Do tej pory w czasie tych ataków czuwaliśmy z mężem oboje ale głównie zajmował się nią mój mąż który podchodzi to tego na chłodno. Ale idzie do pracy a poza t...
  • No niby są tylko ja nie wiem czy jechać czy to znowu podpucha jakaś?? Do tego ból krzyża. Chyba od 4 godzin są. Nie chcę się łudzić. Może synek sobie ze mnie jaja robi
  • Jestem w 38 tygodniu. Wczoraj rano o 7 obudzily mnie potworne skurcze, tak strasznie bolalo, ze nie moglam sie nawet ruszyc, czy przekrecic z boku na bok. Trudno bylo mi okreslic jak czeste sa te skurcze, mialam wrazenie, ze to jeden wielki skurcz. Trwalo to ok. 2 godz. Mialam pojechac do szpitala, ale przed tym wzielam goraca kapiel i troche mnie puscilo. Nie chcialam jechac zbyt wczesnie wiec sobie darowalam. Tego typu skurcze lapaly mnie przez caly dzien, choc byly mniej bolesn...
  • od wczoraj w nocy mam skurcze co 20 30 minut coprawda przeszly ale w dzien wracaly i podejrzewam ze w nocy znowu sie nasila co ile musza byc z jaka czestotliwoscia zeby cos sie dzialo?????????
  • Kochane mamy;)) Mam do Was pytanie, był tu już post dot. czasu rodzenia i wiem już, że ma to małe znaczenie który raz się rodzi. Ale zastanawiam się jak jest z radzeniem sobie z bólem, czy boli jednakowo?? Pierwszy poród mam już za sobą i wspominam go raczej nienajlepiej gdyż nie słuchałam co do mnie mówiono - panikowałam, nie wiem jak to mam sobie wytłumaczyć czy to wpływ leków ktorymi mnie przez cały porod faszerowano czy może to poprostu zmęczenie (22h porodu) i mam straszne ob...
  • Pierwsze dwa miesiace było ok., nie wymiotowałam nic mi nie było, a tu masz od 3-ego zaczęło się ... w ktorym tygodniu to mija ?? Nie nadaje sie do pracy przez to złe samopoczucie !
  • Od rana mam skurcze które teraz są co 10 min, ale są prawie bezbolesne. Termin mam na jjutro, czy możliwe zeby sie zaczęło? Czy któraś z Was mamusie miała podobnie?
  • Dziewczyny prosze o wasza opinie bo murtuje mnie jedna sprawa. 3 tygodnie temu urodziłam dziecko. Mialam naciete krocze - wszystko sie juz zrosło i raczej pieknie zagoiło. Nie czuje nawet miejsca na skórze gdzie jest blizna. Ale kiedy wczoraj sie myłam, stwierdziłam ze mam miedzy pochwa a odbytem taka bardzo twarda tkanke - no i boli przy dotyku. Myslałąm ze to zwieracz odbytu, ale wyglada mi to na zgrubiały, twardy miesien (w koncu miesnie tez sie nacina), ciezko wsunac palec do poch...
  • w zeszlym tyg przez trzy dni mialam wstrzymywany porod(ktory zostal wywolany tym ze upadlam brzuchem na wanne)...mialam skorcze i rozwarcie na 2 cm...od wczoraj mam znowu skorcze regularnie co 5 min i trzymaja mnie 2 min...pytam czy jechac do szpitala bo mieszkam w Uk i niemam tu nikogo...a nic mnie nieboli az tak (bol jak przy miesiaczce) dodam ze czop nieodszedl w calosci...co robic???poczekac az bedzie bolec???To moje pierwsze dziecko,wlasnie zaczal sie 35 tydzien...Prosze o ra...
  • ur,1.09.09r rafalka o godz 9;05 od niedzieli zaczely mi sie skurcze ale lekkie jeszcze takie ze z mezem bylam na wsi u tesciow ale juz z poniedzilaku na wtorek to takie skurcze mialam ze myslalam ze niewytrzymama cala noc z glowy od 7 zaczelam liczyc skurcze i tak byly co 5,7 10 min i tak ok po pol godz ja siadlam na lozku a tu czuje jak chlup wody to ja w szoku budze meza i do szpitala,ledwo co zeszlam z 3 pietra,potem szybkie ktg ale bol jak cholera polozna bardzo mila babka...
  • nie przyjeli mnie do szpitala, to znaczy przyjeli, ale polozna stwierdzila, ze mimo ze wody mi odeszly i mam skurcze co 5 min. powinnam pojechac do domu i wrocic o 10:30, normalnie zalamac sie mozna, to straszne uczucie, to moja pierwsza ciaza i czulabym sie bezpieczniej w szpitalu,,,co mam czekac az glowke bedzie widac?, dodam tylko, ze tak traktuje sie kobiety w anglii bo jak sie okazuje-niestety-tu rodze.
  • Jestem w 12tc i wiem, ze chyba jeszcze mam prawo byc zmeczona - ale ja nic nie moge robic! Jakby mi się mózg zmniejszył do wielkości mojego cukiereczka- jakaś taka mało skoncentrowana jestem (a mam dużo pracy tzw. intelektualnej do zrobienia), nie mowiac o tym, ze dzis po zwykłych zakupach czułam się, jakbym wagon z węglem przewaliła. Jak się kładę, to oczywiście nie mogę zasnąć.Kiedy to mienie?
  • Jest tyle zabawnych sposobów "poznania" płci dziecka...W książeczce Shelly Lavigne " Chłopiec czy dziewczynka", po którą sięgnęłam jak było mi smutno, natknęłam się na dwa takie bardziej "medycze" symptomy niż puchniecie nóg, brzuch w kształcie arbuza czy piłki koszykowej, charakterystyczne zachcianki- rzecz w bijącym serduszku (jak w temacie) oraz w teście z sody kaustycznej. Łyżka wsypana do niewielkiej ilości porannego moczu zabarwia go w przypadku chłopca na niebiesko-żółtawo,a...
  • od kilku dni biorę duphaston i czuje się coraz gorzej. Nudności sa nie do zniesienia. Nie wymiotuję, ale czasami wolałabym juz chyba zwymiotować i miec ulge choć przez chwilę. Do tego czuję się senna i ogólnie osłabiona. Jak długo może to potrwać? Czytałam gdzieś, że to tylko przez kilka pierwszych dni a potem organizm się przyzwyczaja. Jak było u Was? Wiem, że w pierwszym trymestrze to normalne dolegliwości, ale ja czuję, ze jak zaczęłam brać duphaston bardzo sie nasiliły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się