Forum Sport Fitness
ZMIEŃ
      mino

mino

(164 wyniki)
    • zeby cos dało ?
    • Chciałam Was zapytać, czy, Waszym zdaniem, możliwe jest zrzucenie tłuszczu po miesiącu chodzenia do pracy na piechotę - to ok 35 min ciągłego marszu? Niestety, ostatnio nie mam czasu na chodzenie na aerobik itp, a sadełko nie czeka. Dzięki za wszelkie uwagi.
    • Pytam, bo taki test muszą zaliczyć żołnierze: 55 - dst, 60 - db, 65 - bdb. Trochę głupio się przyznać, ale myślałem, że mi pójdzie dobrze - wypada jeden brzuszek na 2s. W ciągu 30s robię 20 - niestety potem jest gorzej: drugie 30s to już 10, a druga minuta...też 10, góra 15 (jakbym się max. zmobilizował, w drugim podejściu). Razem: 40-45:( Zęby było śmiesznie, jestem chudy, brzuch mam lekko wklęsły. Pzdr.
    • Nie wiem czy oglądacie Big Brothera, ale mniejsza z tym. Jakiś czas temu mieli zadanie spalenia na rowerku treningowym 30 kalorii w ciągu 1 minuty i się im nie udało. Próbowaliście tego może, bo mi się udało?
    • Prosze przeslijcie mi na adres gazety 8 min buns, legs, arms, stretch i inne ABS juz mam :-) Dziekuje z gory :-)
    • Witam, od 3 miesięcy chodzę na siłownie (przynajmniej 3 razy w tyg, całość zajmuje mi około 1,5h), najpierw na bieżnie (sukcefywnie zwiększając dystans i powoli prędkosć). Chciałam zapytać się Was czy dobrze ćwiczę, może mielibyście jakieś rady? Dodam może jeszcze, że jestem kobietką - 164cm i 58 kg. -Najpierw wchodzę na bieżnie i rozgrzewam się chodząc 5km/h przez około 10-15 min. Następnie przyspieszam do szybkiego marszu (w moim wypadku 6.3-6.5 km/h) przez około 5 min. -...
    • Hej dziewczyny! Od paru dni próbuje znaleźc 8 ABS na pośladki i uda i nigdzie nie ma.Albo jak jest to linki do sciagnięcia sa przestarzałe i nie działają. Może ktoś podał by jakiegoś pomocnego linka albo wskazowkę jak moge to znaleźć. Dzieki z góry!!!
    • w sensie najzdrowsza? jaką pijecie i polecacie?
    • zakończyłam chudnięcie - 9kg,wolno ale skutecznie, z racji osobistych powodów nie uprawiałam sportu tylko się odżywiałam odpowiednio i że tak powiem lekko sflaczałam(wiem moja wina) i co teraz, myślę o 3 rozwiązaniach, marszobiegi albo marsze szybkie albo ćwiczenia, mogę zagospodarować jednie 30-40 min dziennie,co wybrać żeby się ujędrnić a jednocześnie nie umięśnić zbytnio wiem, wiem pewnie się teraz śmiejcie że nie da się wyrobić mięśni tak krótką aktywnością, ale wolę zaznaczyć...
    • Dziwna dieta. Nie obżeram się. Jem 3 normalne posiłki w ciągu dnia bądź 5 mniejszych. Przed wysiłkiem fizycznym staram się dostarczyć organizmowi trochę weglowodanów prostych, aby przez trening organizm miał siłe i nie spalał mięśni. Dieta ma w ogóle ma na calu dostarczenie dużo białka, ograniczam tłuszcz i staram się utrzymać węglowodany w prawidłowym stosunku do spożywanego białka. Często to co jem wygląda tak : Śniadanie: - jajecznica z dwóch jaj z pomidorami lub - płatki owsiane ...
    • No wlaśnie jak w temacie, podobno najlepsze spalanie jest wtedy gdy mamy tętno na poziomie 110-130, i teraz u mnie biegając w miarę szybko 9,5km/h mam tętno 86-90 natomiast idąc tzw.marszobieg 8 -8,5 km/h osiągam własnie 110-130, tzn. że efektywniej byloby szybciej iść niż biegać? I czy mając tętno 86-90 nic się nie dzieje? Prosze pomóżcie bo już sama jestem głupia.
    • Nie wiem czy to dobre forum, ale nie znalazlam zadnego o bieganiu. Postanowilam pobiec za rok w polmaratonie w moim miescie, mam jeszcze 6 miesiecy na przygotowanie sie. Czy ktos z was moze biegl w maratonie i moze podzielic sie wiedza na temat przygotowania? Znalazlam w internecie informacje, ze powinny biegac osoby, ktore biegaja minumum od roku, ja dopiero teraz zaczynam (ale jeszcze intensywnie uprawiam fitness). Jakies porady dotyczace biegania? Ile powinno sie najlepiej dzi...
    • Zaczełam jezdzic na rowerku w domu po 4 min.. równym tempem. na co tak naprawde jest dobry rowerek, nie ukrywam ze chciałabym zrzucic brzuszek i uda. I ramiona. Na ramiona to chyba nie poradzi rowerek. Myslałam zeby doczepic do rak odwazniki i manewrowac ramionami. Zastanawiałam sie tez czy do kostek u stóp nie dopiac. Tylko z czego sobie zrobic takie ciezarki. Co o tym myslicie?
    • 2 miesiace temu zaczelam chodzic na silownie,nie jest to pierwsze moje doswiadczenie tego typu,ale...no wlasnie,przez miesiac cwiczylam 30 min na orbitreku,pozniej na nogi przywodzenie i odwodzenie(nie wiem czy dobrze pisze),teraz moje uda nie mieszcza sie w ulubionych spodniach.od miesiaca juz tych cwiczen nie wykonuje.zostal mi orbitrek 60 min.pomijam oczywiscie cwiczenia na brzusio i inne partie ciala.pytanie mam nastepujace,czy to,ze moje uda troche urosly spowodowane jest tym,ze mi...
    • Witam, chciałabym się dowiedzieć jak ćwiczyć na orbitreku ( mam model kettler vito xl)aby schudnąć w tych partiach ciała czyli uda,pośladki,brzuch. Stosuję do tego dietę( już dwa miesiące) bez pieczywa,makaronów i ziemniaków,niestety sporadycznie zdaży mi się zjeść coś słodkiego do tego ćwiczyłam na orbitreku codziennie po 30- 40 min przez miesiąc teraz 3-4 razy w tygodniu,dystans mniej więcej 4-5 km z obciążeniem 6-7( skala 1-10 w tym modelu) z prędkością ok 7- 10 km/h i nieste...
    • stuknęła mi trzydziestka, rzuciałam palenie, zajadałam stresy... i przez 10 miesiecy przytyłam 10 kg :/ Wazyłam zawsze 50, max 52 kg, przy 162cm. Wzięłam się za siebie z początkiem roku. Jadam średnio 5 posiłków: [i]śniadanie[/i] jogurt + płatki zytnie, owsiane lub czarny chleb (kromka)z warzywem lub miodem [i]2 sniadanie[/i]owoc lub czarna bułka albo surówka [i]obiad[/i] normalny, tzn. nie jakas ogromna porcja, ale zwykła, ryż czy ziemniaki, porcja mięsa czy ryby, surówka ...
    • witam wszystkich :) chcialabym poprawic moja kondycje (na razie jest chyba z nia gorzej nawet niz u emerytki) i postanowilam zapisac sie wreszcie na fitness. i dlatego mam pytanie - od jakich zajec powinna zaczac osoba ktora nigdy nie cwiczyla? wiecie, zebym nie "odpadla" ze zmeczenia po 10 min zajec bo bedzie obciach ;) tbc, joga czy moze jeszcze cos innego? bardzo prosze doradzcie... chcialabym zaczac jeszcze w tym tygodniu. pozdrawiam
    • Witam. Poradzcie prosze. Zamierzam zaczac cwiczyc. Chce zrzucic ok 10-15 kg. Strasznie przytylam po wszelkich cud dietach ( efekt jojo) i nie moge na siebie juz patrzec. Problem polega na tym,ze nigdy nie cwiczylam regularnie, ostatnio wcale, i mam strasznie kiepska kondycje. Mecze sie po 5 min. Czy najpierw zapisac sie na aerobik i cwiczyc ze specjalistami, czy lepiej zapisac sie na silownie i samemu pocwiczyc troche aerobów , nabrac lepszej kondycji i wtedy aerobik??? Boje sie ,...
    • Witajcie, pytanie w temacie to skrot myslowy, ktory chce rozwinac teraz: zaczelam biegac jakis czas temu, potem przerwa dwumiesieczna i od lipca biegam regularnie- bywalo ze nawet do 5 x w tygodniu, ale zauwazylam, ze efektywniej jest, gdy ograniczam do 2 lub 3 razy w tygodniu. Czasowo wychodzi tak, ze poczatkowo 'moja' trase robilam w ok 50 minut z kilkoma (ok 7 przerw na marsz- zero kondycji mialam), teraz przerwy sa 2, a czas biegania skrocil sie do ok 30 min. I teraz tak- wi...
    • co najlepiej uzywac zeby przy cwiczeniach szybciej spalac tluszcz (czy tam zamieniac go w energie)co z takich rzeczy mozna stosowac jesli karmie piersia (choc tylko raz dziennie)prosze napiszcie, bo troche po ciazy jezcze mam pozostalosci, cwicze ale niecierpliwa jestem wiec chciaalabym sobie jakos ardziej pomoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się