mino

(58 wyników)
  • Moze podzielicie sie pomyslami na potrawy ktore moga zagoscic na stole a ktorych solenizant tez moglby sprobowac? Moja cora w listopadzie konczy roczek,nie jest alergikiem,je wiele rzeczy. Problem w tym ze ja jestem noga z gotowania...wychodzi mi wszystko co drobiowe,przy innych miesach wychodza ze mnie 7 me poty.. :/ zup prawie wcale nie gotuje. A niestety/stety na roczku bedzie ok 12 osob! Juz mnie to przeraza. O ile ze slodkosciami dam sobie rady,to jakies cieple dania(obiad) przeraz...
  • Poprosze o przepis ;)
  • Dziewczyny, proszę napiszcie mi jak wygląda dzień Waszych 7 miesięcznych pociech. Kiedy śpią, kiedy i co jedzą.
  • Witam wszystkie mamy. Może któras z was ma przepis na gofry bez jajek? Bo ja jak do tej pory nie znalazłam nigdzie takiego. Gofry do tej pory robię na oko ale nie wychodzą mi :(. A moze macie jeszcze jakieś fajne inne przepisy dla malucha bez jaj i mleka?? Z góry dziękuję Pozdrawiam Aneta i Kacperek
  • mam pytanie do mam robiących owe soki, robie je w sokowniku po czym przelewam do słoików zakręcam, wsadzam do garnka z wodą i gotuje jakies 20 min, wyciągam i kłade na zakrętce, a ostatnio słyszałam że nie trzeba juz gotowac wystarczy je położyc po przelaniu z sokownika odrazu do góry dnem, możecie powiedzieć jak wy robicie, bo nie chciałabym żeby szlak trafil moją robote.
  • Tak jak w tytule. Mój mąż wraca jutro po kilkudniowej nieobecności i chciałabym zrobic coś super - a pizzę bardzo lubi. Wiem, że robi się ją na drożdżach i to mnie przeraża, bo mi ostatnio drożdżowe nie wyszło. Liczę na pomoc. Ilona
  • Ja niestety umiem robic TYLKO rybe po grecku i zwykla smazone buuuu A chetnie zjadlabym to stworzenie pod inna postacia:-) Pozdrawiam Aneta
  • Cześć, Bardzo chętnie przyjęłabym od Was przepis na spód do pizzy. Z góry dziękuję, Asik
  • Wrzucic do wody kawałej rybki( do wyboru, kto jaka ma ochote - morszczuk, mintaj, maslana...)z kilkoma ziarenkami kolorowego pieprzu, ziar. ziela ang., listek laurowy, kawałek pora i selera, pietruszke korzeń - na wywar jarzynowy( po wygotowaniun usuwam warzywka te z zupki). Jak rybka bedzie na wpół miekka dorzucic 5 różyczek kalafiora, 5 różyczek brokuła, garstke groszku z marchewką( ja ratuje sie Hortexem mrozonym) zagotować do miękkości, dodac natke pietruszki, 2 łyżeczki kaszki mann...
  • Czy moze ktoras z Was ma przepis na chleb pieczony w piekarniku? Bylabym bardzo wdzieczna.... pozdrawiam Ania
  • proszę o odp z czym podajecie?
  • Pilnie potrzebuje przepisu na tedycyjna szarlotke - ale blagam nie beardzo trudny i na ciasto drozdzowe ze sliwakmi . Czy ktos moi moze pomuc? Prosze . Mag
  • ktos wie w jakiej temp i przez ile sie piecze to cholerstwo?? bo wsadzilam do piekarnika pol godziny temu i piecze sie w 170 stop[niach. ktos wie?? [dodam, ze to moja pierwsza szarlotka, poki co umiem piec jeszcze biszkopt i ciasta z wisniami i z rabarbarem i ciasteczka maslane)
  • Jestem już wyczerpana tą sytuacją, mała od tygodnia nie chce jeść zup, ani gęstych ani przetartych w ogóle na widok łyżeczki robi taką skrzywioną minę i dziękuję, jeszcze z dwa dni do tyłu udało mi sie troszkę jej wcisną, ale dziś to już koniec- nie zje w ogóle, zmiksowałam tą zupę do butli- ale też nie chce jeść. Rano je cyca , potem z butli( tylko z butli nutramigen z kleikiem) potem jabłuszko ze słiczka, potem ta zupa o 14 której nie je za to domaga sie cyca, potem około 18 je albo kaszke...
  • witam emamy, podajcie jakis prosty i dobry przepis na tort, w niedziele sa corki pierwsze urodziny i chcialabym samodzielnie upiec tort z gory dziekuje
  • Czy znacie jakieś przepisy na zapiekanki? Ja czasem robie np.taka: 30 dag makaronu,3 łyżeczki masła,2łyżki tartej bułki,ok20 dag resztek mięsa got,pieczonego,smażonego lub resztki wędlin,2 łyżki siekanej zieleniny/pietruszka,sczypiorek/ *Ugotować makaron.wymieszać ze wszystkimi skladnikami i zapiec w nagrzanym piekarniku.Podawać z sosem pomidorowymlub bez ,smaczne też z dodatkiem jakiejs surówki! Smacznego Dorota
  • Koleżaki namawiają mnie do takiego zakupu, a moja rodzinka sie ze mnie smieje i odradza. Macie takie urzadzenia w domu?? Jakie macie opinie na ten temat, bo ja juz zglupialam. Dodam ze gotuje nadal zupki dla mojego Kubaska.Kupowac czy nie?
  • Witam:-) Mój synek jest uczulony na surowe jabłko ale alergolog powiedział, że może spokojnie jeść jabłko ugotowane w mikrofali lub upieczone. Czy ktoś z was gotował jabłko w mikrofali, jak najlepiej to zrobić? Pozdrówki:-)
  • Szukam przepisu na ciasto albo ciastka bez masła, margaryny i mleka.
  • Zeby byly zdrowe dla Malego brzuszka, ktory da sie za frytke pokroic:) Tzn. zeby nie ociekaly tluszczem. W piekarniku mi nie wychodza:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się