Forum Auto-Moto Prawo jazdy
ZMIEŃ
      mino

mino

(28 wyników)
    • Hej Słuchajcie myslałam ze mnie czerwona gorączka zaleje dziwiło mnie zachowanie egzaminatora bo po wyjechaniu na miasto juz po 10 min wiedziałam ze nie zaliczyłam bo zgasł mi 3 razy i przeciełam ciagła czekałam tylko kiedy mnie przesadzi , nierobił tego przejezdziłam około 50 ma miescie zawracanie miałam chyba ze 5 razy trase szybkiego ruchu tez. Byłam juz taka zniechecona a on dlej mnie maglował. Prawie pod sam koniec kazał mi zaparkowac przodem prostopadłe. Zapytałam go czy nie za...
    • Mam egzamin niedługo,nie mam już jazd dodatkowych.Mam pytanie dot sprawdzania płynów hamulcowego i chłodzącego. Max jak pamiętam jest zaznaczone ale gdzie jest minimum?Jak pamiętam na tych zbiornikach jest taka krecha pozioma bez wyznaczenia,że jest to minimum.Czy ta krecha-jakby połowa tego zbiornika to właśnie minimum,czy minimum jest gdzieś pod tą kreską i jest zaznaczone? Dzięki.
    • motoryzacja.interia.pl/prawo_jazdy/news/rewolucja-w-prawach-jazdy,1242032,3461
    • ja ciagle nie czuje sie pewnie za kolkiem nerwowo ruszam w korku ogarnia mnie panika czy to wogole minie kiedys?
    • chiałam się zapytać w jaki sposób sprawdza się poziom płynu chłodzącego?? Czy jest tam jakieś oznaczenie min max czy robi się to w inny sposób??
    • Ile was kosztował kurs jeszcze po starej cenie ? Co było w niego wliczone ? Czy egzamin pierwszy państwowy z teorii i jazdy był wliczony do pełnej opłaty ? Czy mieliście 30 godz.jazdy wliczone w pełnej opłacie ? Czy godz.jazdy była liczona jako 45 min ? lub przeliczana na km.na jazdę ? Jak długo czekaliście na egzamin ? Mój Osrodek zmienia zasady w trekcie szkolenia.
    • Jestem nową kierowczynią i boję się napisać na forum eksploatacja, że mnie wyśmieją.Jeżdżę Nissanem Micrą (2003 r). Chciałam sprawdzić poziom płynu chłodzącego i na zbiorniczku nie mogę znaleźć min i max (cały nawet wymyłam) i nic. Płynu jest na pewno za mało, bo tylko na dnie. Muszę więc dokupić i dolać ale nie wiem, czy to wszystko jedno jaki byle płyn do chłodnic. W instrukcji obsługi nie ma na temat rodzaju zalecanego płynu. Kto wie, gdzie są te min i max na zbiorniczku i jaki to pł...
    • instruktor Wam zabiera nieco czasu na palenie fajki, badz tez gadanie z kumplami,ostatnio sie zezloscilam bylam punkt 10 w samochodzie instruktor wszedl 8 min po czasie, a przyjechalismy na miejsce 10,50 wiec gdzie reszta...? prawie 18 min mi zabral, a jak tak bedzie dalej...?
    • błagam niech ktos mi powie jak prawidłowo zaparkowac równolegle bo nie mam kompletnego pojęcia a egzamin tuż tuż. z góry dziekuej
    • pełny artykuł. img510.imageshack.us/my.php?image=pc3079396ps.jpg
    • Witam wszystkich egzamin w jastrzębiu zdalem za pierwszym razem egzamin mialem 22.01.2007 jeździłem 25 minut miałem wielkie szczęście ze trafiłem na takiego egzaminatora jakiego miałem.POZDRAWIAM WSZYSTKICH ZDAJĄCYCH ŻYCZE POWODZENIA
    • Witam, mam zamiar rozpocząć kurs i ciekawi mnie pewna kwestia. Według przepisów należy zaliczyć 30 godzin nauki teorii prawda ? a co w przypadku gdy przerobimy cały materiał zawarty w podręczniku w ciągu 10 godzin ? znajomy właśnie robi kurs w pewnym osk gdzie po zaliczeniu całości materiału można było przystąpić do jazd, mimo iż zajęcia trwały tylko 10 godzin, czy taka praktyka jest zgodna z prawem ?
    • Witam. Na wstępie napiszę że jestem kierowcą zawodowym, posiadam prawo jazdy kat ABCDiE i czynnie uprawiam zawód kierowcy ( obecnie autokaru turystycznego ) na trasach krajowych i międzynarodowych. Dla sprawdzenia swojej wiedzy w ostatni czwartek kupiłem "Wyborczą" i wrzuciłem sobie test dla kierowców zawodowych. Utknąłem od razu na pytaniu 1-szym dotyczącym czasu pracy kierowców w/g dyrektywy 12/561/2006/WE. Niestety jest tu ewidentny błąd gdyż test wskazuje jako poprawną odpowiedź B ...
    • j.w. i sie spełniło!!!!!!!!!jezdzilam godzine i 10 min!2 razy parkowalam z korekta bo tak bylo ciasno ze ni cholery nie szlo, ale sobie poradzilam...zjezdzilam chyba cale miasto..jestem wykonczona ale szczesliwa!! tyle stresu...i w koncu finisz!!
    • Projekt 28.11.2008 r. Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia.....2008 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie szkolenia, egzaminowania i uzyskiwania uprawnień przez kierujących pojazdami , instruktorów i egzaminatorów Rozporządzenie wchodzi w życie 1 lutego 2009r. Projekt 28.11.2008 r. ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 2008 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie szkolenia, egzaminowania i uzyskiwania uprawnień przez kierujących pojazdami, instruktorów i eg...
    • Czy rzeczywiście skracają czas egzaminu czy jeździliście nadal po 40 minut ?
    • witam, otoz byla taka sobie sytuacja: najpierw sie najadlem tak do polowy zoladka, potem z kolegami gralem w jedna z zespolowych gier, gdzie trzeba duzo biegac (celowo nie podaje nazwy dyscypliny). z tego co sobie przypominam dokladnie grac zaczalem ok godziny 18. popijajac przy tym wode mineralna z butelki. ok 19 gdy gralem, kupilem sobie piwko desperados 400ml 6%. gralismy dalej. czasem w przerwie gry przychodzilem po "kilka lykow" odstawialem butelke i gralismy dalej. gen...
    • *Informacje ogólne: Kat. D uprawnia do kierowania: - autobusem - ciągnikiem rolniczym - lub pojazdem wolnobieżnym - tymi pojazdami z przyczepą lekką (jednoosiową, masa całkowita nie może przekraczać 750 kg i masy własnej pojazdu ciągnącego) Wymagany wiek: 21 lat Wymagane prawo jazdy: B *Szkolenie: D jeśli masz B: obejmuje 20h teorii i 60h jazdy D jeśli masz C: obejmuje 20h teorii i 30h jazdy Jazdy: 2h dziennie przez pierwszych 8h szkolenia, potem po 3h Jazdy poza o...
    • Witajcie. Mma pytanko odnoscie prawa jazdy. Otoz jak wiemy max wysokosc mandatu o przepkroczenie predkosci to 500 pln i 10 pkt. Dlazcego wiec niektorzy mowia, ze jak ktos jedzie na szosie gdzie stoi znak zabudowany np 160 km/h albo 180 ..to jak zlapia go iski to mu zabiora prawo jazdy ? Jak moga zabrac skoro wyraznie jest napisane ze powyzej 50 km/h = powyysza kwota z taryfikatora. Czyli defakto na zabudowanym moge jechac 100 i 200 i kara bedzie taka sama. Jesli sie myle to mnie p...
    • czy to zależy od egzaminatora ile trwa??? i czy mozna stwierdzic w punto grande czy sa wlączone akurat swiatła pozycyjne czy mijania nie patrząc na włącznik????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się