Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      mniejszej

mniejszej

(18 wyników)
    • czy się kierować przy wyborze żelazka? jak sprawdzają się nasze wyroby: elta, clatronic, mpm i inne? cenowo są ok.
    • Czy ktoś z was orientuje się jakie podpory są lepsze np. takie ocynkowane www.monter-rusztowania.pl/podpory_super_star_410-p-113-pl.jsp czy malowane www.monter-rusztowania.pl/podpora_star_320-p-24-pl.jsp ? które są wytrzymalsze? nie będę potrzebował na nie wiadomo jakie budowy, raczej na mniejsze, ale tez chce zeby mimo wszystko byly w miare wytrzymałe.
    • Przeciez na zdjęciu jest całkiem mały dom (na oko 150 m2 pow użytkowej), więc powinien mieć jeszcze mniej?
    • poszukuję kuchenki gazowo-elektrycznej do zabudowy i nie miałabym z tym żadnego problemu gdyby nie rozmiar..otóż standardowe 60cm to dla mnie zbyt wiele czy ktoś mógłby mi polecić mniejszą, pasujacą do nowoczesnych(ale nie kosmicznych) mebli? pozdrawiam iwona
    • Hej,.. Chciałbym zrobić sobie pod prysznicem w łazience jeden narożnik zaokrąglony, po czym to wszystko wykończyć płytkami (mozaiką najpewniej) - coś takiego jak na zdjęciu poniżej... www.urzadzamy.pl/zdjecia/CITY_W_KAPIELI_2.jpg Możecie podpowiedzieć z czego zrobić dobry podkład na taki zaokrąglony róg? (nie musi być bardzo wielkie, chodzi o taki krągły akcent na szerokość standardowej płytki z mozaiką 25-30cm) Na ścianach po obu stronach mozaiki chciałbym mieć już zwykł...
    • Bardzo proszę o radę gdyż remont jest i kosztowny i długi w czasie/kucie,wylewki,schnięcie/.Mam szlifierkę i mogłabym zetrzeć trochę płytki a potem czymś pomalować.Nie wiem jednak,czy to nie zejdzie bo przyczepnośc jest chyba mniejsza niż w parkietach.Może jednak są jakieś znane technologie,nie wiem.
    • Właśnie oglądaliśmy mieszkanie, które mamy zamiar kupić - 50 m2 (M4)- stan surowy, bo blok dopiero za miesiąc będzie oddany do użytkowania. I jestem lekko załamana, bo te pokoiki wyglądają mokroskopijnie. Zawsze myślałam, że 50 metrów to całkiem przyzwoity metraż, a tu wygląda to tak jakby w pokoju miało sie zmieścić łóżko, szafa i nic więcej. Czy mieszkanie niewykończone zawsze wygląda na dużo mniejsze niż jest w rzeczywistości???
    • chcę zainstalować ogrzewanie słoneczne. Wiem, że sa dopłaty unijne na ren cel. Mam pytanie do tych, którzy juz korzystają z takiego ogrzewania. Jakie firmy polecacie. Czym sie kierować wybierając konkretne urządzenie? Bedę bardzo wdzięczna za podpowiedź.
    • Witam, mam zamiar położyć sobie kostkę brukową na podjeździe pod garażem. Czy może mi ktoś z was powiedzieć ile będę potrzebowała cementu oraz piachu do 27-30 m2 powierzchni kostki? I czy jeszcze jakiś materiał bedzie mi potrzebny? Z góry dzięki za pomoc.
    • pytanie nr.1 : ile centymetrów waty musi byc na dachu by ciepło mi nie uciekało i w srodku było ciepło?? czy 20 cm grubości wystarczy?? nr.2 powieszchnia poddasza to 70 m2 ( 40 użytkowej). jest to jeden duzy pokój. ile musze dać kaloryferów?? wiem że są rózne wielkości wiec dwa dłuższe czy np 4 mniejsze?? z góry dziekuje i pozdrawiam
    • Proszę o opinie czym pokryć dach dachówka i blacha lub moze onduline Czekam na Państwa opinie (biorę tez pod uwage ceny i jakość) Dziękuje za opnie
    • Mieszkam w bloku i przymierzam się do wymiany okien.Czy muszę je wymienić na taki rozmiar jak stare czy mogę zamówić mniejsze. Czy administracja może mi tego zabronić lub po wymianie kazać mi wymienić na taką wielkość jak wszyscy ? pozdrawiam.
    • Mam dom i chcialabym dobudowac 50m2. Czy cena m2 dobudowki jest taka sama jak cena m2 domu budowanego od podstaw. Przepraszam, jesli to idiotyczne pytanie.
    • Witam! Proszę o pomoc osoby które się na tym znają. Chcę wybudować dość duży budynek który będzie dużym sklepem. Powiedzmy około 500 metrów może nawet więcej. Wiem iż udam się do architekta. Chodzi mi o projekt dość prosty o prostym dachu(o możliwie małej powierzchni) Budynek będzie parterowy z możliwością urządzenia w przyszłości poddasza. Chciałbym sie dowiedzieć o przypuszczalne koszty takiej budowy. Może być postawiony z możliwie najtańszych materiałów ale ocieplony z tynkiem...
    • Chciałam zrobić daszek nad drzwiami wejściowymi do domu i do garażu. Czy możesz polecić mi kogoś solidnego z okolic Warszawy?? Dziękuję.
    • Fajny portal chociaz moglby byc jeszcze fajniejszy, no nie?<br>
    • Proszę o porade chcę kupić piekarnik razem z mikrofalówką,ale mam wątpliwości czy w zestawie jako jedno urządzenie będzie spełniać swoją role.Naj większą wątpliwość budzi piekarnik czy upiecze ciasto,lub kurczaka normalnie???ja bardzo lubię gotowć i niechcę się rozczarować pomocy!!!!
    • Potrzebuję małogabarytowy (!!!) podgrzewacz wody który zmiesciłby sie pod zlewozmywakiem w szafce... Do tej pory miałem DAFIka 7,5 kW oraz Oscara 5c 6,5 kW obydwa wytrzymały 1,5-2 lat i w obydwóch padały grzałki... Potrzebuję naprawde gorącej wody wiec nie moge miec mniej niz ca 7 kW. Czy mozecie polecic jakis trwalszy, mocny ale mały sprzęt? Pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się