Forum Dom kwiaty w domu
ZMIEŃ
      mniejszej

mniejszej

(4 wyniki)
    • Figowiec Yvig - Ficus Benjamina Natasja w jasnym świetle, nie bezpośrednie nasłonecznienie utrzymywać wilgotność, podłoże nie może być suche nawozić raz w miesiącu od niedawna u mnie w domu przesadzony i podlany i listeczki opadają ;( zaznaczam, ze tylko te "od dołu" adaptacja, czy juz coś złego? nawozić teraz, czy poczekać? może być ten nawóz z odchodów kalifornijskich dżdżownic?
    • Co robić? Za dużo wody? Za mało światła? Za zimno? Stoi w temp. 17-19 stopni. Już sama nie wiem ...
    • Cóż to za roślinka? Ma kolce, po oderwaniu listka bądź gałązki wycieka biały sok. Gdy kwitnie ma małe czerwone kwiatuszki. Nie mam pojęcia jakie ma potrzeby ta zieleninka, czym nawozić i gdzie powinna stać by miała optymalne warunki? Będę wdzięczna z apomoc. Aga Zdjęcie całgo okazu members.lycos.co.uk/kobietka76/IMG_0554a.JPG Zbliżenie na liście i kolce members.lycos.co.uk/kobietka76/IMG_0563a.JPG
    • Mam olbrzymią dracenę (prawie 2,5 metra). Niestety już się zaczyna mocno przechylać pod ciężarem, podpórka z grubego kija nie wystarcza. Chciałabym ją pociąć na mniejsze części i nie wiem czy tak można. Czy pocięte kawałki wsadzać bezpośrednio do ziemi, czy do wody, czy do śmieci. Może ktoś ciął już dracenę i może mi pomóc. Wiem, że jukkę można ciąć ale dracenę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się