Forum Auto-Moto Prawo jazdy
ZMIEŃ
      motocykl

motocykl

(25 wyników)
    • Witam, w przyszłym tygodniu zdaję egzamin prawo jazdy na motocykl i nigdzie nie mogę znaleźć rasy egzaminacyjnej, która – podobno jest opublikowana na strona Wordu. Ja jednak nie mogę nigdzie tego znaleźć.. Czy ktoś może wie jak przebiera ta trasa, albo gdzie mogę znaleźć informację na ten temat ? Będę wdzięczna za pomoc Marysia
    • Mam pytanie. Prosze o odpowiedzi a nie moralna ocene mojego postepowania. Jakie sa zagrozenia jazdy na malym motocyklu enduro (125 ccm, tylko w dzien, po miescie bo o jazde w terenei sie nie boje)bez posiadania prawa jazdy na ten pojazd: - konsekwencje zlapania przez policje? - czy mozna zarejstrowac na osobe ktora nei posiada prawa jazdy? - nikogo nie mam zamiaru tym wozic wiec raczej nikomu nie zrobie krzywdy tak aby wyplacac potem odszkodowanie - jazda glownie w dzien wiec ryzyko...
    • Witam Zapisałem sie na kurs kat B. Chiałbym tez zrobić na kategorie A ale to juz w następnym roku bo w tym juz raczej nie zdążę. 18 mam 4 listopada. Ale... W mojej szkole strasza mnie ze juz na wiosnę ma wejsc ten przepis ze prawko A bedzie dostepne od 21 lat. Ile w tym prawdy ? Bo gdyby sie okazało że na wiosne juz nici z tego to bym zaczął na motor teraz a kończył na wiosnę bo prawo nie działa wstecz i mógłbym wtedy zdać. Poradźcie mi jakoś bo już nie wiem.. Z góry dziękuj...
    • Jak to dokładnie jest ? Co na placu i co w mieście ?
    • cos mi ostatnio kolega mi mowił, ze od 16.roku zycia mozna sobie zrobic uprawnienia na motocykl do pojemnosci 125ccm. tyle ze ten kolega ma sklonnosci do poswiadczania nieprawdy i w zwiazku z tym mam pytanie - ile jest w tym prawdy? moglby ktos przyblizyc te sprawe?
    • Witam wszystkich. Pierwszy raz jestem na forum za to już trzeci raz nie udało mi się zdać prawa jazdy na kat A. w Tarnobrzegu. Z tego co zaobserwowałem większości zdających przede mną osób, bez problemu udawało się przynajmniej przejechać "ósemkę". Na dodatkowych jazdach w szkole nie mam większych problemów z pokonaniem tego elementu egzaminu jednak w czasie jego trwania nie wiem, mam trudność nawet z włączeniem drugiego biegu w motocyklu. Te 2 motocykle, na których się zdaje egzamin na ...
    • Niestety coraz więcej ludzi ginie na Polskich drogach... dlaczego tak jest. Łatwe i wczesne uzyskiwanie możliwości prowadzenia motorów i innego rodzaju jednośladów, które są uczestnikami wielu śmiertelnych wypadków. Kolejno brawurowa i bezmyślna jazda samochodem, do tego bardzo często pod wpływem różnego rodzaju używek.. zastanówmy się nad tym ilu młodych ludzi ginie, rodzin, dzieci.... warto!!! polibkama.com/
    • witam na egzaminie jedno z zadań polega na sprawdzeniu świateł zewnętrznych ( np. mijania ). Jeśli motocykl po poprzednim egzaminowanym jest pozostawiony na 1 biegu to rozumiem ze należy przed wykonaniem zadania przełączyć na N. ( by móc zapalić silnik by uzyskać swiatła mijania) miał ktoś taką sytuację na egzaminie ???
    • witam jakie macie spostrzeżenie ze szkoleń na kategorię A. Czy nauczyli Was podstawowych nawyków (przeciwskręt, redukcja z przygazówką) czy nauczyli Was tylko jak zdać egzamin...Czy nauczyli Was poruszać się motocyklem (jadący za kursantem samochód z instruktorem to wg mnie porażka- nie jest w stanie wyłapać podstawowych błędów ( redukcja, hamowanie itd.)
    • Gdzie podczas jazd znajduje się instruktor? Jedzie za kursantem samochodem czy na tym samym motorze co kursant, albo może na innym motocyklu? Wiem, że na egzaminie egzaminator wydaje polecenia z samochodu, a jak to wygląda na kursie? Słyszałam, że instruktor jest na siedzeniu pasażera czy to prawda? Prawdę mówiąc czułabym się dziwnie z obcym facetem na motocyklu....
    • Witam Chciałbym zaciągnąć porady osób które są zorientowane w tym temacie. W jaki sposób uzyskać licencje instruktora prawa jazdy, jakie są wymagania, gdzie trzeba się zgłosić ( czy do WORDu czy do jakiejkolwiek szkoły jazdy) jak wygląda kurs i czy trudno jest zdać egzamin. Czy gdy posiadam prawko kat B to znaczy ze po zdaniu egzaminu bede mogl uczyc tylko na samochod osobowy czy też np na motocykl, czy w tym wypadku sam musiałbym posiadać prawko na motocykl. Z góry dzięki za o...
    • Mam pytanko . . . . Czy jeżeli posiadam już prawko na B1 to czy mogę poruszać sie pojazami na A1 czy muszę robić osobne prawko ??:D
    • Witam.Pojawia się problem...Dojezdzam motocyklem do skrzyzowania gdzie wyznaczone sa pasy ruchu.- skret w lewo , skret w prawo. O ile zajecie prawidłowego miejsca na jezni przy skrecie w prawo jest oczywiste / max przy prawej stronie pasa/ o tyle jakoś nie bardzo wiem jak postawic motocykl na pasie do skretu w lewo. 1-- max po lewej przy "wysepce" rozdzielającej jeznie o przeciwnych kierunkach 2-- jakoś po srodku lewego pasa miedzy wysepką a linia podwójnie ciągłą rozdzielajaca pasy d...
    • wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,5021146.html > Prawo jazdy na motocykl nie dla małolatów: można będzie > na nie zdawać po 24. urodzinach - dowiedziało się "Metro". > Nowe prawo zacznie obowiązywać już tego lata! > (...) > Minister infrastruktury Cezary Grabarczyk zadecydował > o podwyższeniu granicy wieku. Mówi dziennikowi "Metro": > - Chcemy wyeliminować młodocianych piratów. > Koniec z brawurą na motocyklach. ______________________________...
    • Witam! Jerśli ktoś dysponujemy namiarami na dobre szkoły jazdy, to proszę o kontakt. Do wiosny jeszcze chwila, ale w sumie można by zrobić już sobei teorię a jazdy za jakiś czas. Ojjjjj marzy mi się bardzo prawo jazdy na motocykl :-) Chciałabym, zeby ktoś mi polecił instruktora, który rzeczywiście jest motocyklistą i dobrze uczy. Pamiętajcie, kobietka ze mnie ;-) więc nie będę miała mega silnego motocykla do nauki! Z góry dzięki za dobre rady!
    • witam, szukam dobrej i w miare taniej szkoly w centrum krakowa. ktora moglbyscie polecic, chce zrobic kat A. bede wdzieczny za linki i opinie. pozdrawiam
    • Witam i mam pytanie moze mi ktos na nie odpowie Młoda osoba zdająca prawo jazdy kategorii B ma prawo prowadzić ciągnik rolniczy z przyczepą tak? a np czlowiek ktory ma kategorię T przez 15 lat jest kierowcą ciagnika rolniczego z doswiadczeniem nie ma takiego prawa dlaczego?
    • Mam takie pytanie do poczatkujących dziewczyn:po ilu spędzonych godzinach jazd na placu manewrowym wyjechałyście w ruch miejski?
    • Ile lat trzeba miec zeby zdawac na prawo jazdy kat. A, slyszalem cos ze od 17 czy to prawda ?
    • W przypadku samochodów osobowych możliwe jest zrobienie kursu i zdanie egzaminu na pojazdy wyposażone w automatyczną skrzynię biegów. Zgodnie z wyjaśnieniem ministerstwa ( tiny.pl/g1sv ) - inf. o powyższym wpisywana jest w dokumencie i uprawnienie dotyczy wyłącznie pojazdów wyposażonych w taką właśnie automatyczną skrzynię biegów. Czy ktoś orientuje się może czy podobna procedura jest możliwa w przypadku skuterów? Jak wiadomo mają one automatyczną skrzynię biegów, więc w zupełności w...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się