muzeum

(27 wyników)
  • Witam! Wybieram się wiosną wraz z narzeczonym do Poznania, a że oboje jesteśmy przyrodnikami, chcielibyśmy poza standardami, obejrzeć coś "zielonego", a więc parki, lasy, ale też muzea mówiące o przyrodzie, rolnictwie, leś nictwie itp. Czy ktoś może coś polecić? Dziękuje z góry-Maja
  • czy byl ktos moze w muzeum piwa w zywcu> napiszcie prosze czy jest duze zainteresowanie, czy trzeba czekac w kolejkach, czy poprostu przyjezdza sie i wchodzi. pytam, bo n7a stronie pisze, ze trzeba wejscie rezerwowac mailowo, ale podejrzewam, ze dotyczy to grup zorganizowanych. wybieram sie ze znajomymi w przyszlym tyg [4 os] i chce to jakos sensownie zaplanowac.
  • szukam niestypowych wystaw w naszym kraju. w stegnie podobno jest muzeum zabawek z kinder niepodzianek. w gliwicach z kolei dziala m,uzeum sanitariatow. slyszeliscie o czyms jeszcze, co byloby niestandardowe, zabawne, ciekawe?
  • Chcę odwiedzić z grupą młodzieży muzeum Alfreda śzklarskiego, bo lubię takie niekoniecznie z pierwszej strony przewodnika miejsca, ale pilot stanowczo mi to odradza,że daleko,że nie jest ciekawe, że dużo czasu stracimy itd,ponieważ nigdy tam nie byłam,trudno zająć mi stanowisko,dlatego proszę o opinie tych,którzy to miejsce znają,pilne bo wyjazd za kilka dni
  • Gdzie w Polsce znajduje sie takie muzeum? A tak na marginesie, gdzie mozna zakupic takowa szopke? pozdr.
  • Gdzie się znajduje to muzeum, słyszałem, ze zbudowane zostało gdzieś koło Wisły - "Zameczek" czy jaklo9ś tak - chodzi mi o placówkę z portretami, złoconymi kanapami, kranami srebrnymi - z całym tym prezydenckim przepychem, chciałem pokazać gościom z zachodu na czym polega demokracja.
  • Witam Planuję wycieczkę w okolicach Złotego Stoku. Mam zamiar zobaczyć kopalnię złota, skalisko - park liniowy i.... no właśnie co jeszcze? Macie jakieś propozycje w promieniu, powiedzmy, 50 km?
  • Witam! Co ciekawego do zwiedzenia możecie zaproponować w rejonie puszczy białowieskiej,Białegostoku i okolicy?Wybieramy się na około7-10 dni z Krakowa...Liczę na Wasze mądre opinie i komentarze...pozdrawiam
  • Proszę o ciekawe propozycje krótkich (jednodniowych) wyskoków ze śląskiego Rybnika na odległość do ok 100 km.
  • Witam! Wybieram się niebawem do Krakowa - chciałbym zapytać które z atrakcji (głównie turystycznych) są bezpłatne, lub stosunkowo tanie? Chodzi mi głównie o jakieś wstępy na Wawel, kopiec itp. Pozdrawiam
  • planuje wypad w niedziele do kozłówki. warto???
  • Witam co polecacie do zwiedzenia w Wielkopolsce? Jesteśmy z Poznania i chcielibyśmy zwiedzić coś ciekawego z czego nasze pociechy miały by frajdę....
  • Supraśl- czy ktoś widział te okolice?? lepsze niż Rospuda.Spokój , tras rowerowych bez liku, gorąco polecam.
  • Poznań(5)

Poznan jest piekny i pieknieje coraz bardziej z kazdym rokiem! Problem jednak tylko w tym, ze nie wszyscy o tym wiedza: Poznan kojarzy sie powszechnie z rozwojem gospodarczym, biznesem, inwestycjami etc. A sprawy historyczne, kulturowe, turystyczne i promocja miasta to obszary, w ktorych mozna (i powinno sie!) jeszcze wiele zdzialac. I dobrze by bylo, gdyby samorzad oraz panstwo nie szczedzily funduszy na dbanie o zabytki, wykopaliska archeologiczne - trzeba jeszcze duzo zdzialac ...
  • Nareszcie coś tam się dzieje!! Mam szczególny sentyment bo mój dziadek przepracował w tej kopalni wiele lat. Odwiedzę ją teraz z wielką przyjemnością.
  • Witam :) Wiem, że do listopada jeszcze kuuupa czasu, ale ponieważ muszę już teraz zapalnoawc urlop na 10.11 (poniedz), więc zapytywuję ;) Otóz : czy macie jakis fajny pomysł na 4 dni tamtego weekendu - raczej w Polsce (nie chce mi sie jesienną porą jeździć po dalekich zagranicach), a jako, że są 4 dni może być w innej części kraju niż moje Podlasie. czekam na pomysły :) - dzuięki z góry, Monika
  • Witam ! "Skazano" mnie ostatnio (jako pracownika działu HR) do wykonania wycieczki dla naszych pracowników. Wybór padł na Poznań&okolice. Termin : wiosenny. Czy ktoś kto tam był, lub mieszka, może polecić co i jak?? Chcemy być na wyjeździe 3 lub 4 dni, jedziemy z Tczewa (pomorskie, 30km na S od Gdańska :) ). Dzięki z góry !! Paweł
  • Mam zamiar spędzić weekend w Krakowie. Będą to niestety tylko dwa dni, w związku z tym chciałabym zobaczyć coś, co naprawdę warte obejrzenia. Dodam,ze podstawowe "kultowe" miejsca typu Wawel, Sukiennice widziałam, Kazimierz mam w planach, ale ciekawa jestem,czy są jakies miejsca "magiczne", a jednocześnie mniej znane.Gdzie warto spędzić wieczór? Które miejsca zdecydowanie omijać nocną porą? Za wszelkie wskazówki będę wdzięczna. Pozdrawiam
  • wybieram sie na weekend do Radomia czy jest coś ciekawego do obejrzenia w tym rejonie co polecilibyście zobaczyć.Interesuje mnie zarówno aspekt piękne krajobrazy,ciekawej rzezby terenu lub czegos co jest charakterystyczne dla Radomia i okolic, co wziązane jest z naturalnym krajobrazem.Oczywiście jak jakieś świetne muzeum jest czynne w weekend to też proszę o podanie gdzie sie można udać:) żeby coś ciekawego zobaczyc:)z góry dziekuję
  • Co byście poradzili do zwiedzenia w Polsce obcokrajowcowi którego nie interesują miejsca opisane w przewodnikach. A więc nie Wawel, nie Zakopane, nie jeziora mazurskie i pod żadnym pozorem Wieliczka czy Kazimierz Dolny. Chodzi o coś unikalnego, niekoniecznie ładnego w dosłownym sensie ale oryginalnego, ciekawego, co trudno zobaczyc gdzieś na Zachodzie? Dla przykładu: W Warszawie pokażę mu: 1. Stadion X lecia - czegoś takiego nigdzie na Zachodzie nie ma. 2. ulicę Ząbkowską, Wolę -...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się