Forum Turystyka Europa Włochy
ZMIEŃ
      muzeum

muzeum

(65 wyników)
    • Witam, będąc w Rzymie chce wybrać się do kilku muzeów, nie wiem jednak, jakie wybrać. Które polecacie? Czy warto pójść do muzeum sztuki współczesnej? Na chwilę obecną wiem, że na pewno odwiedzę Muzea Kapitolińskie, Galerię Borghese i Watykańskie (tu pytanie: czy kupienie biletu online naprawdę uchrania przez gigantyczną kolejką?). Czekam na sugestie ;)
    • prosze o pomococ odnośnie mw. chodzi mi o rezerwacje biletów. czy można zarezerwować tylko na konkretny dzień czy trzeba od razu opłacić, bo na stronie muzeum jest tylko opcja zapłaty. będąc z dziećmi trudno zaplanować jakąś datę na wypad do rzymu a bilety ( i opłaty) nie podllegają zwrotom a co za tym idzie szkoda stracić 62euro. gdzieś kiedyś czytałem o telefonicznej rezerwacji i zapąłta przy odbiorze ale niestety nie mogę znależć. z góry dziękuję.
    • proszę o wszelkie informacje o muzeum alfa romeo w Arese (Milano), czy jest już czynne bo podobno było zamknięte w 2009 r., w jakich godzinach jest czynne? czy trudno trafić do muzeum? w jakiej cenie są bilety?, czy trzeba wcześniej rezerwować bilety?
    • Wybieram się do Rzymu pod koniec maja i zastanawiam się czy lepiej jest zarezerwować bilet do Muzeów Watykańskich przez internet, czy wystać swoje w kolejce, a jeżeli przyjąć drugą opcję, to na jak długie stanie się nastawić. W ostatnią sobotę miesiąca wejście do Muzeum jest bezpłatne. Czy ktoś wie, jak długo trzeba wtedy stać w kolejce?
    • Czy muzeum,tor Maranello i fabryka Ferrari są w tym samym miejscu??? Przy rezerwacji wyszło,że muzeum jest w San Marino,a nie jak do tej pory myślałam w Maranello koło Modeny.Może mnie ktoś oświecic?Poza tym,czy znacie sposób na zwiedzanie fabryki?Bo powiedzieli mi,że nie można,a wiem,że niektórzy byli. I przy okazji pytanie o Lamborghini.Ze strony wynika,że można zwiedzac zarówno fabrykę,jak i muzeum,prawda to?Niestety oni do 7 września mają zamknięte,więc u źródła trudno się d...
    • czy ktokolwiek, przeszukałam cały internet, wie może których państwowych muzeów dotyczy rzymski Tydzień Kultury? wiem, że ani Watykan ani inne muzea nie będą za darmo...:(
    • Czy ktoś może wie jaka jest szansa dostać się do muzeów watykańskich w niedzielę? Ponoć wstęp jest bezpłatny, ale jaka jest szansa, żeby wejść? Jak wcześnie rano nalezy przyjść?
    • Niebawem, w marcu odwiedzę Florencję. Chcę zobaczyć Uffizi, Galerię Akademii, Galerię Palatina i Muzeum dell' Opera. I powiem szczerze, nie bardzo chcę zrezygnować z któregokolwiek. Mam do Państwa 2 pytania. Do których powinnam zarezerwować bilety wcześniej? (czy tylko Uffizi jest tak oblegane?) I czy dopuszczalne jest robienie zdjęć we wnętrzach?
    • Czy ktoś się orientuje czy można zakupić bilety do muzeum watykańskiego(z kaplicą sykstyńską) na dany termin(w połowie września). Nie chce stac w ogromnej kolejce. Czy jest jakas strona z przedsprzedaza? I jeszcze - ile mniej wiecej godzin przeznaczyc na zwiedzanie?Czy zwiedza sie samodzielnie czy musi byc z przewodnikiem?Dzieki za pomoc
    • mam szybkie pyt, szukałam ceny wstępu do muzeów watykanskich i znalazlam 15 eur tylko nie wiem czy ta cena obejmuje tez kaplice sykstynska? bo jest jeszcze opcja za 31 eur za Ogrody papieskie w Watykanie = zwyczajny 31 euro (zawiera wstęp do Muzeów, Kaplicy Sykstyńskiej i ogrodów), ulgowy 25 euro; bilety można nabyć jedynie on line na stronie Muzeów Watykańskich) czy korzystaliście z powyższych opcji? ja chce zobaczyć muzea i kaplice czy myslicie ze musze wykupic ten bilet za 31 eur? ...
    • Witam, mam pytanie odnośnie wstępu do Muzeów Watykańskich. Otóż planujemy udać się do Rzymu w maju i zwiedzić Watykan. Chcieliśmy kupić bilety tam na miejscu (po odstaniu w kolejce :-), i tak sobie sprawdziłam teraz możliwość zakupu biletów on-line na te dni i nie można już kupić biletów przez internet na godziny dopołudniowe. Dlatego też mam pytanie do tych, którzy byli ostatnio w Watykanie: czy są jakieś problemy z dostaniem się do Muzeów Watykańskich (ograniczenia ilościowe) – czy...
    • Jade do Rzymu w kwietniu. Koniecznie chce zwiedzic Muzea Watykanskie. Slyszalam, ze aby kupic bilety wstepu trzeba odstac swoje nawet w 2-godzinnej kolejce.Moze wiecie od ktorej godziny kasa biletowa jest czynna w kwietniu, bo w internecie znalazlam sprzeczene informacje (raz pisze ze od godz. 8.00, a raz ze od 9.00). Wiem tez ze podczas jednej wizyty nawet nie sposob obejrzec najwazniejszych rzeczy wiec trzeba wybierac.Co jeszcze, oprocz Kaplicy Sykstynskiej,nalezy koniecznie z...
    • Witam, mam pytanie odnośnie muzeów watykańskich. Wyczytałam na forum, że konieczna jest rezerwacja biletów, natomiast nie znalazłam tej informacji na stronach Watykanu (sprzedaż online znalazłam, ale nie info o konieczności rezerwacji). Czy ktoś wie jak to jest dokładnie? Będę wdzięczna za informację. Sara
    • Witam, czy ktoś był w muzeum ferrari w Maranello? Jest tam równiez fabryka ferrari i tor testowy- był ktoś? Jak to sie zwiedza- w jakich godzinach, ile kosztuje bilet? Jak dostać się z Rimini do Modeny? Czym, ile sie jedzie?
    • Witam, moze ktos wie, czy do Muzeow Watykanskich mozna zarezerwowac bilety? Chodzi mi o to, zeby nie stac w kolejce. dziekuje za odpowiedzi Pozdrawiam E
    • Ile czasu potrzeba na zwiedzenie tego muzeum? Czy 2-2,5 godz. wystarcza?
    • Czy warto odwiedzić to miejsce ?
    • Witam! Podobno do niektóych muzeów ww wybrane dni wejścia są za darmo. Czy mógłby ktoś napisać o jakie dni i o jakie muzea może chodzić?
    • Jadę na 6 dni. Może ktoś doradzi mi jaką kartę (komunikacja + zniżki na muzea )najlepiej kupić i gdzie?
    • czy ktos zna jakas stronke gdzie mogzna sprawdzic ceny biletow do poszczegolnych miejsc (muzea, colloseum, katakumby) w Rzymie. Z gory jestem wdzieczna za pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się