Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      najciekawsze

najciekawsze

(9 wyników)
    • może spróbujemy wybrać naciekawsze polskie książki, które ukazały sie w 2005 r. według mnie: poezja - Szymborska "Dwukropek", z prozy - Stokowski "Samo-loty"
    • markiza de merteuil, medea, tartuffe czy raczej lady macbeth? literatra pelna jest kontrowersyjnych postaci i splotow intryg, bedacych skutkiem niekontrolowanych namietnosci, pragnien etc. ciekawi mnie, ktora z intryg i dlaczego zafascynowala was bezwarunkowo? :)
    • ... darzymy je mieszanymi uczuciami ale wiekszosc ciekawie je czyta:) Co mam namysli? Oczywiscie rankimgi i podsumowania!!! Niniejszym ogłaszam podsumowanie roku 2003, mimo że zostało jeszcze kilka dni. Napiszcie jaka przeczytana przez Was w 2003 roku była dla Was najciekawsza. Nie ma znaczenia czy to nowość czy klasyka, kryminał czy obyczaj. Po prostu jaka ksiażka była dla Was naj... w 2003r. Moj typ to "Trzy stygmaty..." P. K. Dicka. PS. Wesołych Świąt i Szczesliwego Nowego Rok...
    • Jakie dedykacje autorów zapamiętaliście i uważacie za ciekawe, wesołe itp.?
    • Które Waszym zdaniem kryminały są warte przeczytania? Jakich autorów? Czy tylko Agata Christie zdominowała ten gatunek?
    • moze ktos cos poradzi ?????? od beletrystyki, sf, historii po bedekery ???
    • Byłem, zobaczyłem, kupiłem. Murakami i Rylskiego. Najciekawsze stoisko - Muza, L&L, Świat Książki, PIW, Znak. Ludzi dużo; nie wiem, czy J. K. coś wybrał, ale zapewne promował książkę "O dwóch takich...abecadło Kaczyńskich."
    • Wpadla mi ostatnio w ręce znakomita ksiazka Janusza Sobolewskiego "Misja 'papieskiej rozy'". Jest to powiesc z pogranicza literatury faktu i political fiction. Oparta na autentycznych wydarzeniach, nie ustepuje w niczym swiatowym bestsellerom tego gatunku. Musze wyznac, ze od dawna juz nie czytalem tak wciagajacej i inteligentnie napisanej ksiazki! Czy ktos tez zetknal sie z powiescia Sobolewskiego? Zapraszam do dyskusji!
    • Jakie są waszym zdaniem najciekawsze horrory? Chciałabym abyście mi jakiś polecili . Z góry dziękuję!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się