nasienie

(25 wyników)
  • Czy mężczyzna, który ma małą ilość nasienia może zapłodnić kobietę? Problemem jest także to, że bardzo dużo pali, co może obniżać jakość.
  • W zasadzie to nie mam specjalnego problemu, ale pewna rzecz trapi mnie prawie codziennie. Od paru już miesięcy mam stałego mena. Jest bardzo fajnie i w ogóle. Kochamy się prawie codziennie (za każdym razem mam orgazm). Zastanawia mnie jednak - wiem ze to moze wydawać się głupie - że mojego faceta zamęczę po prostu. Zauważyłam, że jego wytryski są coraz mniejsze. Czy może być tak, że w jego spermie po tych paru miesiącach intensywnego współżycia nie będzie plemników? Czy może mu ta...
  • ilość: 4,0 ml zabarwienie: zolto-szare lepkość: prawidlowa homogenizacja: 30 min badania mikroskopowe: liczba plemnikow w 1 ml nasienia: 19 mln po upłynnieniu: plemnikow ruchomych: 50%, w tym: a/ o szybkim ruchu postępowym: 5% b/ o wolnym ruchu postępowym: 30% c/ o ruchu w miejscu: 15% d/ nieruchomych: 50 % badanie mikroskopowe barwionego rozmazu: plemnikow o budowie prawidłowej: 41% plemnikow o budowie nieprawidłowej: 59%, w tym nieprawidłowości w budowie: główki: 46% ws...
  • czy są szanse na zapłodnienie??... co mam robić?? ruch progresywny szybki i wolny - brak takich plemników!!!!!!!!!!!!!!POMOCY. Abstynencja – 7 dni Analizę rozpoczęto po – 30 min. Wygląd – lekko żółty, patologiczny Upłynnienie – normalne Konsystencja – patologiczna, z delikatnością pasm i grudek Objętość – 5 ph 7,5 Liczba plemników (*106/ml) - 20 Bakterie(+) Ruchliwość(%): a) ruch progresywny szybki – (-) b) ruch progresywny ...
  • Witam, czy to prawda, ze nasienie sie "starzeje". O co chodzi - staramy sie zrobic maluszka, ale niestety z racji pracy mojego meza (sluzbowy wyjazd zagraniczny) nie mozemy regularnie wspolzyc (tak jeszcze co najmniej pol roku!!!!).Bardzo sie staramy spotykac przynajmniej raz w miesiacu (oczywiscie w czasie moich dni plodnych)i udaje sie nam w zaleznosci od przypadajacego weekendu wspolzyc od 1 do kilku razy.Poza tym nic (tak przynajmniej twierdzi moj maz, ha!, ha!). Spotkalam sie...
  • Mam problem. Od pewnego czasu staramy sie z mężem o dziecko, ale jak to w życiu bywa jak się czegoś chce to przeważnie są problemy. Proszę o rade, chodzi o to , że gdy się kochamy to prawie całe nasienie ze mnie wypływa czy to jest noramlne? Co mam robić????
  • Mam pytanie czy po stosunku tez z Was wypływa nasienie?? Dla mnie to ogromny problem i dyskomfort. I czy to byc moze uniemozliwia zajscie w ciaze??
  • Jakie sa skutki polykania meskiego nasienia???
  • Witam, Mam nastepujace pytanie. Dlaczego po stosunku, kiedy dochodzi juz do kontaktu nasienia ze sluzowka pochwy odczuwam uporczywe pieczenie??? Dodam ze dzieje sie to od momenut kiedy zaczelam stosowac tabletki antykoncepcyjne. Wczesniej przy prezerwatywie (kiedy nie dokodzilo do bezposredniego kontaktu spermy z pochwa) nic takiego sie nie dzialo. Nadmienie ze z pewnoscia nie mam zadnych stanow zapalnych ani grzybicy. Czesto chodze do ginekologa (osatnio jakies 3 tyg temu) i j...
  • Mam pytanie - jak bardzo żywotne są plemniki? Czy mając kontakt ze spermą około 20 minut po stosunku można zajść w ciążę? Czy jeśli spałam lub siedziałam na spermie w ciągu tego czasu można jeszcze zajść w ciążę, czy jest to raczej niemozliwe? Proszę poradźcie coś mi...Czy może wiecie coś na ten temat? Dziękuję za wszystkie porady!
  • Czy to normalne, że po stosunku sperma nie wycieka z pochwy ? Wszędzie piszą, ze powinna wyciekać...Czy wogóle czujecie moment wytrysku swojego faceta w środku pochwy (oczywiście bez prezerwatywy). Czy jakieś ciepło w pochwie? Mam dopiero 19 lat i nie wiem czy ja mam jakieś inne odczucia niż inni.
  • Mam pytanie, mój partner zachorował na raka skóry - nie jest wskazane, byśmy w trakcie leczenia - obecnie raz w miesiącu ma robioną chemię i musi brać dużą ilość leków - kochali się często.Postanowilam na okres jego leczenia odstawic pigułki - brałam Novynette- by moj organizm wrocił do równowagi po kilku miesiacach brania pigułek.Lekarz powiedział mojemu partnerowi, że dziecko poczęte w tym okresie narażone jest na upośledzenie fizyczne i umysłowe.chciałabym dowiedzieć się czegoś...
  • witam nie wiem czy jest to problem ale sie mocno stresuje i dlatego wysylam informacje na te forum by sie dowiedziec conieco, gdyz jak wiadomo wiedza jest najlepszym lekarstwem na strach i stres ostatnio uprawialm seks z moim chlopakiem(bez seksu penetracyjnego) i podczas wytrysku czesc jego nasienia dostala sie w okolice moich narzadow plciowych( NIE DOSTALA sie do srodka gdyz moj chlopak nie wszedl we mnie). odrazu wytarlam sie recznikiem i umylam pod prysznicem. co chyba i...
  • pani Doktor, Od ponad pół roku staramy sie z mężem o dziecko. Chcielibyśmmy bardzo mieć córeczkę!!Tymczasem po kazdym stosunku cała zawartość nasienia mojego męża zostaje na pościeli albo na moim ciele (tzn udach). Cała zawrtość nasienia po prostu wylatuje z mojej szyjki macicy (z mojego wnętrza, gdzie zostac powinno). Wstydzę się o tym z kimś porozmawiać lub zapytaż bezpośrednio lekarza.Czy ze mną jest coś nie tak??? Jak można temu zapobiec??? Podejrzewam, z wielką obawą, że...
  • Jestem ciekawa i nurtuje mnie to pytanie, czyli jesli kocha sie z meszczyzna a nie dpuszcza sie nawet do tego zeby poczul ze dochodzi (nawet poza toba), oraz nie jest on w tobie dluzej niz pare sekund, jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze? Czy jest mozliwe wydostanie sie nasienia z czlona mezczyzny w takim wypadku?
  • Gdzie w szczecinie zrobic baanie nasienia.Jeszcze nigdy nie robilismy,chcemy teraz zrobic.Gdzie robia takie badanie najlepiej.W jakich godzinach,ile kosztuje.Dzieki pozdrawiam
  • pani doktor: od roku staram sie zajsc w ciaze, dodam ze w lutym 2001 poronilam. Po kilku miesiacach niudanych prob zrobulismy z mezem badania. Mam owulacje, natomiast nasienie meza wyglada nastepujaco: 58 000 000 (ilosc), problem jest natomiast z ruchliwoscia, otoz norma wynosi 70 czegos (nie znam parametrow) a maz ma 50. Moja pani doktor nie zalecila zadnych lekow dla meza, jedynie magnez i potas. Nie stwierdzila tez, ze moze to byc problem nieudanych prob. W tym cyklu, gdy zalec...
  • miałyście mdłości po castagnusie? ja jestem w połowie pierwszego pudełka i mnie mdli czasami, zwłaszcza rano:/ kiedy to mija?
  • Badanie sluzu z szyjki macicy (w tzw tescie po stosunku) wskazalo obecnosc jak najbardziej prawidlowej ilosci plemnikow meza ale niestety wszystkie byly nieruchome ( w zasadzie byly to wyniki zgodne z wynikami badania nasienia meza - gdzie plemnikow typu A bylo po 4 godzinach zero% a typu B - 20%) . Wyniki bakteriologoiczne (posiew) nasienia byly OK (tylko naturalna flora bakteryjna). Cos mi sie zdaje ze chyba wlasnie w braku ruchliwosci plemnikow tkwi przyczyna moic...
  • Potrzebuję namiary na dobrego (skutecznego) lekarza zajmującego się niepłodnością we Wrocławiu. Mój poprzedni po wykonaniu kilku badań stwierdził,że u mnie jest ok., a zbyt mała ilość plemników w nasieniu mojego męża ostatecznie dyskwalifikuje nas jako rodziców. Nie mogę sie z tym zgodzić i bardzo pragnę zrobić coś więcej, czy leczenie mężczyzn jest możliwe?? Jaka jest właściwa zawartość plemników w nasieniu, jak dużo nasienia powinno być by wystarczyło i tak naprawdę ja długo one...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się