Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      natchniony

natchniony

(7 wyników)
    • Zrobiłam dzisiaj po wielu latach. Placki ziemniaczane z ketchupem+mizeria na słodko. Obiad prosty jak nie wiem co a niebo w gębie...Młodzi wcinali aż im się uszy trzęsły. Starszy z uznaniem stwierdził że takie dobre placki robiła jeszcze tylko babcia (moja mama). I rzeczywiście obiad ten przypomina mi mój rodzinny dom, moje dzieciństwo i moją mamę która w okresie wiosenno-letnim bardzo często robiła nam placki z młodych ziemniaczków. I podziwiam ją, trochę musiała tych ziemniaków zetrzeć bo ...
    • - wykształcona ( tytuł co najmniej mgr); - bogata- własne mieszkanie (ww) kupione za własne pieniądze, posiadająca co najmniej średniej marki samochód ( audi?), ubierająca się w "markowych" sklepach- Zara, - inteligentna i oczytana, świadectwa szkole z czerwonym paskiem, znająca języki obce- przynajmniej teoretycznie, jest specjalistką w każdej dziedzinie od budowy Tupolewa po analizę badań laboratoryjnych, - dbająca o swój wygląd ponieważ jest wizytówką kobiety SUKCESU jaką bez wątpienia ...
    • Ukochana niania odchodzi od nas od 1 kwietnia. Była z nami 2,5 roku. Chciałabym jej dać coś miłego, ale mam jakieś zaćmienie i od kilku dni nie mogę nic fajnego wymyślić. Do tej pory dostawała od nas przy różnych okazjach głównie zdjęcia dzieci (we własnoręcznie zdobionych ramkach), nie wiem co na odchodne. Pomożecie?
    • Uporczywie mówimy: Święto Zmarłych zamiast Dzień Wszystkich Świetych; Mylimy Olimpiadę z Igrzyskami (olimpiada to czas przygotowań, pomiędzy igrzyskami). Macie jeszcze jakieś pomysły? ;)
    • Moje dziewczynki mają książeczkę pt."Roszpunka"; skrócona wersja baśni.Z historii opisanej w tej knidze wynika, że rodzice nadali dziewczynce na imię Roszpunka, ponieważ matka, będąc z nią w ciąży, miała zachciewajki na roszpunkę, która rosła w ogrodzie wiedźmy. Idąc tym tokiem myślenia, stwierdzam, że moja starsza córka powinna się nazywać Marynowana Pieczarka Brzoskwinia, a młodsza - Żelka Haribo. A Wasze dzieci jakie powinny mieć imiona?
    • jest tu na forum taki watek czy sie pracuje w swoim zawodzie.... i tak wiele z Was pisze, ze nie pracuje w zawodzie, ze ma dobra prace itp.... tak z ciekawosci czy moglbyscie napisac co teraz robicie? moze mnie to natchnie.... ja pracuje w wyuczonym zawodzie, podoba mi sie to co robie... ale pieniadze z tego takie sobie:( choc komus z boku wydawaloby sie, ze jest inaczej, ze powinno byc inaczej.... myslalam, zeby robic w zyciu cos zupelnie innego, ale nie mam innego pomyslu:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna