niedobory

(8 wyników)
  • Witam. Mam prawie 17 lat. Od prawie roku regularnie chodzę do pani ginekolog, która stwierdziła u mnie niedobór progesteronu. Z początku przyjmowałam orgametril, a ze nie dał pożądanych efektów pani ginekolog zmieniła go na duphaston. Chciałam się dowiedzieć, co tak właściwie oznacza dla mnie, osoby mającej niespełna 16 lat niedobór progesteronu i jakie to może mieć skutki w przyszłości? Prosiłabym o jak najdokładniejsze informacje. Wiem, że powinna o to zapytać panią doktor, ale je...
  • a teraz treść ;): lekarz zdiagnozował u mnie niedobór fazy lutealnej (plamienia a czsem wręcz krwawienia w trakcie cyklu) i zaordynował minulet na pół roku. jestem w trakcie pierwszego opakowania (wzięłam 10 pigułek - dziś będzie jedenasta). Zaraz po okresie krwawienie normalnie istało ale po 2-3 zaczęlo się znowu - mniejsze niż przy okresie ale nie jest to juz plamienie. I kolor taki trochę za ciemny (wręcz ciemno brązowy). wiem że przy pierwszym opakowaniu mogą wystąpić plamienia...
  • zauważyłam u siebie jakby wystające coraz bardziej kości na czole,w miejscu wyrastania "rogów", słyszałam,że jest to przyczyna niedoboru bodajże wit.D,ale nie jestem pewna, czy można temu jakoś zapobiec? z góry wielkie dzięki
  • Jakie niedobory mogą powodować tabletki antykoncepcyjne, jak je uzupełniać?
  • udostepniam numer do fajne dziewczyny lubi barrrdddzzzooo sie kochać 503824734 ma na imie ela
  • jestem młodą, zdrową kobietą, od pół roku biorę Microgynon poza tym nic, od miesiąca kilka razy nawet w ciągu dnia mam drżącą powiekę, która wyraźnie pulsując przeszkadza mi okropnie i drażni zastanawiam się skąd te drgania i jak im zaradzić? miała któraś z Was taki przypadek? może to niedobór jakiś witamin, albo sama już nie wiem co? Co o tym sądzicie?
  • Już sama nie wiem jak to jest ? Kiedyś koleżanka mi powiedziała, że jej ginekolog zapisuje pigułki z witaminą B. Podobno to wskazane a ja pierwszy raz o tym słyszę !!! Czy którejś z Was również ginekolog poleca brać przy pigułkach witaminę B, która podobno uzupełnia braki w organiźmie, powstałe w wyniku łykania piguł ???
  • Przeczytalam na ulotce z laktovaginalu ze wskazane jest stosowanie wit B complex. tylko nie wiem jak dawkowac i czy zazywac ja tylko w trakcie kuracji laktovaginalem czy przez dluzszy okres czasu? pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się