niedobory

(4 wyniki)
  • Witam. Borykam się z niedoborem witaminy D3, myślę, że od kilkunastu lat ale zdiagnozowano w styczniu 2014 r - miałam poziom 7 (norma od 30). Wtedy też chciałam wykonać badanie parathormonu (mam refluks od kilku lat, który nie został potwierdzony w żadnych badaniach) ale lekarz powiedział, że dopóki nie wyrównam niedoboru witaminy D3, nie ma sensu badać parathormonu, bo przy niedoborze D3 będzie on zawyżony. Brałam więc preparat z witaminą D3 i latem korzystałam dużo ze słońca. Po wakacjach...
  • Witam. Za namową czupakabry zakładam swój wątek, licząc że mi jakoś pomożecie. Lista moich problemów jest długa, uciążliwa i odbierająca ochotę do życia. Choruję na niedoczynność tarczycy, TSH skacze jak szalone, raz jest 1,5 by po jakimś czasie skoczyć do 5. Endo zwiększa mi dawkę a ja czuję się coraz gorzej. Dodatkowo mam niedobory wit B12 stwierdzone przez hematologa. Dostałam serię 10 zastrzyków witaminy, wybrałam to przez 5 tygodni i czułam się o niebo lepiej. Teraz mam zalecone do końc...
  • Zagotowałam się. Czy może nas dziwić, że niektórzy lekarze o niskich wynikach wit.D czy B12 wyrażają się z lekceważeniem jeśli w grudniowym wydaniu Twoje Stylu czytamy w artykule o preparatach witaminowo mineralnych: "Nie ma potrzeby przyjmować tych preparatów na zapas. Poziom witamin nawet do 30 proc. poniżej normy nie oznacza jeszcze niedoboru" Autor wypowiedzi - dr nauk medycznych, prezes Agencji Ochrony Technologii Medycznych Wojciech Matusewicz. Może im to napisali w jakimś starym pod...
  • Bardzo proszę o pomoc. Z zamieszczonego na forum testu na niedoczynność mi wyszło 30pkt, mojej mamie -24. Teraz zamierzam przypuścić atak w kierunku jakiegoś lekarza. Skierowania raczej nie dostanę, bo moje hormony są w normach. Ale ja widzę: ciągle jestem zmęczona, notorycznie mam zimne nogi, nic nie jestem w stanie zrobić, rodzina chce mnie wysłać do psychologa, bo niby mam depresję, a ja przede wszystkim jestem osłabiona i to jest jedyny powód mojej depresji! Po za tym od zawsze jest...
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się